Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 13 éve

Veszélyben a repülés biztonsága? - Sztrájkolnak a szlovák légi irányítók

Csütörtökön két órás munkabeszüntetést tartanak a szlovákiai légi irányítók munkakörülményeik javítása érdekében. Az alkalmazottak arra akarják felhívni a figyelmet, hogy túlterheltségük miatt veszélyben van a repülés biztonsága: kevés az ember, különösen a nyári időszakban, amikor sok a munka.

A mintegy 120 légi irányítóból a tervek szerint 50-en vesznek részt az akcióban. A sztrájk miatt csökken a forgalom Szlovákia légterében, de nem befolyásolja a két legnagyobb repülőtér, a kassai és a pozsonyi forgalmát - közölték a légi irányító szolgálatnál (LPS). Az LPS azt ígérte: megpróbálják biztosítani, hogy a bécsi és budapesti járatokat ne érintse a munkabeszüntetés.

A sztrájk várhatóan délelőtt 10 órakor kezdődik és két óra hosszat tart. Ha nem jutnak dűlőre a közlekedési minisztériummal, akkor csütörtökön délután 5-kor bizonytalan ideig ismét leteszik a munkát.

A szlovák közlekedési minisztérium nem tartja olyan súlyosnak a biztonsági helyzetet, mint ahogyan a légi irányítók állítják, de kész a tárgyalásra a sztrájk megakadályozása végett.
Follow hrportal_hu on Twitter