Vezetőcsere a választási iroda élén"/>
Megjelent: 10 éve

Vezetőcsere a választási iroda élén

Lemondott az Országos Választási Iroda (OVI) vezetője, Virág Rudolf, utódául Sári Miklós ügyvédet nevezte ki Navracsics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter - közölte az OVI sajtóirodája hétfőn az MTI-vel.

Virág Rudolf - aki a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára lett - egyéb szakmai feladatai miatt július 18-ai hatállyal lemondott az OVI vezetői funkciójáról - írták. "Navracsics Tibor miniszter a mai nappal Sári Miklóst bízta meg az OVI vezetésével, aki korábban ügyvédként szerzett közjogi és választásjogi tapasztalatokat" - olvasható a közleményben. Virág Rudolf tavaly december 1-je óta vezette az OVI-t.

Az Országos Választási Iroda elsődleges feladata a választások előkészítésének és technikai lebonyolításának megszervezése, a törvényes feltételek meglétének és a szakmai szabályok betartásának ellenőrzése az informatikai háttértől a szavazólapok kinyomtatásán és a választásban közreműködő sok ezer ember felkészítésén át a választópolgárok millióinak pártsemleges tájékoztatásáig.

A választási főosztály feladata többek között a szakmai irányítás, a választási költségvetések megtervezése, a jogszabály-előkészítés és a választási eljárásokhoz kapcsolódó közbeszerzések véleményezése.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter