Megjelent: 7 éve

Vezetőváltás a Schneider Electric gyöngyösi gyárának élén

Németh Zoltán tölti be 2013. június 1-jétől a Schneider Electric gyöngyösi gyárának igazgatói pozícióját, írja a cég közleményében. Elődje, Franck de Cocker 3 év magyarországi tartózkodás után a vállalat egyiptomi és északkelet-afrikai központjában folytatja pályafutását iparági igazgatóként.

A termelőegység élére kinevezett magyar szakember feladatkörébe az operatív termelés irányításán túl a hatékony értékesítés-támogatás biztosítása is beletartozik.

Németh Zoltánt (41) széles körű nemzetközi szakmai tapasztalata mellett főképp csapat- és eredmény-orientált vezetői attitűdje alapján kérték fel a gyár vezetésére. Véleménye szerint a termelőegység életének jelenlegi fázisában egy egységes és világosan definiált stratégiát követő menedzsment kiépítése kulcsfontosságú, és ehhez a fenti képességek elengedhetetlenek.

A Schneider Electricet, az energiamenedzsment globális specialistáját Franciaországban az öt legnagyobb beruházó között tartják számon. A vállalat 2012-es árbevétele meghaladta a 24 milliárd eurót. Németh Zoltán a csoport stabil hátterére alapozva hosszú távú feladatának tekinti a vevői igények hatékony kiszolgálását elősegítő, úgynevezett "Taylored Supply Chain folyamatok kialakítását és fejlesztését. Ennek elérése érdekében a Canalis KT nagyteljesítményű síncsatornarendszert kizárólagosan előállító gyár megújítása mellett egy kompetenciaközpont létrehozását is tervezi, illetve ezekkel a lépésekkel a piaci részesedést kívánja növelni az EMEA régióban.

""A szervezet minden szintjén különös figyelmet kívánok fordítani a szakmai kompetencia és az elkötelezettség fejlesztésére, mivel meggyőződésem szerint a gyöngyösi gyár eredményességének kulcsa a stabil és egységes menedzsmentben, a munkatársak hozzáértésében és motivációjában, valamint az eredményes és rugalmas munkafolyamatokban rejlik. Így elsődleges feladatomnak tartom a hosszú távon megfogalmazott célok hatékony kommunikációját és támogatását" - mondta Németh Zoltán, a Schneider Electric gyöngyösi gyárának igazgatója.

Németh Zoltán villamosmérnökként kezdte pályafutását 1994-ben az EPCOS Kft.-nél, ahol minőségbiztosítási, majd később termelésvezetői és gyárigazgató-helyettesi pozíciókban dolgozott. Ezt követően a német autóipari BOS mérnökségvezetői feladatait látta el Magyarországon, majd 2009-től Kínában irányította gyárigazgató-helyettesként a vállalat új, zöldmezős gyárának operatív részlegeit. A lean termelésirányításban szerzett gyakorlati tapasztalatait 2011-től mint Business Unit Manager kamatoztatta a Staufen AG menedzsment tanácsadó cég shanghaji irodájánál, mielőtt 2013 márciusában visszatért volna Magyarországra a Schneider Electrichez. Igazgatói kinevezéséig a gyöngyösi gyár átfutási idejének csökkentését célzó projektjét irányította, melynek eredményeképpen az átlagos három hétről közel két hétre sikerült csökkenteni a megrendelések átfutási idejét, ami növelte a fogyasztói elégedettséget, valamint új megrendeléseket és költséghatékonyabb készletgazdálkodást eredményezett.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter