Megjelent: 5 éve

Vida Ildikó elismerte a kitiltást, de nem távozik

Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjújában elismerte, hogy több munkatársával együtt azok között a személyek között van, akiknek beutazását korlátozták az Amerikai Egyesült Államokba. A korrupciós vádakat tagadja, érintett munkatársait nem nevezi meg.

Vida Ildikó NAV-elnök és több vezető kollégája Egyesült Államokba való beutazását minősítette nemkívánatosnak az Egyesült Államok - derül ki abból az interjúból, amit a mai Magyar Nemzet közöl.

Az újság szerdai számában a NAV-elnök elmondta azt is, hogy polgári és büntetőeljárásokat kezdeményez a hivatalt és a személyét ért rágalmak miatt. Tagadja ugyanis korrupciós ügyekben való érintettségét, az eljárást pedig példátlannak, érthetetlennek, sőt "aljas támadásnak" tartja.

Vida a vádak miatt nem távozik a posztjáról: "ha felállnék, azzal beismerném a vádakat"; "tisztán állok bármilyen vizsgálat elé". Amennyiben a kormány leváltja, akkor is meg fogja magát és munkatársait védeni. "Anyatigristípus vagyok, és két családom van, az egyik a szűkebb családom, a másik maga a NAV. A végsőkig küzdeni fogok az igazunkért, és soha nem adom fel. Egyszerűen nem tehetek mást."

Arra a kérdésre, hogy miért támadták meg "ok nélkül", Vida azt válaszolta, hogy ez számára is érthetetlen, kereste az okokat, s nem tudja. "Az én lelkiismeretem tiszta, és abban is biztos vagyok, hogy a munkatársaim, akik évtizedek óta ott dolgoznak, szintén mindig a legjobb tudásuk szerint és tisztességesen jártak el."

Vida a kitiltás feltételezett motivációjáról csak homályos találgatásokba bocsátkozott, "érdekcsoportokat", "külső befolyást" emlegetve, de ígéretet tett arra, hogy vizsgálati csoportot állít fel, amely "mikroszkóppal" fogja újra átvizsgálni az összes korrupcióban való érintettséggel gyanúsítható céget. A vizsgálatot pedig személyesen felügyeli majd. "Fel kell tárnunk, hogy valójában mi az amerikaiak problémája, miután hiába kérjük mi, hiába kéri a kormány, nem mondanak semmi konkrétumot." - mondta a lapnak Vida Ildikó.

Magyar Nemzet
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter