kapubanner for mobile
Megjelent: 19 éve

15 pont, amivel igazán nagyot léphet a karrier-létrán

Évek óta egy pozíciót tölt be, de érzi, hogy itt az ideje feljebb lépni a karrier-létrán? Szeretné tudni, hogy mit kell tenni és hogyan kell viselkedni ahhoz, hogy mindez megvalósuljon? Erre ad 15 lépésben kézzelfogható tanácsokat a Coach Academy alapítója, Heiko Lüdemann.

Mindenkinek van karrier-célkitűzése, ám kevesen tudják, hogy melyek azok a pontok amelyek közelebb vihetnének céljaink eléréséhez. A Coach Academy alapítója és business-trénere, Heiko Lüdemann (képünkön) 15 pontban foglalta össze azokat a szempontokat, melyekre ügyelnünk kell ahhoz, hogy előrébb léphessünk a karrier-létrán.

1.Mindig nyújtsa a legjobb teljesítményét!
Minden nap dolgozzon úgy, mintha az egész cég az ön teljesítményét figyelné! Gondolkozzon úgy, hogy nincs fölösleges, vagy kevésbé lényeges feladat! Minden amit csinál legyen profi munka!

2.Koncentráljon a bejövő, produktív feladatokra!
Vegye számításba: "Melyek azok a tevékenységek és feladatok, melyek valóban a legközelebb vihetik a karrier-céljaihoz?"

3.Segítsen másoknak és legyen pozitív a kollégák felé!
A bejövő és sikeres üzletek 80%-a annak köszönhető, hogy a céghierarchiában a 'fentebbi' embereket a 'lentebbiek' segítik, előre tolják. Segítse a többi kollegát is abban, hogy értéket teremthessenek a cég számára. Segítsen, hogy segítsék!

4.Szeresse, amit csinál!
Mindig vannak dolgok, amiket nehezünkre esik megcsinálni, de ha előrébb akarunk lépni, akkor tanuljuk meg első osztályúként végezni a munkát. Tanuljuk meg szeretni munkánk valamennyi apróságát! Egyedül a mi kezünkben van a kulcs, hogy hogyan állunk a munkához.

5.Tanuljon és fejlessze magát folyamatosan!
A munka és a tanulás elválaszthatatlanul feltételezik egymást. A tanulással jövőbeni profizmusát, szakmai előrelépését alapozhatja meg.

6.Gondolja játéknak a munkáját!
Sokkal könnyebben fog esni a mindennapi munka, ha játéknak fogja fel azt. Játsszon, hogy nyerjen!

7.Folyamatosan építse ki erős pontjait!
Ne adja fel, ha egy adott feladat nem viszi rögtön előrébb, ha egy feladaton sokáig kell dolgozni ahhoz, hogy a végére érjen! Erősítse teljesítőképességét és kitartását!

8.Legyen öntudatos!
Személyes sikereink több mint 90%-a azon múlik, hogy mennyire vagyunk öntudatosak, így karrier-útvonalunk egyik legfontosabb alapja a céltudatos magatartás. Ne féljen utat törni magának!

9.Vezessen eredményességi naplót!
Minden nap jegyezze fel az alábbi pontokat:
-5 dolog, amit igazán jól véghezvittünk,
-5 dolog, amivel másoknak kedveztünk,
-5 dolog, amivel közelebb léptünk céljainkhoz,
-5 dolog, amit aznap megtanultunk.
Hogy miért fontos mindez? A napló írásával minden nap ösztönözheti magát a kisebb lépések elérésével a nagyobb karrier-célok elérésére.

10.Koncentráljon!
Egy adott időpontban csak egy dologgal foglalkozzon! Találja ki saját munkastílusát, de az "egyszerre csak egy dolog" elvét követve törekedjen arra is, hogy ne lassítson a munkamenetben! Nem szabad figyelmen kívül hagyni azonban azt a tényt, hogy a koncentrálás fárasztó dolog, így iktasson be rövidebb szüneteket a hatékonyság növelése érdekében!

11.Intézze gyorsan a feladatokat!
Vegye kézbe idejét! Megbeszélések, tárgyalások alkalmával tartsa be a "20 perces szabályt"! Szánjon bő negyed órát a felkészülésre, hogy azt követően a tárgyalást a lehető leghatékonyabb időbeosztással realizálhassa.

12.Ne mondjon nyilvánosan ellent!
Még ha a főnöke ok nélkül is szidta, gondoljon arra, hogy nem az igazságtételre törekedett, hanem a cég gördülékeny munkáját tekintette szem előtt. Ne mondjon rögtön ellent, hanem mutassa meg, hogy Önnek is a teljesítmény a legfontosabb szempont. Az igazságtalan megjegyzésre tanácsos jóval később visszatérni!

13.Mutassa, hogy nagy személyiség!
Munkahelyi rosszízű pletyka az egyik kollégáról? Gondolja azt: "A nagy személyiségeket nem érdeklik az ilyen jelentéktelen dolgok!"

14.Vállalja a felelősséget!
Csak az képes kedvezően változtatni a dolgokon, akinek van felelősségérzete. A mindennapok során álljon a következőképpen a felelősséghez: "Ha a főnököm odaad egy munkát, akkor veheti elintézettnek!" Végezze felelősséggel, szívvel-lélekkel amit csinál!

15.Éreztesse, hogy erős!
Soha ne mutasson kételkedést a munkáltatójával, a termékekkel, szolgáltatásokkal, a feletteseivel vagy kollégáival szemben! Minden céges kapcsolattartóval és ügyféllel beszéljen előzékenyen és legyen katalizátora a jó híreknek, az újító ötleteknek! Keressen okokat, amelyek miatt büszke lehet a cégére!


Érdemes tudni, hogy a Coach Academy alapítója a fenti pontokat egy nemrégiben kiadott szakmai könyv részletes kimutatása alapján foglalta össze, így ezek valóban napjaink kompakt és időszerű tanácsai mindazoknak, akik mielőbb el szeretnék érni karrier-céljaikat.
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Az X generációsok tudják: ha nem tanulsz, véged - avagy miért jó megtartani a középkorú munkavállalót?

Nincsenek könnyű helyzetben manapság az X generációs (jellemzően 1960 és 1979 között született) munkavállalók. Könnyen kerülhetnek... Teljes cikk

Az év eleje a felmondások ideje?

Az év elején történő felmondások aránya bár változó lehet, azonban sok cégnél ebben az időszakban, az év végi bónuszok kifizetését követően... Teljes cikk

Menni vagy maradni? Váltási dilemmák év elején

Hiába gondolkodik a munkavállalók közel fele munkahelyváltáson, Szemán Zoltán karrier-tanácsadó szerint ez inkább a vágyat fejezi ki, nem a... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek