Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

29 ezer állást jelentettek be februárban

Az idén februárban például 29 ezer álláshelyet jelentettek be a munkáltatók, egy évvel korábban, ugyancsak februárban 39 ezret, két éve februárban 35 ezret, három éve februárban 46 ezret.

A csökkenést főként az okozza, hogy kevesebb a bejelentett támogatott álláshelyek száma. Ezeket a munkáltatók akkor jelentik be, ha kereseti vagy járuléktámogatással foglalkoztathatják a felvett munkavállalókat.

Az idén februárban a 29 ezer bejelentésből 23 ezer volt a nem támogatott munkahely, és 6 ezer a támogatott. Egy éve ugyanennyi, tehát 23 ezer volt a nem támogatott munkahelyek bejelentése, viszont akkor 16 ezer támogatott munkahelyet jelentettek be a munkáltatók. Két éve a 21 ezer nem támogatott bejelentett munkalehetőséget 14 ezer támogatott egészítette ki. Három éve a nem támogatott munkahelyből is jóval többet, 34 ezret jelentettek be a munkáltatók, támogatottból pedig 12 ezret.

Az idén februárban a hónap során betöltött vagy visszavont álláshelyek száma csaknem elérte a bejelentések számát. A betöltött, visszavont álláshely 26 ezer volt, a bejelentések száma 29 ezer. Egy évvel korábban is gyakorlatilag ennyi, 28 ezer álláshelyet töltöttek be, vontak vissza, akkor viszont a bejelentések száma elérte a 39 ezret.

Két éve a betöltéssel vagy visszavonással a regiszterből kikerülő álláshelyek száma 32 ezer volt, ez ismét csaknem elérte a bejelenések 35 ezres számát.

A munkaügyi intézményrendszer hónaponként azzal az álláshely ajánlattal gazdálkodik, amelyet az előző hónapról megmaradt álláshely ajánlatok és az új bejelentések tesznek ki. Ebből közvetíthet, erre hívhatja fel a munkát kereső ügyfelek figyelmét. Ez az együttes szám az idén februárban 53 ezer volt, egy éve 71 ezer, két éve 69 ezer, három éve 84 ezer.
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter