kapubanner for mobile
Megjelent: 1 éve

3 tipp, hogyan támogathatja a PIRAMIS bérszámfejtő szoftver a pénzügyi tervezést /stratégiaalkotást

A bérprogramba naponta óriási mennyiségű személyügyi, bérügyviteli adatot rögzítenek be a felhasználók és természetesen ezeket feldolgozva sokszorozódik a személyügyhöz, bérszámfejtéshez kapcsolódó HR adatmennyiség.

pivot

A vállalati stratégiai tervezés időszakában óriási jelentősége lesz az egyedi igények szerint csoportosítva kinyerhető adatoknak, szuper HR listáknak!

A PIRAMIS erőssége, hogy egyedi, akár nagyvállalati folyamatokhoz is könnyedén igazítható, többek között a rugalmas beállítási lehetőségei miatt.

Így az adatbázisban tárolt, a vállalat számára felbecsülhetetlen értékű adatok a felhasználók által rendszerezett formában ki is listázhatók. És hogyan támogatják ezek a kimutatások a vállalat HR budget alkotását a stratégiaalkotást?

Tehát jövünk 3 étvágygerjesztő tippel, mert a büdzséalkotók listáinak, kimutatásainak lehetősége széleskörű , ha a PIRAMIS-ról van szó:

1. tipp - a költségtervezés bármelyik módszerét is választja egy vállalat, szüksége lesz olyan személyügyi és bérügyviteli adatokra, amelyek gyakorlatilag bázisinformációként szolgálnak például az esetleges problémák feltérképezéséhez.

A PIRAMIS kimutatások jelentős része táblázatos formátumú, ami azt jelenti, hogy akárcsak egy már jól ismert Excel táblázatban, itt is könnyen mozgathatók, be-kikapcsolhatók az oszlopok, szűrések, összesítések állíthatók be. Így ezeknél a kimutatásoknál is megvalósul az egész PIRAMIS-ra jellemző elv, hogy a felhasználó óriási szabadságot kap a beállítások területén!

Például ilyen lehet a visszamenőleges bérváltozás kimutatás, amelyből megtudhatjuk, hogy az előző hónapokra felvitt munkabéremelés milyen hatással volt az alapbérre, kiegészítő bérekre, betegszabadságra.

A táblázatos típusú lekérdezéseink másik példája a stratégiaalkotás támogatására a PIRAMIS munkaidőkimutatás, amelyen az adatok dolgozónként, de akár összesítve szervezeti egységenként, vagy költséghelyenként, munkaidőkódonként kérhetők le tetszés szerinti paraméterezéssel.

2. tipp - mindenképpen meg kell említeni a PIRAMIS vállalati bérösszesítőt, amely PIVOT technológiával is támogatott. Ez a technológia nem egyszerűen csak az adatsorok testreszabhatóságával lesz kivételesen jól használható a büdzsétervezéshez, hanem a grafikonos megjelenítésével nagyszerűen használható a beszámolókhoz, tervekhez.

Hihetetlenül egyszerűen kijelölhetők a számunkra érdekes adatsorok, amelyek azonnal megjelennek a kiválasztott típusú diagrammban, és hihetetlenül informatív!

2. tipp - a PIRAMIS szabadformátumú listázási lehetősége már sok-sok éve az ügyfeleink rendelkezésére áll. Ami miatt fontos beszélnünk róla az, hogy a visszajelzések alapján a hazai piacon csaknem egyedülálló kimutatási lehetőség.

A nagyvállalatokra gyakran jellemző bonyolult, egyedi folyamatokból adódó ad-hoc igényekre is fel akartuk készíteni a PIRAMIS-t. A büdzsé és stratégiaalkotás egy része a HR területen bér adat, munkaidő és létszám adatok kombinációjából tevődik össze.

Egyértelmű, hogy amilyen adat berögzítésre kerül a PIRAMIS-ban, ebben a listázóban kinyerhető tetszőleges csoportosításban, tényleg az egyedi igények szerint!

Óriási szabadságot ad ez a lehetőség, például bármilyen vezetői ad-hoc igénynél!

 

Az L-SOFT évközi bevezetésekkel is vállalja PIRAMIS bérügyviteli, HR megoldásainak bevezetését, érdemes tájékozódni itt: https://www.lsoft.hu/piramis-berprogram-a-lekerdezes-szabadsagaval/

Tomkó Gyöngyvér,

marketing menedzser, L-SOFT

 

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Cégvezetők Csúcstalálkozója - 2024. Könnyebb vagy nehezebb lesz a pálya?

Mit hoz a 2024-es év? Könnyebb lesz a pálya az üzleti szektornak? Vagy a kiszámíthatatlanság, fenyegetettségi helyzetek kereszttüzében kell továbbra... Teljes cikk

Hogyan biztosítsuk a kerékpáros munkába járást?

Az elmúlt években a kerékpár és az elektromos kerékpár egyre népszerűbbé vált a munkába járás és szabadidős tevékenységek során egyaránt.... Teljes cikk

Költségelemzést Támogató Munkaidő-Nyilvántartás

A munkaügyi nyilvántartások, munkaidőadat-nyilvántartás és bérszámfejtés általánosan alkalmazott módszereit egyes esetekben el lehet, és... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek