Megjelent: 11 hónapja

3 tipp, hogyan támogathatja a PIRAMIS bérszámfejtő szoftver a pénzügyi tervezést /stratégiaalkotást

A bérprogramba naponta óriási mennyiségű személyügyi, bérügyviteli adatot rögzítenek be a felhasználók és természetesen ezeket feldolgozva sokszorozódik a személyügyhöz, bérszámfejtéshez kapcsolódó HR adatmennyiség.

A vállalati stratégiai tervezés időszakában óriási jelentősége lesz az egyedi igények szerint csoportosítva kinyerhető adatoknak, szuper HR listáknak!

A PIRAMIS erőssége, hogy egyedi, akár nagyvállalati folyamatokhoz is könnyedén igazítható, többek között a rugalmas beállítási lehetőségei miatt.

Így az adatbázisban tárolt, a vállalat számára felbecsülhetetlen értékű adatok a felhasználók által rendszerezett formában ki is listázhatók. És hogyan támogatják ezek a kimutatások a vállalat HR budget alkotását a stratégiaalkotást?

Tehát jövünk 3 étvágygerjesztő tippel, mert a büdzséalkotók listáinak, kimutatásainak lehetősége széleskörű , ha a PIRAMIS-ról van szó:

1. tipp - a költségtervezés bármelyik módszerét is választja egy vállalat, szüksége lesz olyan személyügyi és bérügyviteli adatokra, amelyek gyakorlatilag bázisinformációként szolgálnak például az esetleges problémák feltérképezéséhez.

A PIRAMIS kimutatások jelentős része táblázatos formátumú, ami azt jelenti, hogy akárcsak egy már jól ismert Excel táblázatban, itt is könnyen mozgathatók, be-kikapcsolhatók az oszlopok, szűrések, összesítések állíthatók be. Így ezeknél a kimutatásoknál is megvalósul az egész PIRAMIS-ra jellemző elv, hogy a felhasználó óriási szabadságot kap a beállítások területén!

Például ilyen lehet a visszamenőleges bérváltozás kimutatás, amelyből megtudhatjuk, hogy az előző hónapokra felvitt munkabéremelés milyen hatással volt az alapbérre, kiegészítő bérekre, betegszabadságra.

A táblázatos típusú lekérdezéseink másik példája a stratégiaalkotás támogatására a PIRAMIS munkaidőkimutatás, amelyen az adatok dolgozónként, de akár összesítve szervezeti egységenként, vagy költséghelyenként, munkaidőkódonként kérhetők le tetszés szerinti paraméterezéssel.

2. tipp - mindenképpen meg kell említeni a PIRAMIS vállalati bérösszesítőt, amely PIVOT technológiával is támogatott. Ez a technológia nem egyszerűen csak az adatsorok testreszabhatóságával lesz kivételesen jól használható a büdzsétervezéshez, hanem a grafikonos megjelenítésével nagyszerűen használható a beszámolókhoz, tervekhez.

Hihetetlenül egyszerűen kijelölhetők a számunkra érdekes adatsorok, amelyek azonnal megjelennek a kiválasztott típusú diagrammban, és hihetetlenül informatív!

2. tipp - a PIRAMIS szabadformátumú listázási lehetősége már sok-sok éve az ügyfeleink rendelkezésére áll. Ami miatt fontos beszélnünk róla az, hogy a visszajelzések alapján a hazai piacon csaknem egyedülálló kimutatási lehetőség.

A nagyvállalatokra gyakran jellemző bonyolult, egyedi folyamatokból adódó ad-hoc igényekre is fel akartuk készíteni a PIRAMIS-t. A büdzsé és stratégiaalkotás egy része a HR területen bér adat, munkaidő és létszám adatok kombinációjából tevődik össze.

Egyértelmű, hogy amilyen adat berögzítésre kerül a PIRAMIS-ban, ebben a listázóban kinyerhető tetszőleges csoportosításban, tényleg az egyedi igények szerint!

Óriási szabadságot ad ez a lehetőség, például bármilyen vezetői ad-hoc igénynél!

 

Az L-SOFT évközi bevezetésekkel is vállalja PIRAMIS bérügyviteli, HR megoldásainak bevezetését, érdemes tájékozódni itt: https://www.lsoft.hu/piramis-berprogram-a-lekerdezes-szabadsagaval/

Tomkó Gyöngyvér,

marketing menedzser, L-SOFT

 

  • 2023.01.12Zoom Nyílt Nap - Fenntarthatósági Alapismeretek Képzés Zoom tájékoztató a 2023. február 03-án induló Fenntarthatósági Alapismeretek Képzésről. A csatlakozáshoz szükséges Zoom-linket regisztrációt követően küldjük. Reigsztráció emailben a [email protected] címen. (Hornyai Marietta client partner). Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.03.03HR Basic HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni! Részletek Jegyek
További cikkek
Az optimális hőmérséklet hatékony munkavégzéshez

Mind arra törekszünk, hogy a munkával töltött idő a lehető leghatékonyabb legyen. Munkahelyünkön uralkodó hőmérséklet teljesítményünkben... Teljes cikk

Ajándékozzunk egészséget!

Gondoskodjunk szeretteink egészségéről szűrővizsgálati csomaggal! Teljes cikk

MSZP: vegyék vissza a kirúgott pedagógusokat!

Kunhalmi Ágnes arra kérte a szülőket, hogy ne töltsék ki a belügyminisztériumi kérdőívét. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek