Megjelent: 9 hónapja

4 tipp, aminek segítségével profin dekorálhatod otthonod

A dekorációs kiegészítők tökéletes díszei lehetnek otthonunknak, vagy akár megbonthatják annak egységét. Ha nem megfelelően alkalmazzuk és párosítjuk a különböző elemeket, túlzsúfolttá, rendetlenné válik a végeredmény.

4 tipp, aminek segítségével profin dekorálhatod otthonod
-

A különböző vázák, gyertyák, kaspók, egyéb dekorfigurák összehatása nagyban függ azok mennyiségétől és minőségétől is. Válogass kedvedre a díszítések közül, csak tarts mértéket.

A legtöbb bútoráruházban számtalan díszítőkelléket találsz, például a mömax is rengeteg dekorációs kiegészítőt kínál, melyekkel feldobhatod otthonod hangulatát. Amennyiben szeretnéd, hogy lakásod olyan stílusos legyen, mintha egy profi belsőépítész rendezte volna be, akkor a cikkünkben összegyűjtött négy tippet fogadd meg.

Minőség vs. mennyiség

Számos szobai díszítőelemet találsz az interneten és a helyi áruházakban is, a probléma ezekkel az lehet, hogy tömeggyártásban készülnek és némelyik gagyi hatást kelt. Az olcsónak tűnő dekorációval tömött szoba inkább lehangoló, mint üdítő látványt nyújt.

Gondold át, hogy inkább néhány minőségi kiegészítővel teszed szebbé a helyiséget, melyek valószínűleg drágábbak lesznek, mint a tömegcikkek, azonban a hozzád érkezők azonnal kiszúrják, hogy van érzéked a lakberendezéshez.

Az arányok fontossága

Egy csodás műalkotás az aprócska szoba falán nem tud érvényesülni, míg a hatalmas nappaliban elhelyezett kis méretű szőnyeg sem hatásos. Fontos, hogy vedd figyelembe az arányokat, ne ess túlzásba. Ne akarj mindent egy helyre összpontosítani, bezsúfolni az adott területre, tartsd az arányokat.

Tartózkodj az olyan elrendezésektől, mint például a két gyertyatartó közé helyezett képkeret, mert ez a fajta szimmetria unalmas. Az egyensúly fontos, de körültekintően kell alkalmazni.

Szín és textúra

Mielőtt elindulnál beszerezni egy újabb dekorációs kiegészítőt, mindenképpen nézz körül a szobában és vésd jól az eszedbe a meglévő elemek színét és textúráját. A semleges színárnyalatú helyiségben tökéletes kontrasztot képezhetsz egy feltűnő színű vázával, gyertyával. A texturált kiegészítők, mint egy bolyhos szőnyeg vagy fonott kaspó stílusában tökéletesen összefoghatja a különböző dekor elemeket.

Nemcsak a trendek számítanak

Bár a legtöbben a helyiség berendezésekor a trendeket követik, mindenképp hallgass a szívedre és a számodra kedves és tetsző tárgyakat válogasd össze. Végül is minden egyes nap Te fogod nézegetni ezeket a díszítéseket. Vidd bele a dekorációba személyiséged, ízlésed, így önmagad igazi tükörképe lesz otthonod.

Természetesen az adott évszaknak és lakberendezési trendeknek megfelelő tárgyakat is becsempészhetsz a már meglévő tárgyak közé, de nem kell túlzásba esned és mindig ragaszkodj az alap elképzeléshez. Az eklektikusan összeválogatott díszítőelemek lehetnek érdekesek, de sokak számára taszítóvá válhat az összevisszaság.

Ha az üzletben válogatva nem szólít meg téged az aktuális divat szerinti dekoráció, akkor ne vásárold meg, hiszen a kényszerből született megoldások sosem okoznak örömet.

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Korai ébresztő és rendszeres testmozgás - táborral népszerűsítik a katonai és rendészeti pályát

Megkezdődött a beiratkozás a katonai és rendészeti pályára irányító, egyhetes Militarytáborba, amelyet június 23-ától rendeznek Mogyoródon -... Teljes cikk

Érkezik a katonák visszamenőleges béremelése

Márciusban kapják meg az átlagosan 11 százalékkal megemelt illetményüket a katonák, a béremelés januárig visszamenőleges - jelentette be... Teljes cikk

Béremelésben részesülnek a Szegedi Tudományegyetem munkavállalói

Béremelésben részesülnek a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) oktatói, tudományos kutatói és tanárai, valamint egészségügyi szakdolgozói és a... Teljes cikk