kapubanner for mobile
Megjelent: 11 hónapja

4 tipp, aminek segítségével profin dekorálhatod otthonod

A dekorációs kiegészítők tökéletes díszei lehetnek otthonunknak, vagy akár megbonthatják annak egységét. Ha nem megfelelően alkalmazzuk és párosítjuk a különböző elemeket, túlzsúfolttá, rendetlenné válik a végeredmény.

4 tipp, aminek segítségével profin dekorálhatod otthonod
-

A különböző vázák, gyertyák, kaspók, egyéb dekorfigurák összehatása nagyban függ azok mennyiségétől és minőségétől is. Válogass kedvedre a díszítések közül, csak tarts mértéket.

A legtöbb bútoráruházban számtalan díszítőkelléket találsz, például a mömax is rengeteg dekorációs kiegészítőt kínál, melyekkel feldobhatod otthonod hangulatát. Amennyiben szeretnéd, hogy lakásod olyan stílusos legyen, mintha egy profi belsőépítész rendezte volna be, akkor a cikkünkben összegyűjtött négy tippet fogadd meg.

Minőség vs. mennyiség

Számos szobai díszítőelemet találsz az interneten és a helyi áruházakban is, a probléma ezekkel az lehet, hogy tömeggyártásban készülnek és némelyik gagyi hatást kelt. Az olcsónak tűnő dekorációval tömött szoba inkább lehangoló, mint üdítő látványt nyújt.

Gondold át, hogy inkább néhány minőségi kiegészítővel teszed szebbé a helyiséget, melyek valószínűleg drágábbak lesznek, mint a tömegcikkek, azonban a hozzád érkezők azonnal kiszúrják, hogy van érzéked a lakberendezéshez.

Az arányok fontossága

Egy csodás műalkotás az aprócska szoba falán nem tud érvényesülni, míg a hatalmas nappaliban elhelyezett kis méretű szőnyeg sem hatásos. Fontos, hogy vedd figyelembe az arányokat, ne ess túlzásba. Ne akarj mindent egy helyre összpontosítani, bezsúfolni az adott területre, tartsd az arányokat.

Tartózkodj az olyan elrendezésektől, mint például a két gyertyatartó közé helyezett képkeret, mert ez a fajta szimmetria unalmas. Az egyensúly fontos, de körültekintően kell alkalmazni.

Szín és textúra

Mielőtt elindulnál beszerezni egy újabb dekorációs kiegészítőt, mindenképpen nézz körül a szobában és vésd jól az eszedbe a meglévő elemek színét és textúráját. A semleges színárnyalatú helyiségben tökéletes kontrasztot képezhetsz egy feltűnő színű vázával, gyertyával. A texturált kiegészítők, mint egy bolyhos szőnyeg vagy fonott kaspó stílusában tökéletesen összefoghatja a különböző dekor elemeket.

Nemcsak a trendek számítanak

Bár a legtöbben a helyiség berendezésekor a trendeket követik, mindenképp hallgass a szívedre és a számodra kedves és tetsző tárgyakat válogasd össze. Végül is minden egyes nap Te fogod nézegetni ezeket a díszítéseket. Vidd bele a dekorációba személyiséged, ízlésed, így önmagad igazi tükörképe lesz otthonod.

Természetesen az adott évszaknak és lakberendezési trendeknek megfelelő tárgyakat is becsempészhetsz a már meglévő tárgyak közé, de nem kell túlzásba esned és mindig ragaszkodj az alap elképzeléshez. Az eklektikusan összeválogatott díszítőelemek lehetnek érdekesek, de sokak számára taszítóvá válhat az összevisszaság.

Ha az üzletben válogatva nem szólít meg téged az aktuális divat szerinti dekoráció, akkor ne vásárold meg, hiszen a kényszerből született megoldások sosem okoznak örömet.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek