kapubanner for mobile
Megjelent: 6 éve

A diákok emelt órabért, a dolgozók toborzási pénzt kapnak a különböző áruházláncoknál

A karácsonyi időszakban magasabb órabért kapnak a diákok, az a dolgozó pedig, aki beajánl egy megfelelő új munkaerőt 30 ezer forintot kap. Minden áruházlánc más módszerrel készült az ünnepi szezonra- írja a 24.hu.

images

images

Már november közepén toborzási kampányba kezdett a Tesco, így nem számítanak jelentős fennakadásra az ünnepi időszakban. A szakszervezetekkel abban állapodtak meg, hogy csökkentik a dolgozók leterheltségét, így folyamatosan toboroznak - írja a lap.

Már négy nyugdíjas szövetkezettel is együttműködik a Tesco, néhány nyugdíjas már munkába is állt.

Ha valaki olyan embert ajánl be, aki legalább 3 hónapig dolgozik az áruháznál, az harmincezer forintos toborzási bónuszban részesül. A karácsonyi időszakban 40 ezer forint ez a bónusz.

A SPAR-nál még nem találtak annyi plusz munkaerőt, amennyiben megállapodtak a szakszervezetekkel, így diákokkal próbálják pótolni a létszámhiányt. 200 üres pozíciójuk van, de azt állítják ritka, hogy valakinek túlórát kelljen vállalnia. A diákok emelt órabért kapnak az ünnepi időszakban, a munkatársak 13. havi bért kapnak, és aki akar szabadságra is tud menni az év végén. Valamint jutalmat is osztanak.

Minden diákszövetkezet emelt órabért ígér a diákoknak, mert az ünnepi időszak és a vizsgaidőszak miatt ilyenkor kevesebben vállalnak munkát.

A Penny azzal segíti dolgozóit, hogy december 24-én nem nyitnak ki.

Az Ikea-ban nincs túlóra, nincs létszámhiány, és aki akar szabadságra mehet. A fizetések az ünnepi időszakban sem változnak.

A Diego-nál év végi jutalmat osztanak. Ők viszont arra kérik dolgozóikat, hogy a szabadságot ne az ünnepi időszakban vegyék ki.

A Lidl-nél több mint 100 üres pozíció van, diákokkal pótolják a hiányt, nem emelnek bért az ünnepi időszakban, hiszen így is a legmagasabb bért adják a szektorban.

Az Aldinál nem okoz gondot a munkaerőhiány, csak az olyan városokban, ahol alacsony a munkanélküliség. Egyáltalán nem foglalkoztatnak diákokat és nyugdíjasokat sem, túlórával így sem számolnak. A duális képzésben azonban részt vesznek, ennek köszönhetően van elegendő munkaerő. Náluk sincs karácsonyi plusz pénz, mert náluk egész évben jól lehet keresni.

Fotó Pixabay
24.hu



  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Íme az UniYou Év Diákmunkahelye pályázatának győztesei

Hiánypótló kezdeményezést indított el tavaly az UniYou digitális iskolaszövetkezet, amely a diákmunkában dolgozó fiatalok számára hirdetett... Teljes cikk

A friss diplomások 78 százaléka már egyetemi tanulmányai alatt is dolgozott, sokan mennének külföldre

A tanulás melletti munkavégzés leginkább a nem nappali munkarendben tanuló hallgatókat jellemzi. Teljes cikk

Melyek a legnépszerűbb diákmunkák és mennyit lehet keresni?

60 ezer látogatóval minden rekordot megdöntött a januári Educatio oktatási kiállításon résztvevők száma. A vágyott diploma azonban rengetegbe... Teljes cikk