Megjelent: 1 hónapja

A dolgozók fele készen áll, hogy átképezze magát az AI miatt

A vezetők 90 százaléka szerint a következő öt évben a munkaerő felét is át kell képezni, ahogy a mesterséges intelligencia fejlesztései elterjednek a munkahelyeken.

A dolgozók fele készen áll, hogy átképezze magát az AI miatt-

A generatív AI-fejlesztésekkel kapcsolatos bizonytalanság ellenére a munkavállalók 57%-a világszerte azt állítja, hogy készen áll az átképzésre és az új pozíciókra való átképzésre, hogy karrierjében előrébb léphessen - derül ki a Boston Consulting Group, a The Network és a Stepstone Group friss jelentéséből, amiről a HR Drive írt.

A munkavállalók háromnegyede úgy véli, hogy a generatív mesterséges intelligencia valamilyen szintű zavarokat fog okozni a munkahelyeken. Ugyanakkor sokan továbbra is magabiztosak; mintegy 64%-uk azt mondta, hogy még mindig előnyben vannak, amikor az állásokról tárgyalnak.

"A munkavállalók AI-val kapcsolatos nézeteinek gyorsváltozását, és azt a döntő fontosságú felismerést, hogy a folyamatos átképzés iránti elkötelezettség biztosítja a hosszú távú foglalkoztathatóságot" - mondta Jens Baier, a BCG ügyvezető igazgatója és vezető partnere, a cég HR kiválósággal kapcsolatos munkájának vezetője egy nyilatkozatban.

A 188 ország több mint 150 000 munkavállalója körében végzett felmérés szerint úgy tűnik, hogy sok munkavállaló proaktívan áll hozzá a generatív AI-fejlesztésekhez. Miközben a munkahely biztonsága 2021 óta megugrott a fontosságban, és ezzel a munkavállalók preferenciái között az első helyre került, a tanulás és a karrierfejlesztés is növekedett.

A munkavállalók egyértelmű véleményt fogalmaztak meg arról is, hogy mit nem akarnak a jelenlegi munkaerőpiacon. Mintegy 54% mondta, hogy visszautasítana egy vonzó állásajánlatot, ha negatív tapasztalatot szerezne az interjú során. Emellett 40% mondta azt, hogy nem dolgozna olyan vállalatnál, amely nem nyújt mentális egészségügyi támogatást, vagy amely vélhetően negatív hatással van a társadalomra.

Az év elején az Udemy arról számolt be, hogy megugrott a kereslet az AI, az IT és a vezetői képzések iránt. Bár a munkavállalók érdeklődnek az új technológiai készségek alkalmazása iránt, olyan "emberi" készségeket is szeretnének fejleszteni, amelyeket az AI nem tud helyettesíteni.

A World Employment Confederation felmérése szerint a munkavállalók érdeklődést fejeznek ki a képzettségek fel- és átképzése iránt, a legtöbb vállalatvezető azonban aggódik amiatt, hogy nem tudják elég gyorsan képezni a munkavállalókat ahhoz, hogy lépést tudjanak tartani az AI és a technológia fejlődésével az elkövetkező években. A felmérésben részt vevő vezetők szerint soha nem volt még ilyen nehéz tervezni a jövőbeli tehetségigényeket, különösen a rugalmas munkaerőigények miatt, amelyek online tehetséggondozó platformokat, több szerződéses munkavállalót és nagyobb belső rugalmasságot igényelnek.

A PeopleScout és a Spotted Zebra jelentése szerint a HR-vezetők 90%-a úgy véli, hogy a következő öt évben a munkaerő felét is át kell képezni, ahogy a mesterséges intelligencia fejlesztései elterjednek a munkahelyeken. Ahhoz, hogy ezt hatékonyan tehessék meg, a vezetőknek szem előtt kell tartaniuk a munkavállalókat, kommunikálniuk kell a jövőre vonatkozó terveiket, foglalkozniuk kell a félelmekkel, és biztosítaniuk kell, hogy a munkavállalók megkapják a szükséges képzést - állapította meg a jelentés.

 

HR Drive

fotó: unsplash

 

  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02JOBVERSE Állásbörze Állásbörze nem csupán egy esemény, hanem egy lehetőség, ahol céged kiemelkedhet a tömegből és személyesen találkozhatsz a legígéretesebb jelentkezőkkel. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Határidő: Mi dolga a HR-nek az új információvédelmi követelményekkel (NIS2)?

A vállalatok csak úgy érthetik meg és fordíthatják le a saját helyzetükre a NIS2 követelményrendszerét, ha azt egy szervezeti egységek felett... Teljes cikk

A HR szakemberek kulcsszerepet kell, hogy játszanak a technológiai stratégia kidolgozásában

A HR-nek kulcsszerepet kell játszania a vállalat technológiai stratégiájában. A mai üzleti világ a technológiától függ, ami azt jelenti, hogy az... Teljes cikk

Az AI-tudás a gyorsabb előléptetéshez is hozzásegíthet

A Z generációsoknál még nagyobb előnyt jelenthet a mesterséges intelligencia ismerete. Teljes cikk