kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

A legnagyobb magyar tulajdonú munkaerő-kölcsönző cég jött létre

Októberben lezárult az egyesülési folyamat, amellyel a Gamax Informatikai és Munkaerő-kölcsönző Kft. HR üzletága megvásárolta a győri székhelyű Pannon-Work Zrt.-t.

images

images

Az egyesüléssel Magyarország jelenleg legnagyobb kölcsönzött létszámot foglalkoztató, tisztán magyar tulajdonú munkaerő-kölcsönző vállalkozása jött létre - mondta Homonnay Géza, a Pannon-Work igazgatóságának elnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Az igazgatóság elnöke az APEH adataira hivatkozva elmondta: a teljes magyar munkaerő-kölcsönzési piac jelenleg körülbelül 43.000 fő, ebből a Pannon-Work 2.500, a Gamax 2.700 munkavállalót kölcsönöz.

Hozzáfűzte: azt szeretnék elérni, hogy az egyesüléssel megújult Pannon-Work Zrt. országos lefedettségű cég legyen, ennek Budapest is fontos része, így nemrég nyílt meg a két cég közös budapesti irodája.

Az árbevételi tervekről elmondta: a Pannon-Work idén várhatóan 6 milliárd, a Gamax pedig 9 milliárd forint árbevételt realizál, jövőre pedig - az egyesülés után - körülbelül 11 milliárd forintos bevétellel számolnak.

"Hatékonyabb vállalati struktúrában és kiváló minőségű kiszolgálással egy magyar tulajdonú vállalat is fel tudja venni a versenyt a nemzetközi hátterű cégekkel. A Pannon-Work és a Gamax HR üzletága külön-külön is jelentős szereplő volt a piacon, az egyesülés után pedig megduplázott energiával tudjuk a fellendülés okozta megnövekedett megrendelői igényeket kiszolgálni" - nyilatkozta Dr. Homonnay Géza a vállalat sajtóközleménye szerint. "Az egyesülés révén ki tudjuk használni a két cég emberi, technikai és pénzügyi erőforrásainak szinergiáját, így az elhúzódó gazdasági-pénzügyi válság közepette is képesek leszünk a hatékonyabb működésre. Ennek eredményeképpen megrendelőink igényeit magasabb színvonalon tudjuk teljesíteni" - folytatta.

Molnár Imre, a cég gazdasági igazgatója kifejtette: a munkaerő-kölcsönzés tőkeigényes tevékenység, és ugyan a Pannon-Work és a Gamax HR üzletága külön-külön is jelentős piaci szereplő volt, egyesülve hatékonyabban fel tudják venni a versenyt a nemzetközi hátterű cégekkel.

Hozzátette: a magyar munkaerőpiacon a foglalkoztatottak 2-3 százaléka kölcsönzött munkaerő. Hosszabb távon Magyarországon sem olcsóbb a kölcsönzött munkaerő, nincs árelőny, ugyanakkor ennek a foglalkoztatási formának az az előnye, hogy a megbízó cégnek nem kell foglalkoznia HR-tevékenységgel. Kiemelte: a multinacionális cégek a válság hatására ismét felismerték a rugalmas foglalkoztatási formák előnyeit, nőtt a kölcsönzött munkaerő létszáma.

Molnár Imre a 2011-es kilátásokról elmondta: a munkaerő-kölcsönzési megrendelések kétharmadát a feldolgozóiparban tevékenykedő cégek adják, így sok függ a megrendelés-állomány alakulásától, az exportpiacok konjunktúrájától. A válság miatt tavaly őszig átlagosan 40 százalékkal esett vissza a munkaerő-kölcsönzési piac, de tavaly szeptembertől kezdett magára találni, és mostanra értünk vissza a válság előtti szintre - fejtette ki. A kevésbé "válságérzékeny" szektorokban - amelyek a munkaerő-kölcsönzési megrendelések egyharmadát adják - például a banki, és pénzügyi szolgáltató központokban, call centerekben a krízis ellenére is szinten maradt a foglalkoztatottak, így a kölcsönzött munkaerő létszáma is.

Homonnay Géza szerint húsz százalékkal bővülhet jövőre a munkaerő-kölcsönzés most 130 milliárd forintosra tehető piaca - nyilatkozta a Világgazdaságnak.

A teljes munkaerőpiacon Magyarországon 2-3 százalékos a munkaerő-kölcsönzés részesedése, közel 800 cég foglalkozik ezzel.
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Új kölcsönzési üzletágvezető a Prohumannál

Februártól munkaerőkölcsönzési üzletágvezetőként folytatja munkáját a Prohuman csapatában Izsó Balázs. Teljes cikk

2023-as trendek a munkaerő-kölcsönzés és -közvetítés területén

Várhatóan 2024 is mozgalmas év lesz a munkaerő-kölcsönzés és -közvetítés területén, de még mielőtt igazán beindulnának az új év folyamatai,... Teljes cikk

Mire számítanak a munkaerő-kölcsönzők 2024-ben?

A foglalkoztatás bővülésére számíthatunk – fogalmazott Csizmadia Gábor, a tagszervezetein keresztül 200.000 fő munkavállalót foglalkoztató... Teljes cikk