Megjelent: 13 hónapja

A legsikeresebb német gyomorkeserű

Az alkoholos italoknak létezik egy csoportja, amelyet gyógynövényekkel és természetes növényi kivonatokkal dúsítanak, érlelnek. Az ital íze kissé kesernyés, innen ered a neve is: gyomorkeserű. Ezeket az alkoholokat jobbára étkezések végén digestifként szokás fogyasztani, az emésztésre gyakorolt jótékony hatásuk miatt. Aki nem szeretne otthon kísérletezni, azoknak ajánljuk a boltban megvásárolható likőröket.

A legsikeresebb német gyomorkeserű

Nagynevű gyomorkeserű márkák

Az 56 gyógynövényt tartalmazó harmadik legismertebb gyomorkeserű a Jagermeister. Az Italkereső kínálatában többféle kiszerelésben is kapható.

A második gyomorkeserű a cseh Becherovka, mely zöldes-sárgás színű. Az ital alapjául szolgáló 21-féle gyógynövényt több napon keresztül alkoholban áztatják. A leszűrést követően az elegyet vízzel hígítják, borpárlatot és cukrot adnak hozzá, majd tölgyfahordókba öntik és több hónapig pihentetik.

Magyarként számunkra a legkedvesebb és hazánkban a leginkább elterjedt ital a Zwack gyár által gyártott és forgalmazott Zwack Unicum. Különleges ízét részben a féléves tölgyfahordós érlelésnek is köszönheti.

 Nézzük meg, mit kell tudni az egyik legsikeresebb német gyomorkeserűről.

Jagermeister története

A likőr receptjét 1934-ben alkotta meg Curt Mast, Wolfenbüttel ecetgyárosának a fia. Egy évnyi finomhangolás után került német kereskedelmi forgalomba, ahol a likőr rögtön sikert aratott.

Az alkoholos ital nevét az alkotó vadász szenvedélyéhez lehet kapcsolni. A Jagermeister (magyarul vadászmester) szó ismert volt városában az évszázadokra visszanyúló vadászhagyományok és a Hubertusz-legenda miatt. A palackokra szarvasfej és az agancsai között kirajzolódó kereszt motívum került, pont olyan, amilyet Szent Hubertusz is megpillantott egy vadászata során.

Az exportálásra még közel negyven évet várni kellett, általában palackozva kerül ki Németországból, mindezidáig összesen négy ország nyerte el a jogot, hogy maguk is palackozhassák.

A Jagermeister összetevői és készítése

Az ital összetevőinek pontos listája, a készítés módja mind a mai napig titkos, annyit azonban lehet tudni, hogy 56-féle gyógynövényből áll, amelyeket a többi alkotóelemével együtt (virágok, gyökerek, gyümölcsök) a világ számos tájáról szerzik be. A keveréket Wolfenbüttelben állítják elő annak érdekében, hogy a minőség mindenhol azonos legyen. A korábban említett palackozó országoknak megvan az engedélyük ahhoz, hogy a keverékhez hozzáadják a cukrot, a vizet és az alkoholt.

Fajták

Az eredetin kívül még három fajtát lehet megkülönböztetni. Az első a Scharf, ami a gyömbéres Jagermesiter, a Manifest, ami testesebb és robusztusabb jellegű és végül a Cold Brew, ami pedig kávés ízesítésű.

A német gyomorkeserűt többféle kiszerelésben forgalmazzák, és találhatunk pumpás és díszdobozos kiadást is. Férfiaknak kiváló ajándékötlet.

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek