Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 4 hónapja

A magyar magánnyomozók tisztességesen dolgoznak

Az utóbbi napokban két olyan eset fordult elő itthon és a szomszédságunkban, ami rossz fényt vetett a magánnyomozói tevékenységre. A Magyar Detektív Szövetség elhatárolódik minden olyan magánnyomozótól, aki nem tartja be a magánnyomozásról szóló törvény előírásait és a szakma nemzetközileg elfogadott szigorú etikai normáit - írják közleményükben.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség május 29-én kiadott közleménye szerint, a Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése és feljelentése alapján indult bűnügyben a megalapozott gyanú szerint egy nyugállományú rendőr és egy másik férfi, mint magánnyomozók a bűnügyi hatóságoknál fennálló kapcsolataik - köztük egy pénzügyőr őrnagy - közreműködésével a munkájukhoz kapcsolódó olyan adatokat szereztek be, amely adatokhoz törvényesen nem juthattak volna hozzá.

Előtte, Ausztriában, az a gyanú merült fel, hogy egy magánnyomozó részt vett egy olyan műveletben, amiben Ibiza szigetén videó csapdát állítottak Heinz-Christian Strache és Johann Gudenus osztrák politikusaknak.

A Magyar Detektív Szövetség (MDSZ) tagjai kizárólag törvényesen szerzett adatokkal dolgoznak és nem vesznek részt etikátlan, politikailag motivált műveletekben, ezzel is óvja megbízója, a szakma és a saját hírnevét. Ezért minden esetben érdemes egy olyan magánnyomozóhoz fordulni, aki az MDSZ tagja akik alávetik magukat a Szövetség, illetve a Nemzetközi Detektív Szövetség szakmai és etikai normáinak.
Follow hrportal_hu on Twitter