Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 7 hónapja

A moderátorok munkája érzelmileg sokkoló

A The Verge cikke szerint nagyon komoly érzelmi traumákat szenvednek el a Facebooknál dolgozó moderátorok, ráadásul nem is keresnek jól, pedig erre a feladatra kevesen alkalmasak - idézi a cikket az origo.hu.

A Facebook óránként 15 dollárt fizet a moderátorainak, ez az órabér pont annyi, mint a legtöbb amerikai államban fizetett minimálbér, de a munkájukból adódó stressz és az elszenvedett traumák sokan állást váltanak.

A lap több Facebook moderátorral ( a Facebookra kikerülő tartalmakat ők felügyelik és szűrik) készített interjút és a legtöbbjük a káosz szóval jellemezte a munkakörülményeket. Gyakori a droghasználat, amivel megpróbálják elnyomni a negatív érzelmeket.

A pedofil tartalmak, a kivégzések, a terrorista kampányvideók és az egyéb felkavaró képi és videoanyagok is a munkájuk szerves részét képezik, ráadásul voltak olyan alkalmazottak is, akik radikalizálódtak.

A cikk megjelenését követően a Facebook egy blogbejegyzésben reagált. Kijelentették, hogy tisztában vannak a problémákkal, de a vállalat célja kompenzálni ezeket az alkalmazottakat, akik rendkívül fontos munkát végeznek.

origo
Follow hrportal_hu on Twitter