Megjelent: 1 éve

A moderátorok munkája érzelmileg sokkoló

A The Verge cikke szerint nagyon komoly érzelmi traumákat szenvednek el a Facebooknál dolgozó moderátorok, ráadásul nem is keresnek jól, pedig erre a feladatra kevesen alkalmasak - idézi a cikket az origo.hu.

A Facebook óránként 15 dollárt fizet a moderátorainak, ez az órabér pont annyi, mint a legtöbb amerikai államban fizetett minimálbér, de a munkájukból adódó stressz és az elszenvedett traumák sokan állást váltanak.

A lap több Facebook moderátorral ( a Facebookra kikerülő tartalmakat ők felügyelik és szűrik) készített interjút és a legtöbbjük a káosz szóval jellemezte a munkakörülményeket. Gyakori a droghasználat, amivel megpróbálják elnyomni a negatív érzelmeket.

A pedofil tartalmak, a kivégzések, a terrorista kampányvideók és az egyéb felkavaró képi és videoanyagok is a munkájuk szerves részét képezik, ráadásul voltak olyan alkalmazottak is, akik radikalizálódtak.

A cikk megjelenését követően a Facebook egy blogbejegyzésben reagált. Kijelentették, hogy tisztában vannak a problémákkal, de a vállalat célja kompenzálni ezeket az alkalmazottakat, akik rendkívül fontos munkát végeznek.

origo
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter