Megjelent: 3 éve

A szakmai sikerekhez a szabadság is elengedhetetlen

Az amerikai munkavállalók sokkal kevesebb szabadságot vesznek ki, mint a huszadik század második felében. 2016-ban mindössze átlagosan 16,8 szabadnapot vettek ki. A Project: Time Off kezdeményezés célja, hogy felhívja a dolgozók figyelmét a pihenés, kikapcsolódás fontosságára, írja a Portfolio.

A mentális jóllét fenntartásához elengedhetetlen a pihenőidő kihasználása, mondják egy felmérés alapján, amelyet 7000 amerikai munkavállaló körében készítettek el.

Több mint 54%-uk nem használta ki összes szabadnapját. Ez összesen 662 millió elvesztegetett szabadnapot jelentett. Sokan azért nem vették ki a szabadságukat, mert a főnöküknek akartak imponálni, míg mások a felhalmozódó munkától féltek. Ők azonban stresszesebbek és rosszabbul is teljesítenek, mint azok a kollégáik, akik többet pihennek.

Portfolio
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter