Szilágyi Katalin
Megjelent: 10 éve

A top munkahelyek is leépítenek

Az elmúlt évekhez, de még a tavalyi év végéhez képest is sokat változott a dolgozók véleménye saját munkahelyükkel kapcsolatban. 2002 és 2005 között az alkalmazottak felismerték értékeiket és határozott igényekkel fordultak munkáltatóik felé, miközben egyre kevesebben kötődtek munkahelyükhöz, minden tizedik magyar dolgozó lélekben felmondott állapotban volt. Az akkori időszakban hihetetlenül optimistán látták elhelyezkedési esélyeiket, minden negyedik munkavállaló nyilatkozott úgy, hogy néhány héten belül találna új állást.

A Legjobb Munkahely 2009 kutatás keretében közel 150 vállalat mintegy 30 ezer munkavállalója és több mint 700 felsővezetője mondta el véleményét. Idén három kategóriában hirdettek győztest, és iparági különdíjakat is kiosztottak.


A válság kirobbanásakor az áldozattá válás érzése uralkodott el, az önzés korszaka köszöntött be, az egyéni érvényesülés felülírta a vállalat érdekeit. Idén tavasszal már azt lehetett tapasztalni, hogy a dolgozók hozzászoktak a megváltozott viszonyokhoz, a vezetés pedig képes menedzselni a helyzetet és az intézkedéseket megfelelően kommunikálja. A válság utáni sokk enyhült, a nyári stabilizálódás után egyfajta egyensúlyállapot alakult ki: a jó vállalatok még jobbak, a rossz vállalatok még rosszabbak lettek - vázolta fel a tendenciákat Veres Rita, a Hewitt elkötelezettség üzletágának európai vezetője.

Már a 35 év felettiek is félnek állásuk elvesztésétől

Mint mondta, a borús kilátások és a továbbra is szűkös erőforrások mellett az idei évet a csökkenő állásbiztonság érzet és a munkavállalók megrendült magabiztossága jellemzi. A bizonytalanságból eredő félelem eredményeképpen a dolgozók jobban ragaszkodnak vállalatukhoz mint korábban és elvárásaikat is jobban átgondolják. Sokkal fontosabb számukra, hogy egy vállalat stabilitást, biztonságot nyújtson hosszú távon, mint az, milyen ösztönzőket ad, de jobban meg is becsülik a béren felül nyújtott juttatásokat.

Legjobb Munkahely Felmérés 2009 - Díjazottak:

250 fő alatti kategória:
1. Kulcs-Soft Nyrt.
2. SSL Magyarország Kft.
3. Mars Magyarország Értékesítő Bt.

250-1000 fő közötti kategória:
1. FGSZ Földgázszállító Zrt.
2. Bácsvíz Zrt.
3. Mavir Zrt.

1000 fő feletti kategória:
1. Ericsson Magyarország Kft.
2. Mátrai Erőmű Zrt.
3. Magyar Telekom Csoport


Kevesebben gondolkodnak váltásban is, mint néhány évvel ezelőtt. A munkavállalóknak mindössze 16 százaléka gondolja úgy, hogy gyorsan találna új munkahelyet, 17 százalékuk pedig félne az álláskereséstől, ha erre kerülne sor. A felmérés tanúsága szerint a 45 év felettiek közül minden harmadik veszélyben érzi munkahelyét, de már egyre több 35 év feletti is aggódik amiatt, hogy elbocsátják. Mint Veres Rita megjegyezte, a munkavállalók félelme nagyon is reális, mivel a kutatás során megkérdezett vállalatvezetők közül minden második nyilatkozott úgy, hogy leépítést tervez a közeljövőben.

Csak a munkahelyünkben bízhatunk?

Ennek ellenére a dolgozók 53 százaléka véli úgy, hogy vállalata sikeresen megküzd a gazdasági helyzet kihívásaival, viszont abban, hogy a magyar gazdaság idén kilábal a válságból, csupán 45 százalékuk hisz. Saját megélhetésüket illetően is pesszimisták a magyarok, 14 százalékuk szerint nem tudják majd anyagi biztonságukat megteremteni.

Legjobb munkahelyek: az energia szektor és az egészségügy vezet

Immár évek óta két tényező az, ami megkülönbözteti egymástól az átlagos és a legjobb munkahelyeket. Az egyik a vállalati hírnévben, a másik a felsővezetés hozzáállásában mentalitásában érhető tetten. A top munkahelyeken a dolgozók nagy többsége tartja vonzónak, tisztességesnek, hitelesnek, elismertnek vállalatát, amelyik meg tudja tartani a legjobb embereit és ajánlaná másoknak, a munkavállalók az átlagosnál jobban értékelik a felsővezetős munkáját, mert az szerintük nyílt, emberközpontú, figyelembe veszi a munkavállalói érdekeket, tájékoztat.

Iparági különdíjak:
Pénzügyi szolgáltatók: Fundamenta-Lakáskassza Zrt.
Reklám/Média: Mediaedge:cia Hungary Kft.
Energia szektor: FGSZ Földgázszállító Zrt.
IT/Telekom iparág: Kulcs-Soft Nyrt.
Közmű szektor: Bácsvíz Zrt.
Termelő vállalatok: Kunplast Karsai Zrt.


Iparágakat tekintve a pharma/egészségügy szektorban dolgozók a legelkötelezettebbek a munkaadójuk felé, s a kereskedelemben dolgozók a legelégedetlenebbek a munkahelyükkel. Az IT és telekom, valamint a média és reklám ágazat pedig kezd felzárkózni, egyre több jó munkahelyet találni ezeken a területeken is.

A pharma/egészségügy iparág alkalmazottai körében magas azok aránya, akik büszkék a vállalatuk jó hírére, a dolgozók háromnegyede teljes mértékben azonosulni tud a cég által képviselt értékekkel, többségük úgy gondolja, hogy vállalata hiteles munkáltató. Szintén magas az elégedettség a cég által biztosított juttatásokkal, valamint a hatékony munkavégzést elősegítő munkaeszközökkel. A munkavállalók sokra tartják, hogy rendszeresen van teljesítményértékelés, viszont pesszimisták a magyar gazdaság jövőjét illetően.

Az energia szektorban dolgozók többsége sokáig szeretne maradni a vállalatánál, elégedett a juttatásokkal, erősen kötődik a vállalathoz, ezen a területen kevesebb a stressz, rugalmas munkavégzés, jobban össze tudják egyeztetni a munkát és a magánéletet a dolgozók, hátránynak tartják ugyanakkor, hogy kevésbé kihívó feladatokat kapnak és ritkább a visszajelzés, a dicséret.

  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Rugalmas munkát szeretnének a munkába visszatérő szülők

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a kisgyermekes szülők (vissza)foglalkoztatásának témakörét járta körül. Teljes cikk

13 tipp teljesítményértékelő beszélgetésre

A megtartás és a motiválás szempontjából is nagy a tétje ennek a műfajnak. Aki jól csinálja, ott nő az elkötelezettség és javul a teljesítmény,... Teljes cikk

Tényleg munkaerőhiány van? Vagy elavultak a megoldásaink?

Alapvető változások tapasztalhatók a munkaerőpiacon, amelyek szerint a vállalati vezetőknek fokozottabb figyelmet kell fordítaniuk a munkavállalói... Teljes cikk