Megjelent: 5 éve

A versenyszférában támogatja a foglalkoztatást a munkahelyvédelmi akcióprogram

2015 január 1-től kibővült a kormány munkahelyvédelmi akcióprogramja annak érdekében, hogy a munkaadók minél több kisgyerekes édesanyát alkalmazzanak. Erről tartott ma sajtótájékoztatót Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Kovács Zoltán kormányszóvivő.

images

images

A munkahelyvédelmi akcióprogram 2015-ös bővítése elsősorban a kisgyermekes nőket érinti, az ő foglalkoztatásukat célozza meg.

Ennek érdekében január 1-jétől további kedvezményt jelent a munkáltatóknak, hogy a részmunkaidőben dolgozók után is ugyanazt a támogatást adja az állam, mint teljes munkaidő esetén. Ráadásul jogszabály írja elő, hogy ha egy kisgyermekes nő részmunkaidőben szeretne dolgozni, ezt biztosítani kell 3 évig, illetve több gyermek esetén 5 évig

A női munkanélküliség jelenleg 7,2 százalékos, 2010-ben 10,5 százalék volt. Ma 57 százalékon van a nők foglalkoztatása, 2010-ben 50 százalékon állt ez az arány.

A munkahelyvédelmi akcióterv 800 ezer embert ért el az elmúlt két évben, akik mindannyian a versenyszférában dolgoznak. 2014-ben 222 milliárd forint kedvezmény maradt ilyen módon a munkaadóknál.

11,3 százalékról indult a munkanélküliség 2010-ben, most 7 százalék körül jár, várhatóan egy-másfél éven belül 6 százalék lesz. 1992-ben volt ilyen magas a foglalkoztatottság.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter