Megjelent: 12 éve

Aggódnak az új juttatások miatt a HR-esek

Bizonytalanok a HR szakemberek az új cafeteria rendszerrel kapcsolatban, többségük az előző szabályozás híve. A hagyományos utalványokat éppúgy keresik, mint az állami háttérrel érkezőket - derül ki egy friss felmérésből, amelyben kétezer HR-es illetve cégvezetők véleményét kérdezték a 2012-es törvényi változásokkal kapcsolatban.

images

Az Edenred Magyarország kutatásában résztvevő válaszadók leginkább az utalványok használhatósága miatt aggódnak: 90 százalékuk megegyezik abban, hogy a kiterjedt és megbízható elfogadóhely-hálózat kulcsfontosságú. A jelenlegi helyzetben a HR szakemberek attól tartanak, hogy az állami monopolhelyzetben kínált új utalvány nem nyeri el a munkavállalók tetszését az elfogadóhelyi-háttér hiánya miatt.

A válaszadók 81 százalékának hasonlóképpen fontos a szabad érték- és használatválasztás lehetősége. A válaszadóknak még az a 9,2 százaléka is, aki teljesen vagy részben elégedett az állami cafeteria megoldással, egyetért az elfogadóhely-hálózat és a szabad értékválasztás fontosságával. Valószínűleg ez a fő oka, hogy a kutatásban résztvevő, vállalatvezetésben dolgozók és a HR-esek 85 százaléka egyetért azzal az állítással, hogy az állam által bevezetett új utalvány nem feltétlenül kielégítő megoldás az alkalmazottaknak. A válaszadók 60 százaléka azt is hozzátette, hogy ezt az utalványt nehéz lesz használni, az elfogadóhelyek hiánya miatt.

A használhatóság a 2012-es változásokkal bevezetett elektronikusan adható juttatási formákkal kapcsolatban is kulcskérdés. A fő aggodalom az elektronikus kártyákkal kapcsolatban is hasonló: a POS terminálok alacsony penetrációja. Viszont a válaszadók 58 százaléka hozzáteszi, hogy ez a termék másfél év múlva már piacéretté válhat. A válaszadók fele szerint az alkalmazottaknak túl bonyolult lesz a háromzsebes rendszert használni, és így a HR-esekre nagyobb terhelést ró, ha ennek a juttatásnak a használatát kell segíteniük szervezetükben.


A munkavállalókért aggódnak



A változásokkal kapcsolatos félelmek középpontjában a munkavállalói elégedettség áll: a HR részlegeknek nehézséget okoz, hogy elmagyarázzák a dolgozóknak, hogyan járhatnak jól a 2012-ben bevezetett új lehetőségekkel. A válaszadók 82 százaléka attól tart, hogy a dolgozók életét hátrányosan befolyásolják a változások következményei, 79 százalékuk pedig azt is hozzáteszi, hogy ennek oka a 2012-ben bevezetett új utalványok korlátozott használhatósága. A kutatásban résztvevő vállalatvezetők és HR szakemberek 62 százalékának gondot okoz az új törvény és benne foglalt juttatási formák megértése.

Az aggodalmak a cafetéria-csomagok értékéhez is kapcsolódnak: a válaszadóknak csupán 18 százaléka növelné ezt, 51 százalék még nem döntött január első heteiben. A válaszadók azon részének (9,2 százalék), aki teljesen vagy részben elégedett az új juttatási formákkal, 42 százaléka nem tudja még, hogy növeljen-e vagy csökkentsen a cafetéria-kereteken.


Előrendeltek hagyományos és új utalványokat is



Amikor a kutatásban arról kérdezték a válaszadókat, hogy milyen utalványok használatát tervezik 2012-ben, 56 százalékuk jelölte meg, hogy az új utalványokkal is próbát tesz, de ezzel együtt 52 százalékuk továbbra is benne hagyja a hagyományos étkezési utalványokat a juttatási rendszerekben.
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek