Megjelent: 13 éve

Amikor a cég fizeti a nyaralást

A kedvezményes üdültetés a cégeknél vagy a cafeteriarendszer része, vagy szociális juttatásként kapják a dolgozók. Bár ma már sok helyen nem saját nyaralóval, hanem inkább üdülési csekkel oldják meg a dolgozók pihenését. De vannak más, alternatív megoldások is a dolgozók üdültetésére.

images

images

A ’90-es évek elején elkezdtek fogyni a vállalati, a szakszervezeti és a SZOT-üdülők, ezzel párhuzamosan a kereskedelmi szálláshelyek száma rohamosan szaporodott. Gyakori volt az is, hogy a csőd szélén álló vállalat eladta az ingatlant, ilyenkor néha szállodaként működött tovább. A volt dolgozók pedig ugyanabban a nyaralóban, panzióban, de már sokkal rosszabb kondíciókkal tudtak üdülni. Ha pedig nem ment át az üzleti szálláshely kategóriájába az üdülő, akkor a cég megszűnése miatt veszítette el a korábbi funkcióját. Az adatok szerint 2007-ben a magyar lakosságnak kevesebb mint a fele engedhette meg magának, hogy négy vagy több éjszakára elmenjen nyaralni – mondta a FigyelőNetnek dr. Probáld Ákos a KSH Szolgáltatásstatisztikai Főosztályának vezetője.

Tavaly körülbelül 700 nem üzleti célú turisztikai szálláshely volt az országban, ezek közül csak 300 számít céges üdülőnek. A fennmaradó 400-ba kollégiumok, turista- vagy kulcsosházak, gyerektáborok tartoznak. "A vállalati üdülőkben összesen 48 ezer férőhely van csak, szemben a piaci, kereskedelmi szálláshelyekkel, ahol 315 ezer ágy várja az üdülni vágyókat. És akkor a 223 ezer bejelentett magánszállásról nem is beszéltünk még. A nem kereskedelmi üdülők éves összbevétele 3,5 milliárd forint volt tavaly, a piaci szálláshelyek (kempingek, panziók vagy szállodák) pedig több mint 70 milliárd forintot kerestek. A magánszállásokról nincs adat a KSH kezében" - mondta a főosztályvezető.

Ahol hagyomány a céges üdülő

A Magyar Telekomnak még "Matáv korából" maradt több vállalati üdülője a Balaton mellett, a hegyekben (a Bükkben, a Mátrában és a Mecsekben), illetve a harkányi és a mezőkövesdi gyógyfürdők környékén. A vállalat kommunikációs igazgatósága lapunk kérésére elmondta, hogy a dolgozóik körében nagyon népszerű ez az üdülési forma, mivel így kedvezményes áron oldható meg a családok pihenése. A helyek igénybevétele szezontól függő: nyáron inkább a Balaton-parti, tavasszal, ősszel és télen pedig a hegyvidéki üdülők a népszerűbbek.

Összesen 23 üdülőt és ezen felül 42 vendégszobát üzemeltet a Magyar Posta országszerte. Tomecskó Tamás szóvivő szerint ezek egész évben várják a vendégeket. "A számok önmagukért beszélnek, mert az üdülőink és vendégszobáink átlagos kihasználtsága 95 százalék feletti. A munkavállalók körében nyáron a Balaton-parti településeken lévő nyaralók népszerűek, de vonzóak a gyógyvíz mellettiek is, ez utóbbiak egész évben nyitva állnak a pihenni vágyók előtt."

Aki jól dolgozik, nyaralhat

A távközlési vállalat számára fontos a fenntartott szálláshelyek megfelelő kihasználtsága, ezért szinte mindig vannak vendégeik. A főszezonban - amikor mindenki nyaralni szeretne - a beutalókat egy pontrendszeren alapuló elbírálás alapján kapják meg a dolgozók. A munkavállalóik mintegy egyharmada élhet a lehetőséggel nyáron, hétéjszakás beutalókkal üdülhetnek a családok - tudatta a Magyar Telekom.

A postásüdülőkben pihenhetnek "külsősök" is, de csak korlátozott számban, és csak ha maradnak szabad helyek. A dolgozók a szállást a teljes árhoz képest 70 százalékos vállalati támogatással vehetik igénybe. A nagycsaládos postások harmadik és minden további gyermeke ingyenesen üdülhet, a nyugdíjasok pedig 80 százalékos kedvezményt kapnak.

A Magyar Posta Üdültetési Szabályzata tartalmazza, hogy a munkavállalók milyen időszakonként jogosultak üdülésre. Tomecskó Tamás elmondta: csak az jogosult kedvezményes üdülésre, aki a legalább egy éve a vállalat alkalmazottja. Az ellátásos nyári üdülés kétévente egyszer jár, az ellátás nélküli üdülő vagy vendégszoba pedig évente egy alkalommal igényelhető. Főszezonon kívül az ellátásos üdültetés évente egyszer, ellátás nélküli viszont kétszer jár. Az üdültetést turnusrendszerben bonyolítják, általában 6 vagy 9 éjszakára szóló beutalóval oldják meg.

Variációk egy témára

A KSH adatai szerint tavaly 15 milliárd forint értékben vásároltak a cégek üdülési csekket. Ez az összeg dinamikusan nő, az utóbbi 2-3 év turisztikai forgalmát is növelte a kereskedelmi szálláshelyeken. A magánszállásokon is lehet vele fizetni, ott több mint kétmilliárd forintnyi csekk volt forgalomban tavaly – mondta Probáld Ákos.

Az Audi Hungaria sajtóreferense a FigyelőNetnek elmondta, a cégük üdülési csekket ad a dolgozóknak, de emellett egy utazási irodával is szerződést kötöttek, ahol kedvezményeket kapnak. "Ez az iroda intézi a szolgálati utakat, a kialakult jó kapcsolat és a kölcsönös bizalom miatt így bátran ajánljuk a dolgozóknak őket" - tette hozzá Czechmeister Mónika.

Van azonban olyan vállalat is, ahol közölték: náluk nincs üdülési csekk, viszont a fizetéseket úgy állapították meg, hogy az alkalmazottaknak lehetőségük legyen félretenni belőle a nyaralásra - persze csak akkor, ha akarnak.

Néhány cég szerződést kötött privátszállásadókkal, és ott üdülhetnek kedvezményesen a munkavállalók. Ez egyfajta átmenet az üdülési csekk és a vállalati üdülő között. A TÜKI Zrt. például néhány évvel ezelőtt egy hajdúszoboszlói panzióval kötött szerződést, és a piaci ár feléért sikerült a dolgozóiknak nyaralniuk.
  • 2021.03.08 Vezetői kommunikáció és konfliktuskezelés képzés A képzés célja a szervezeten belül eredményes és hatékony kommunikáció feltételeinek és eszközeinek megismerése és begyakorlása, a résztvevők kommunikációs kultúrájának fejlesztése - A személyes és a vezetői kommunikáció hatásfokának és eredményességének javítása - A szervezeten belül eredményes és hatékony együttműködés és konfliktuskezelés alapjainak megismerése Részletek Jegyek
  • 2021.03.092 Napos Scrum Master Képzés, Élő videokonferenciás A Scrum Master az agilis transzformációk kulcsembere. Olyan Servant Leader szerepkört takar, amelyben a fejlesztő csapatok segítőjeként, mentoraként a jó hangulatú, eredményes munkavégzés megteremtéséért felel e szakember és módszertani szakértőként segíti a projekt munka előrehaladását, jó minőségben, határidőre történő teljesítését. Képezd át magad Scrum Masterré! Részletek Jegyek
  • 2021.03.11 Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE (live) Képzésünkön fél napban a LinkedIn, fél napban pedig a Facebook toborzási praktikáiról tanulhat. Délelőtt kitérünk a LinkedIn személyes profil szerepére, a vállalati oldal fontos elemeire, a karrieroldalra, oldal analitikákra, továbbá megtanulhatja, hogyan kell felépíteni a kapcsolati hálót, és hogy hogyan érdemes a tartalmakat előállítani. Facebook témánkban szó lesz a hiteles és hatékony kommunikálásra alkalmas Facebook oldalról és a kampánykezelés előtti lépésekről. Mindezt interaktív, gyakorlatias módon, egyéni kérdések megválaszolásával bonyolítjuk le. Részletek Jegyek
  • 2021.03.302 Napos Agilis Képzés HR szakembereknek, élő videokonferenciás A képzés elsősorban toborzással, talent managementtel és képzéssel foglalkozó, agilis átalakulást segítő HR szakembereknek szól, akik szeretnék megérteni, mi az üzleti és IT területek elvárása az agilis transzformáció során. Bemutatjuk, hogyan tudnának hatékony támogatói és partnerei lenni az agilis átalakulásban részt vevő csapatoknak, és hogyan tudják megtalálni a szervezethez leginkább illő, megfelelő kompetenciákkal bíró agilis jelölteket. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Top 5 trend 2021-ben a cafeteriában

A korábbi évekhez képest több a kérdőjel a cégeknél, hogyan is nézzen ki az idei cafeteriarendszer. A covidjárvány hullámzása nehézzé teszi a... Teljes cikk

Az MSZP megreformálná a SZÉP-kártya használatát

A SZÉP-kártya alzsebeinek "felszabadítását" sürgette hétfőn az MSZP elnökhelyettese, hogy a koronavírus-járvány miatt a szálláshely és a... Teljes cikk

A cafeteria-juttatások zömét jövőre is a SZÉP-kártyán keresztül fizethetik ki

Bár a cafeteria-szabályok nem változnak, a szociális hozzájárulási adónak a járványhelyzet miatti időleges elengedése, valamint hosszabb távon is... Teljes cikk