kapubanner for mobile
Megjelent: 18 éve

Árulkodó íróasztalok - ami kiderül a dolgozóról

A rendes íróasztal precíz, a kaotikus pedig rendetlen embert takar? Nem ilyen egyszerű. Szakértői megfigyelések

Az íróasztal, pontosabban a rajta lévő tárgyak állapota nem enged meg kategorikus következtetéseket, nem enged betekintést a dolgozó személyiségének rejtelmeibe. Inkább arról árulkodik, hogyan használja az illető a rendelkezésére álló teret, milyen viszonyban van a tárgyaival.

Precíz, tiszta asztal: megbízható, nem szereti a bizonytalanságot

A néha már kínosan pedáns asztal - amelyen a tárgyak egymással párhuzamosan illetve merőlegesen helyezkednek el, és rajta por, morzsa, vagy szemét még véletlenül se található - tulajdonosa például feltételezhetően precíz, megbízható, és nem szereti a bizonytalanságot. Szereti, ha minden egyértelmű, kiszámítható, és általa uralható.

A "rendes" asztallal rendelkező kolléga valószínűleg feladatait a tárgyak elhelyezéséhez hasonlóan aprólékos gondossággal oldja meg. Ugyanakkor nem szereti a hirtelen jött problémákat, és a váratlan helyzetekkel is nehezen tud megbirkózni. Inkább a szabályos, tanult viselkedést részesíti előnyben a spontán, az adott helyzetben kialakult viselkedéssel szemben.

Fontos számára az áttekinthetőség

A túlzottan rendezett asztal jelentheti emellett azt: a kollégában nagy a belső feszültség, épp nagy nyomás nehezedik, amit nem tud uralni - és ezt az asztalon lévő rendetlenségen való felülkerekedéssel próbálja ellensúlyozni. Előfordulhat viszont az is, hogy a dolgozó számára egyszerűen csak fontos az áttekinthetőség.

Kaotikus asztal: nem feltétlenül megbízhatatlan

Sokszor találkozunk ijesztően kaotikus állapotban lévő munkaasztallal. Tulajdonosáról könnyedén levonjuk a következtetést: megbízhatatlan, kevésbé precíz, mint a pedáns asztalú dolgozók. Legtöbbször azonban a rendetlen munkaasztal csak annyit jelent, hogy a munkatársnak nincs ideje összepakolni. A renddel szemben a munka elvégzését helyezi előtérbe, sokkal fontosabb számára a feladatok megoldása, mint az asztal tisztasága. És a munka mennyisége miatt csak ritkán jut el addig, hogy összepakoljon.

Késhet, de jól regál a váratlan helyzetekre

Előfordul, hogy valakinek saját, autonóm rendszere van, és a rend csak számára átlátható. Csak mások számára látszik rendszertelenségnek, vagy rendetlenségnek. Ez általában azokra az emberekre jellemző, akik szeretnek egyedül tevékenykedni, és a dolgaikba csak azokat avatják be, akiket ők erre érdemesnek tartanak.

Persze a rendetlen munkaasztal utalhat szervezetlen, rendszertelen életet élő dolgozóra is - aki képtelen uralni a körülötte zajló eseményeket. Az ilyen kollégára jellemző lehet a folyamatos késés, problémái lehetnek a határidők betartásával. Ugyanakkor nem ijed meg a kiszámíthatatlan helyzetektől, és a hirtelen jött problémákra is könnyebben, gyorsabban talál megoldást. Amik viszont nem biztos, hogy eléggé megfontoltak.

Az asztalon lévő tárgyakból is lehet néhány dologra következtetni. Az a dolgozó például, akinek az asztala teli van személyes tárgyakkal, valószínűleg sokkal kevésbé határolja el a magánéletét a munkától, sőt: gyakorlatilag a munkahelyén éli az életét, munkatársai a barátai is egyben. A kolléga nyitottságát is kifejezheti az ilyen asztal: hiszen aki csak rátekint az asztalára, tudja, hány gyermeke van, hogy néz ki a párja, szereti-e az állatokat, mik a kedvenc tárgyai, stb.

Félig üres íróasztal: nem használja ki a lehetőségeket

A munkatárs tárgyakhoz való viszonya hasonlóképpen beszédes lehet: aki például nehezen válik meg az asztalán lévő csecsebecséktől, az a problémákat is nehezen engedi el. Hosszú időbe telik, míg feldolgozza őket.

A tér kihasználásáról is lehet következtetni néhány dologra. Amennyiben az asztal nagy része üres, több mint valószínű, hogy tulajdonosa az életben nem él a lehetőségeivel, nem használja ki száz százalékig azokat.

Aki mások asztalára is pakol: nem tiszteli mások szokásait

Az a kolléga pedig, aki "kiterjeszti" saját terét, vagyis a mellette ülők asztalára is pakol, a mindennapi életben általában nem tiszteli mások szokásait, sőt: hajlamos belefolyni mások életébe személyes határaikat jelentő terébe.
  • 2024.05.23Külföldiek foglalkoztatása Magyarországon – Dr. Fehér Dániel Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismeretiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
"Keressük a lila elefántot" - avagy miért izgalmas a toborzó szakma

Miért szeretek recruiter lenni? – tette fel a kérdést néhány ismert toborzási szakembernek Csatalinácz Adrienn, az euJobs HR-Group HR és BRAND... Teljes cikk

A szexi pozíciónevek csapdája

Tudja mi a különbség a sales manager, a business development manager és account manager munkakörök között? A gyakorlatban nem sok: az... Teljes cikk

Több lányt az informatikába: sokszor a tanárokkal és a szülőkkel kell küzdeni

Bár a tendencia javulást mutat, még mindig bátorítani, biztatni kell a fiatal lányokat, hogy az úgy nevezett STEM szakmák vagyis a tudomány, a... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek