Megjelent: 3 hete

Az egészség házhoz megy

Ezzel a mottóval indult útnak a V&H Medical 2014-ben a mobil egészségügyi szűrések piacán.

A családi vállalkozásként működő társaság azóta is töretlenül fejlődik mind partnerei számát, mind pedig a szolgáltatási palettájukat tekintve. Mostanra éves szinten több mint 4.000 páciens esik át szűrővizsgálataik egyikén, emellett több mint 15.000 munkavállaló számára biztosítják a kötelező tüdőszűrést - mindezt helyben, kifejezetten erre a célra tervezett és épített szűrőbuszon.

A munkavállalók véleménye


A V&H Medical folyamatosan felméréseket végez ügyfelei, valamint a szűrésen résztvevő munkavállalók körében. A felmérésen résztvevők válaszai alapján a következők jelenthetők ki:

- A munkáltatók több mint 80%-a megtartotta ezt a juttatási formát az első alkalom után.
- A megkérdezett munkavállalók több mint 85%-a pozitívan veszi, hogy a munkáltatója biztosítja számára ezt a juttatást.
- A megkérdezett munkavállalók nagyjából 70%-a úgy nyilatkozott, hogy az egészségügyi szűrésen való részvétel lehetőségét fontos tényezőként venné figyelembe, amennyiben munkahely-váltáson gondolkodna. Erre alapozva kijelenthető, hogy az egészségügyi szűréseknek jelentős lojalitásnövelő szerepe van.
- A helyszíni szűrés előnyét mutatja, hogy a szűrésen résztvevők több mint fele nem menne el szűrővizsgálatra, ha az nem helyben történne.
- A munkavállalók több mint kétharmada akkor is részt venne helyszíni szűrővizsgálatokon, ha a munkáltató a lehetőséget biztosítja, viszont csak részben finanszírozza. Ennek három fő oka a kényelem, a magasnak ítélt ár-érték arány, valamint az egészségpénztári számlán tartott összeg ésszerű felhasználási lehetősége.

Munkáltató vagyok - miért válasszam az egészségügyi szűrést béren kívüli juttatásként?
A magyarországi munkáltatók keze meg van kötve, amikor a béren kívüli juttatásban gondolkodnak. A legtöbb opció adó- és járulékvonzata megegyezik, vagy magasabb a munkabérnél, ezért - érthető módon - nem túl vonzó a munkáltatók számára.

A kevés kivétel egyike az egészségügyi szűrővizsgálat, amely - bizonyos esetekben - adó- és járulékmentesen nyújtható a munkavállalónak, valamint további adó vonatkozású előnyök is érvényesíthetők. Fontos érv a munkavállalói lojalitás növelése is, valamint, hogy az egészséges munkavállalói állomány jóval hatékonyabban dolgozik, és kevesebb időt tölt betegszabadságon.

Miben tud segíteni a V&H Medical?Egy egészségügyi szűrőprogram akkor a leghatékonyabb, ha az teljes mértékben a vállalat munkavállalói állományára van szabva. Ezt alapul véve, a cég igénye szerint a V&H Medical csapata a kapcsolatfelvétel pillanatától kezdve kéz a kézben dolgozik a munkáltató dedikált csapatával a program kidolgozásán. Ez a folyamat több hónapig is eltarthat, azonban a ráfordított idő és munka garantálja, hogy a program tökéletes összhangban legyen a munkáltató szándékával, orvosszakmailag megalapozott és hasznos legyen, valamint hogy a rendelkezésre álló keretösszeg a lehető legoptimálisabb módon kerüljön felhasználásra a munkáltatói és munkavállalói érdekek figyelembevételével. Mindemellett, a társaság tapasztalt pénzügyi csapata folyamatosan együttműködik a megrendelő adó- és pénzügyi osztályával annak érdekében, hogy a juttatás nyújtása a lehető legoptimálisabb formában történjen.

SzolgáltatásokA szolgáltatási paletta folyamatosan igazodik a piaci igényekhez. A teljesség igénye nélkül a megrendelők a következő vizsgálatok közül választhatnak:

- mobil tüdőszűrés
- széleskörű ultrahang diagnosztika
- melanoma szűrés
- ortopédiai szűrővizsgálat
- laborvizsgálatok
- EKG
- szemészeti szűrővizsgálat

A hatékonyságot mutatja, hogy a több éves tapasztalat alapján kidolgozott, legkomplexebb vizsgálati csomag sem igényel egy óránál több időt munkavállalóként. A vizsgálatokon résztvevő munkavállaló minden esetben komplex összefoglaló szakorvosi véleményt kap, amely tartalmazza az esetleges további tennivalókat és javaslatokat is.

Bővebb információ és tájékoztatás a fentiekről itt, valamint az info@vhmedical.hu e-mail címen érhető el.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Így jött ki a válságból nyertesen a munkaerő-kölcsönző - esettanulmány

2019-ben zakatolt a gazdaság, a munkaerőhiány jelentette az egyik legnagyobb kihívást. Idén márciustól, a koronavírus terjedésével változott a... Teljes cikk

Munkával a jövőbe fektetni - A Brain Bar rendhagyó állásbörzéjéről

A Brain Bar jövőfesztivál idén már negyedik éve egészül ki a Future Jobs kezdeményezéssel, amely a megszokott állásbörzék újfajta... Teljes cikk

Szerezzen piacképes HR-végzettséget a Kodolányi János Egyetemen!

A NEXON szakmai támogatásával 2020 őszén a HR-szakma új minőségét kínáló, szakirányú továbbképzés indul a Kodolányi János Egyetemen. A... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek