Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 hónapja

Az év eleji emelések látszódtak az áprilisi béradatokban, de jön a visszaesés

A koronavírus-járvány gazdasági hatása kétségtelenül lassítja a keresetek növekedési ütemét, a megmaradt növekedés még az év eleji béremelésekből maradt vissza - állapították meg elemzők a KSH statisztikáját kommentálva.

images

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentése szerint áprilisban 7,8 százalékos a keresetek éves emelkedése és a koronavírus-járvány gazdasági következményei miatt a növekedési ütem lassult az előző év azonos időszakában mért 9 százalékhoz képest.

Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője úgy ítélte meg, hogy a koronavírus munkaerőpiaci hatása egyelőre mérsékelten jelentkezett a bérkiáramlásban, de a bérnövekedés üteme áprilisban lassult az első negyedévben mért átlagos 9 százalékos ütemhez képest.

A versenyszférában az elbocsátások nem feltétlenül csak az alacsonyabb keresetűekre vagy nem csak az átlagnál alacsonyabb átlagkeresetű szektorokra koncentrálódtak. A költségvetési szférában ezzel szemben a bérrendezések hatására gyorsult a keresetek emelkedése, e mögött elsősorban a közigazgatásban dolgozók béremelése húzódhat meg.

AZ ING Bank elemzője úgy látja, hogy az év eleji bérrendezések hatását a koronavírus munkaerőpiacra gyakorolt befolyása mérsékli. Habár a gazdaság újranyitása révén ismét emelkedhet a betölthető álláshelyek száma, a munkavállalók közti verseny lefelé nyomhatja a bérnövekedési ütemet. A következő hónapokban tovább lassulhat a bérdinamika és az idei év egészében 6-8 százalék között alakulhat a mutató - vélekedett Virovácz Péter.

Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató makrogazdasági üzletágvezetője is a koronavírussal magyarázza a bérdinamika áprilisi lassulását és a megmaradt növekedést szerinte is az év eleji béremelkedések okozták.

Az ING bank szakértőjével ellentétben fontosnak tartja azonban, hogy a növekedés egy része az összetételhatásból ered: az átlagosnál alacsonyabb keresetű ágazatokban (pl. turizmus, vendéglátás) történtek jelentősebb leépítések, illetve nagyobb arányban bocsátották el az alacsonyabb végzettségűeket.

A koronavírus a béreket elsősorban a prémiumok visszaesése és a túlórák elmaradása révén fogja vissza. Regős Gábor hangsúlyozta, a bérek emelkedésének újraindulása akkor várható, ha a foglalkoztatás ismét visszatér korábbi magas szintjére és a gazdasági növekedés is tartósan újraindul. Előbbi a munkaerő iránti magas kereslet fenntartásához, utóbbi a megnövekvő bérköltség kitermeléséhez szükséges - tette hozzá.

Horváth Andrásnak, a Takarékbank vezető elemzőjének várakozásait felülmúlta a bruttó bérek áprilisi emelkedése. A világgazdasági dekonjunktúra - a bázishatás mellett - már az év első hónapjaiban is éreztette hatását a bérdinamikán és ez most áprilisban el is érte a mélypontját, bár nemzetközi összehasonlításban továbbra is dinamikus a növekedés, főként, hogy lassuló inflációval társul - állapította meg.

A bérek lefelé meglehetősen rugalmatlanok, emlékeztetett, így véleménye szerint a munkaerő kínálat megugrása láthatóan az eddigi jelentős bérnövekedési dinamikát némileg lassítja, de a fordulatnak minimális az esélye.

Becslése szerint a 8 százalékot megközelítő lehet az idei éves növekedési ütem és számos tényezőt sorolt fel, amelyek az idei teljes év bérdinamikáját együttesen meghatározzák. Ilyen a munkaerőkínálat növekedése és az új belépők gyengülő alkupozíciója, a bizonyos szektorokban továbbra is meglévő erős kereslet, a jogszabályi kötelezettségekből és megállapodásokból eredő béremelési kötelezettség, és az erősen forgalomérzékeny szektorokban a kiesés miatt átmenetileg csökkentett bérszint.
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Fókuszban a megélhetési juttatások! - Ingyenes A koronavírus-járvány a vállalatoknál talán a HR-es szakembereknek adta a legtöbb megoldandó feladatot. Olyan nehézségekkel kellett szembenézniük, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak. Nem maradt ki a kihívások sorából a dolgozói juttatások témája sem: a tapasztalat azt mutatta, hogy a pandémiás időszak alatt a cégek jelentős része nem tudta kiadni a juttatásokat a korábban megszokottak szerint. Egy gyorsan változó, bizonytalan piaci és jogi környezet komoly rugalmasságot igényelt és igényel a mai napig a munkáltatók részéről. A cégek számára elengedhetetlenné vált, hogy újragondolják korábban alkalmazott, bevált megoldásaikat, és olyan rendszert hozzanak létre, amelyet – az igények igen dinamikus, folyamatos változása okán – a későbbiekben is viszonylag könnyen tudnak alakítani, módosítani. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Még két hétig igényelhető az ágazati bértámogatás

December 11-ig igényelhető az ágazati bértámogatás, aminek maximális mértéke a minimálbér másfélszerese, személyenként bruttó 241 500 forint -... Teljes cikk

Újabb 61 milliárddal támogatják a dolgozókat megtartó cégeket

Újabb 61 milliárd forintos támogatási keretet nyújt a kormány azoknak a cégeknek, amelyek vállalják, hogy úgy fejlesztenek, hogy nem bocsátják el a... Teljes cikk

Járványhatás: Tízből öten többet is dolgoznának ugyanannyi pénzért

Élesedő versenyre számítanak és bizonytalanságtól tartanak a munkaerőpiacon a magyar munkavállalók - derül ki a BNP Paribas Cardif Biztosító és a... Teljes cikk