Megjelent: 5 hónapja

Az irodai munkavégzés szemünkre és egészségünkre gyakorolt hatása

A digitalizáció és a modern munkakörnyezet magával hozta a munkavégzés forradalmát is. A 2000-es évektől kezdve átalakult a munka világa és egyre több szakma jött létre, ahol a munkavállalók napjuk nagyrészét laptopok képernyője előtt töltik.

 

szem

A képernyők előtt töltött koncentrált munka magával hozza azt, hogy szemünk különösen nagy igénybevételnek van kitéve. Amikor prezentációt készítünk vagy egy táblázatot nézünk hosszú órákon át, csökken a pislogások száma, emellett a képernyők nagy része káros kék fényt is kibocsájt.

Sok-sok kutatás bizonyítja, hogy a kék fény csökkenti a szervezet melatonin termelését, így az alvásunk minősége negatív irányba változik. A kialvatlanság, a fáradt és száraz szemek mind okai lehetnek a túlzott képernyőhasználatnak és ezen képernyők káros kék fény kibocsájtásának.

Fontos a szemünk védelme és a megfelelő minőségű alvás, hogy napközben kihozhassuk magunkból a legjobb teljesítményt.

Mik azok a lépések amikkel hozzá járulhatunk szemünk egészségének megőrzéséhez?

A legfontosabb, hogy igyekezzünk a szemünket pihentetni még akkor is amikor több órát töltünk napközben a számítógép előtt. A folyamatos figyelem, a képernyő nézése közben kevesebbet pislogunk, emellett kék fény éri el a szemünket, ez fokozott terhelést jelent.

A teendők:

  • - Igyekezzünk a szemünket időről időre pihentetni, tartsuk be az óránkénti 10 perces pihenőt amikor nem nézzük a képernyőt.
  • Kék fény szűrős monitor szemüveggel blokkolhatjuk a káros kék fényt, így a szemünk nem szárad ki, segíti az éjszakai elalvásban és csökkenti a fejfájás, szemszárazság érzést is.
  • - A kék fény szűrő szemüvegek további jótékony hatása, hogy blokkolják a káros UV fényt is, így nem csak a monitor előtt eltöltött időben hasznosak.
  • szem2

A kék fény szűrő szemüveg dioptria nélküli verzióban érhető el, így ha egyébként nincs szükséged klasszikus szemüvegre, kék fény szűrő réteggel ellátott szemüveget akkor is hordhatsz a munkában és akár a szabadban is. Azoknak az embereknek, akik gyakori fej- és szemfájdalommal vagy homályos látással küzdenek mindenképpen érdemes megfontolni a használatát. Fontos megemlíteni, hogy mivel dioptria nélküli a monitor szemüveg, kontaktlencsével is hordható!

Miben más egy Sniper kék fény szűrő szemüveg mint a többi márka?

A Sniper szemüvegek esetében professzionális optikai gépekkel végeztünk méréseket, így azon kevés márka egyike a piacon, ahol bizonyított a kék fény szűrő képesség.

A gamer szemüveg sárga lencséjének köszönhetően nagyobb értékben képes kiszűrni a képernyők által kibocsátott kék fényt, ám a monitor szemüvegek eredménye is jónak tekinthető. Az átlátszó lencse sokkal iroda kompatibilisebb, professzionális megjelenést kölcsönöz.

 

szemszem

 

Akciós monitor szemüvegek - munkáltatói támogatással!

Munkáltatóként lehetőségünk van szemvizsgálatot végeztetni azokkal, akik legalább napi 4 órát töltenek monitor előtt és adómentes támogatással biztosítani nekik a kék fény szűrős védőszemüveg beszerzését.

Az alábbi kuponkóddal céges vásárlás esetén 15% kedvezménnyel vásárolhatsz kék fény szűrős monitor szemüveget: OFFICE15
 

A kedvezmény 5 db szemüveg vásárlása felett érvényes a www.snipergamerszemuveg.hu weboldalon.

 

  • 2022.02.01Munkaügyi adatvédelem (GDPR HR-eseknek) Blended képzésünk során a tananyag általános elméleti részét, mely tartalmazza az alapfogalmak, jogalapok és törvények összefoglalását először e-learning videó formában sajátíthatja el. A videó megtekintése után egy fél napos konzultáció keretein belül, feldolgozásra kerül a tananyag további része, melyet online vagy tantermi formában hirdetünk meg. Részletek Jegyek
  • 2022.02.04Sikeres évem lesz! Csoportos coaching az eredményes évért 2022 első heteit éljük. Álmodozunk és tervezgetünk; mi mindent akarunk megvalósítani az idén? Aztán elröppennek a hetek és a hónapok, és azt vesszük észre, hogy sehol sem tartunk ezekkel a tervekkel. Ilyekor elgondolkodunk: hogy lesz ebből sikeres év?! Lehet, hogy veled is megtörtént már ez. Ha azt akarod, hogy az idén másképp legyen, érdemes felkészülni rá! Jelentkezz az eseményre, ahol eszközöket és inspirációt kapsz a tudatos évtervezéshez! Találkozunk? Részletek Jegyek
  • 2022.03.07Hetes Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. A képzés 3 héten keresztül, 2 hétköznap este valósul meg. Igény esetén 3 munkanapra is szervezhető. Részletek Jegyek
  • 2022.04.22BEMUTATKOZIK A teamwork2022 Képzelj el egy olyan kétnapos csapatépítő képzést, amely minden részletében a Te vállalati csapatodról szól. Jelentkezzetek az ország első csapatépítő eseményére, amelyre háromfős vállalati csapatokat várunk! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
ESG indexszel bővült az OPTEN szolgáltatása

A 2022-es évben nem csak a bankok és speciális pénzintézetek, de a vállalkozások számára is nagy kihívást jelent az ESG-megfeleltetés, amelyhez... Teljes cikk

A növekvő termelés ellenére egyre több a megszűnő építőipari cég

Bár az építőipari termelés volumene kezd stabilizálódni a COVID előtti szinten, a megszűnő cégek száma továbbra is rendkívül magas, különösen... Teljes cikk

A szánkótól a nordic walkingig: szabadtéri mozgás télen

A téli hónapokban, amikor hideg, esős, latyakos az időjárás, hajlamosak vagyunk felhagyni a rendszeres sportolással, különösen a szabadban végzett... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek