Megjelent: 2 éve

Az irodai munkavégzés szemünkre és egészségünkre gyakorolt hatása

A digitalizáció és a modern munkakörnyezet magával hozta a munkavégzés forradalmát is. A 2000-es évektől kezdve átalakult a munka világa és egyre több szakma jött létre, ahol a munkavállalók napjuk nagyrészét laptopok képernyője előtt töltik.

 

szem

A képernyők előtt töltött koncentrált munka magával hozza azt, hogy szemünk különösen nagy igénybevételnek van kitéve. Amikor prezentációt készítünk vagy egy táblázatot nézünk hosszú órákon át, csökken a pislogások száma, emellett a képernyők nagy része káros kék fényt is kibocsájt.

Sok-sok kutatás bizonyítja, hogy a kék fény csökkenti a szervezet melatonin termelését, így az alvásunk minősége negatív irányba változik. A kialvatlanság, a fáradt és száraz szemek mind okai lehetnek a túlzott képernyőhasználatnak és ezen képernyők káros kék fény kibocsájtásának.

Fontos a szemünk védelme és a megfelelő minőségű alvás, hogy napközben kihozhassuk magunkból a legjobb teljesítményt.

Mik azok a lépések amikkel hozzá járulhatunk szemünk egészségének megőrzéséhez?

A legfontosabb, hogy igyekezzünk a szemünket pihentetni még akkor is amikor több órát töltünk napközben a számítógép előtt. A folyamatos figyelem, a képernyő nézése közben kevesebbet pislogunk, emellett kék fény éri el a szemünket, ez fokozott terhelést jelent.

A teendők:

  • - Igyekezzünk a szemünket időről időre pihentetni, tartsuk be az óránkénti 10 perces pihenőt amikor nem nézzük a képernyőt.
  • Kék fény szűrős monitor szemüveggel blokkolhatjuk a káros kék fényt, így a szemünk nem szárad ki, segíti az éjszakai elalvásban és csökkenti a fejfájás, szemszárazság érzést is.
  • - A kék fény szűrő szemüvegek további jótékony hatása, hogy blokkolják a káros UV fényt is, így nem csak a monitor előtt eltöltött időben hasznosak.
  • szem2

A kék fény szűrő szemüveg dioptria nélküli verzióban érhető el, így ha egyébként nincs szükséged klasszikus szemüvegre, kék fény szűrő réteggel ellátott szemüveget akkor is hordhatsz a munkában és akár a szabadban is. Azoknak az embereknek, akik gyakori fej- és szemfájdalommal vagy homályos látással küzdenek mindenképpen érdemes megfontolni a használatát. Fontos megemlíteni, hogy mivel dioptria nélküli a monitor szemüveg, kontaktlencsével is hordható!

Miben más egy Sniper kék fény szűrő szemüveg mint a többi márka?

A Sniper szemüvegek esetében professzionális optikai gépekkel végeztünk méréseket, így azon kevés márka egyike a piacon, ahol bizonyított a kék fény szűrő képesség.

A gamer szemüveg sárga lencséjének köszönhetően nagyobb értékben képes kiszűrni a képernyők által kibocsátott kék fényt, ám a monitor szemüvegek eredménye is jónak tekinthető. Az átlátszó lencse sokkal iroda kompatibilisebb, professzionális megjelenést kölcsönöz.

 

szemszem

 

Akciós monitor szemüvegek - munkáltatói támogatással!

Munkáltatóként lehetőségünk van szemvizsgálatot végeztetni azokkal, akik legalább napi 4 órát töltenek monitor előtt és adómentes támogatással biztosítani nekik a kék fény szűrős védőszemüveg beszerzését.

Az alábbi kuponkóddal céges vásárlás esetén 15% kedvezménnyel vásárolhatsz kék fény szűrős monitor szemüveget: OFFICE15
 

A kedvezmény 5 db szemüveg vásárlása felett érvényes a www.snipergamerszemuveg.hu weboldalon.

 

  • 2023.03.30euChance KLUB Elindult az euChance program, melynek egyik kulcs eleme a networking lehetőséget biztosító euChance KLUB. Szeretettel meghívjuk a 2023-as év első eseményére. 2023. március 30. 9:00-11:00 Nem Adom Fel Kávézó 1086 Budapest, Magdolna utca 1. Részletek Jegyek
  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.10Foglalkoztatás 3.0 Nyissunk együtt a munkaerőpiac új lehetőségei felé! Hogyan lehet sikeres a 3. országból történő toborzás? Milyen munkaerőpiaci problémákat orvosolhatunk vele? Mekkora erőforrást és pénzt igényel a folyamat? Hogyan érdemes belevágni? A HR Portal és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által közösen szervezett Foglalkoztatás 3.0 konferenciának fókuszában az Mt. 2022, év végi EU-s jogharmonizációja, valamint a 3. országbeli munkavállalók foglalkoztatása áll. Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek
További cikkek
Felmérés: megéri a cégeknek a digitális átállás

A szakemberhiány a legnagyobb kihívás, amellyel a vállalatok a digitális technológiák bevezetése során szembesülnek. Teljes cikk

Kutya az irodában? Nem csak jobb, de produktív légkört is teremt

A Mars saját tapasztalataival segíti a kutyabarát irodák kialakítását. Teljes cikk

A MUNKÁLTATÓK ÚJABBAN AZ EGÉSZSÉGBE FEKTETNEK - A dolgozókra fordított juttatások bevétel formájában térülnek meg

dr. Mihalik Zsuzsát, az All You Can Move alapító tulajdonosát kérdeztük az aktuális sportpiaci helyzetről és a munkáltatói gondoskodás megtérüléséről. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek