Megjelent: 1 hónapja

Az irodai munkavégzés szemünkre és egészségünkre gyakorolt hatása

A digitalizáció és a modern munkakörnyezet magával hozta a munkavégzés forradalmát is. A 2000-es évektől kezdve átalakult a munka világa és egyre több szakma jött létre, ahol a munkavállalók napjuk nagyrészét laptopok képernyője előtt töltik.

 

szem

A képernyők előtt töltött koncentrált munka magával hozza azt, hogy szemünk különösen nagy igénybevételnek van kitéve. Amikor prezentációt készítünk vagy egy táblázatot nézünk hosszú órákon át, csökken a pislogások száma, emellett a képernyők nagy része káros kék fényt is kibocsájt.

Sok-sok kutatás bizonyítja, hogy a kék fény csökkenti a szervezet melatonin termelését, így az alvásunk minősége negatív irányba változik. A kialvatlanság, a fáradt és száraz szemek mind okai lehetnek a túlzott képernyőhasználatnak és ezen képernyők káros kék fény kibocsájtásának.

Fontos a szemünk védelme és a megfelelő minőségű alvás, hogy napközben kihozhassuk magunkból a legjobb teljesítményt.

Mik azok a lépések amikkel hozzá járulhatunk szemünk egészségének megőrzéséhez?

A legfontosabb, hogy igyekezzünk a szemünket pihentetni még akkor is amikor több órát töltünk napközben a számítógép előtt. A folyamatos figyelem, a képernyő nézése közben kevesebbet pislogunk, emellett kék fény éri el a szemünket, ez fokozott terhelést jelent.

A teendők:

  • - Igyekezzünk a szemünket időről időre pihentetni, tartsuk be az óránkénti 10 perces pihenőt amikor nem nézzük a képernyőt.
  • Kék fény szűrős monitor szemüveggel blokkolhatjuk a káros kék fényt, így a szemünk nem szárad ki, segíti az éjszakai elalvásban és csökkenti a fejfájás, szemszárazság érzést is.
  • - A kék fény szűrő szemüvegek további jótékony hatása, hogy blokkolják a káros UV fényt is, így nem csak a monitor előtt eltöltött időben hasznosak.
  • szem2

A kék fény szűrő szemüveg dioptria nélküli verzióban érhető el, így ha egyébként nincs szükséged klasszikus szemüvegre, kék fény szűrő réteggel ellátott szemüveget akkor is hordhatsz a munkában és akár a szabadban is. Azoknak az embereknek, akik gyakori fej- és szemfájdalommal vagy homályos látással küzdenek mindenképpen érdemes megfontolni a használatát. Fontos megemlíteni, hogy mivel dioptria nélküli a monitor szemüveg, kontaktlencsével is hordható!

Miben más egy Sniper kék fény szűrő szemüveg mint a többi márka?

A Sniper szemüvegek esetében professzionális optikai gépekkel végeztünk méréseket, így azon kevés márka egyike a piacon, ahol bizonyított a kék fény szűrő képesség.

A gamer szemüveg sárga lencséjének köszönhetően nagyobb értékben képes kiszűrni a képernyők által kibocsátott kék fényt, ám a monitor szemüvegek eredménye is jónak tekinthető. Az átlátszó lencse sokkal iroda kompatibilisebb, professzionális megjelenést kölcsönöz.

 

szemszem

 

Akciós monitor szemüvegek - munkáltatói támogatással!

Munkáltatóként lehetőségünk van szemvizsgálatot végeztetni azokkal, akik legalább napi 4 órát töltenek monitor előtt és adómentes támogatással biztosítani nekik a kék fény szűrős védőszemüveg beszerzését.

Az alábbi kuponkóddal céges vásárlás esetén 15% kedvezménnyel vásárolhatsz kék fény szűrős monitor szemüveget: OFFICE15
 

A kedvezmény 5 db szemüveg vásárlása felett érvényes a www.snipergamerszemuveg.hu weboldalon.

 

  • 2021.10.21Delta variáns - félelmek, hiedelmek, veszélyek... Mit kell tudni a harmadik oltásról? Dr. Szlávik János a Dél-pesti Centrumkórház OHI Infektológiai osztályának osztályvezető főorvosa. Tavaszi rendezvénysorozatunk során előadásában a Covid19 járványról, a vírus terjedéséről és a megelőzésről beszélt. Mostani előadásában a DELTA variáns okozta vélt és valós félelmekről, veszélyekről, a következő időszakra előrelátható helyzetről és a harmadik oltás kapcsán felmerülő bizonytalanságokról beszél. Részletek Jegyek
  • 2021.10.23Folyamatmenedzsment képzés A képzés célja a folyamatfejlesztés lépéseinek és módszereinek áttekintése, az alapvető folyamatelemzési és folyamatfejlesztési technikák megismerése és konkrét feladatokon, esettanulmányokon keresztül történő begyakorlása. A folyamatmenedzsment képzési program 3 modulból áll: Folyamatmenedzsment alapképzés (Business Process Management), Folyamat teljesítménymérés, folyamatcontrolling (Business Process Control) és Folyamatfejlesztés (Business Process Improvement). A képzések egymásra épülnek, a képzések alapját a BPM képzés adja meg, erre épül rá a BPC, majd végül a BPI képzés. Részletek Jegyek
  • 2021.10.28Távmunka, home-office - eltérő jogi álláspontok - eltérő munkajogi gyakorlatok. Hol hibázhatunk? Rizikók és irányok. Dr. Fodor T. Gábor elismert munkajogász, munkajogi előadó hazai és nemzetközi szinten munkajogi tárgyú cikkek szerzője. Előadásában a Covid19 járványhelyzet kapcsán felmerülő kérdések, tapasztalatok, munkajogi gyakorlatok kerülnek előtérbe, ide értve a home office és távmunka sajátosságait, különbségeit, de szóba kerülnek a veszélyhelyzetet követő időszak várható munkajogi aspektusai is. Részletek Jegyek
  • 2021.11.03A transzformatív tanulás-fejlesztés mestere – november 3-10-17. Építse fel korszerű L&D folyamatát és generáljon valódi változásokat a szervezete életében, képzésünk segítségével! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
L-Soft a bérszámfejtő cég – Szakértelem a bérben

A bérszámfejtés szolgáltató 5 tippje, amit érdemes figyelembe venni a döntéselőkészítés során. Lehet jelentősége a bérszámfejtés... Teljes cikk

Fogy a képzett munkaerő az országban! Hogyan tehetsz szert mégis megfelelő számú és képzettségű munkatársra?

Nincs elegendő megfelelően képzett és dolgozni akaró munkaerő az országban – ezzel kell szembenéznie minden munkáltatónak és HR-esnek a... Teljes cikk

Milyen év végi juttatás lehet a legvonzóbb idén?

Az elmúlt másfél év nemcsak a munkaerőpiacon és a juttatási rendszerekben hozott jelentős változásokat, hanem a munkavállalók mindennapjaiban,... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek