Megjelent: 8 hónapja

Betanított munkás

A betanított munkás olyan fizikai munkát végez egy bizonyos szakterületen, amelyhez elegendő az általános iskolai végzettség, illetve egy viszonylag rövid ideig tartó betanulási folyamat.

A szakismerete csak és kizárólag a konkrét feladatával kapcsolatos. A betanított munkák általában adott, ismétlődő mozzanatokból tevődnek össze, amely egyrészt előnyös, másrészt kevésbé az. Munkák betanított munkásoknak könnyen találhatóak az Állásportál.hu-n.

Mivel ismétlődnek a feladatok, elég monotonnak mondható, a továbbfejlődés lehetősége kevés esetben adott, amihez a nagy monotontűrő képesség mindenképpen szükséges. A pozitív oldala viszont, hogy könnyen betanulható, ezért sok munkát vállalni tervezőnek, akár diákoknak is nyárimunkaként vagy évközben, kitűnő lehetőséget biztosíthat.
A betantott munkákat általában pontos utasításokat követve, gyakran egy felettes közvetlen irányításával végzik.
Megkülönböztethetünk könnyű és nehéz fizikai munkát is. A munkák magas száma miatt nagy különbség lehet betanított munka és betanított munka között, akár a tanulási időt vagy a fizikai terhelést figyelembe véve.

Könnyű fizikai munkák:
- nyomdai betanított munkás
- egyengető
- használt-ruha válogató munkatárs

Nehéz fizikai munkák:
- kézi anyagmozgató
- raktári dolgozó
- gyári munka

A betanított munkák munkarendjei változóak lehetnek. Teljes munkaidőben, részmunkaidőben vagy akár alkalmi munkaként is vannak lehetőségek betanított munkát végezni. A műszakokat tekintve néha egyműszakos, de előfordulhat, hogy két vagy három műszakban is kell/lehet munkát vállalni.

A betanított munkások alapbérük mellett számos juttatásokban részesülhetnek. A vállalat biztosíthat a munkásainak munkaruhát, cafetéria használatot, esetenként kedvezményes utazási és/vagy étkezési lehetőséget.

  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16CX-Ray elégedettségfelmérés online workshop A munkahelyi hatékonyság az elégedett kollégákkal kezdődik! Skálázható, szűrhető eredmények - tudd meg, munkatársaid szerint, mik a valóban égető problémák! Részletek Jegyek
  • 2023.02.23CX-Ray teljesítményértékelés online workshop Miért fontos a TÉR? Az egyértelmű egyéni és csapat célok és a folyamatos visszajelzés az elkötelezettséget és motivációt kiemelten meghatározó tényezők. Részletek Jegyek
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek