Megjelent: 5 éve

Biztosítás és cafeteria, erre figyeljen

Az új évben változnak a nyugdíj- és életbiztosításra vonatkozó törvények. Változások vannak a cafeteria terén, ugyanakkor a két gyerekeseknek egyelőre nem nő a családi adókedvezménye, írja a Napi.hu.

images

A nagy vitát kiváltott, a cafeteriát érintő adóterhek végül nem változtak jelentősen, azonban a juttatás köre, értékhatára változik. A törvény szerint évi 500 ezer forintról 200 ezer forintra csökken a kedvezményesen adható cafeteria értéke.

A SZÉP-kártyán 450 ezer forintig adható változatlan adóteherrel támogatás az eddigi 500 ezer forinttal szemben. Az új szabályozások értelmében havi 16,6 ezer forint marad a SZÉP-kártyán kívüli adható cafeteria kedvezményes adózású része, míg további havi 20,8 ezer forint utalható SZÉP-kártyára.

Marad a lakáscélú támogatás lehetősége, valamint akadálymentesítésre is felhasználható a munkáltatói juttatás.

A családi adókedvezmények rendszerének bővülése csúszik egy évet, de a friss házasokat segíti havi 5000 forintos adókedvezmény, 24 hónapig.

Az életbiztosítások rendszeres befizetései 2017-től már nem adómentesek. A 2018 után kötött életbiztosításokból származó jövedelem kamatjövedelemként adózik.

Napi.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter