Megjelent: 3 éve

Csak beszél, vagy mond is valamit?

Ön melyik típushoz tartozik? Inkább tájékoztat, vagy szívesen meg is mozgat? Személyes sikere érdekében optimális, ha mindkettőt kedvvel teszi! A legtöbb előadó azonban sajnos inkább a „tájékoztatók“ frakciójához tartozik.

Természetesen fontos a tájékoztatás - milyen céllal is?

Tréningjeimen újra és újra azt hallom, hogy „én csak el szeretném mondani…” vagy „nem akarok én senkit meggyőzni, csak tájékoztatást adni“. Természetesen nem kell folyton meggyőznie hallgatóit. Minden esetben hasznos azonban, ha felteszi saját magának a kérdést:
Mihez kezdjenek hallgatóim az információval?

Azt, aki nem talál választ erre a kérdésre, csak sajnálni tudom, mert akkor még mindig csak beszél. A cél nélküli információ ugyanis értelmetlen.


Késztesse cselekvésre hallgatóit, a „Call for Action“ elengedhetetlen

Javaslom, hogy prezentációja végén hívja, késztesse tettre hallgatóig! Ez például így hangozhat:

Ahogy látták, az számok jelenleg negatív irányt mutatnak. Ezért minden részlegben meg kell találni azokat a területeket, melyeken legalább 5%-ot meg lehet takarítani.

vagy:

Ahogy látták, a számok jelenleg pozitív irányba mutatnak. Most arra kell ügyelni, hogy ez a tendencia így is maradjon, és elérjük az év végére kitűzött célunkat.

Mit jelent ez Önnek:

Ne csak beszéljen, mondjon is valamit! Fogalmazza meg üzenetét mindig olyan világosan, hogy hallgatói megértsék, mit kezdjenek az információkkal. Még akkor is, ha ezek csak apróságnak látszanak.
A HPS sikeres üzleti prezentáció - hatásos előadás tréningünkön jól használható struktúrát adunk prezentációja gyors és célirányos felépítéséhez.

A tréning leírásáért és a következő tréning időpontokért kattintson!

Kopernikus
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter