Megjelent: 3 éve

Csak beszél, vagy mond is valamit?

Ön melyik típushoz tartozik? Inkább tájékoztat, vagy szívesen meg is mozgat? Személyes sikere érdekében optimális, ha mindkettőt kedvvel teszi! A legtöbb előadó azonban sajnos inkább a „tájékoztatók“ frakciójához tartozik.

Természetesen fontos a tájékoztatás - milyen céllal is?

Tréningjeimen újra és újra azt hallom, hogy „én csak el szeretném mondani…” vagy „nem akarok én senkit meggyőzni, csak tájékoztatást adni“. Természetesen nem kell folyton meggyőznie hallgatóit. Minden esetben hasznos azonban, ha felteszi saját magának a kérdést:
Mihez kezdjenek hallgatóim az információval?

Azt, aki nem talál választ erre a kérdésre, csak sajnálni tudom, mert akkor még mindig csak beszél. A cél nélküli információ ugyanis értelmetlen.


Késztesse cselekvésre hallgatóit, a „Call for Action“ elengedhetetlen

Javaslom, hogy prezentációja végén hívja, késztesse tettre hallgatóig! Ez például így hangozhat:

Ahogy látták, az számok jelenleg negatív irányt mutatnak. Ezért minden részlegben meg kell találni azokat a területeket, melyeken legalább 5%-ot meg lehet takarítani.

vagy:

Ahogy látták, a számok jelenleg pozitív irányba mutatnak. Most arra kell ügyelni, hogy ez a tendencia így is maradjon, és elérjük az év végére kitűzött célunkat.

Mit jelent ez Önnek:

Ne csak beszéljen, mondjon is valamit! Fogalmazza meg üzenetét mindig olyan világosan, hogy hallgatói megértsék, mit kezdjenek az információkkal. Még akkor is, ha ezek csak apróságnak látszanak.
A HPS sikeres üzleti prezentáció - hatásos előadás tréningünkön jól használható struktúrát adunk prezentációja gyors és célirányos felépítéséhez.

A tréning leírásáért és a következő tréning időpontokért kattintson!

Kopernikus
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter