Megjelent: 2 éve

DigiHR: több és jobb minőségű jelölt - kevesebb HR-es ?

Amikor a vezetők, HR szakemberek úgy érzik, sehogyan sem jutnak egyről a kettőre a létszámépítésben vagy szakember-fejlesztésben, annak sokféle oka lehet. Az utóbbi években az álláskeresők és a cégek közötti erőegyensúly felborult, és többnyire már nem a jelöltek küzdenek egy-egy jó hely betöltéséért, hanem épp fordítva. Az okokat boncolgatja a People Solutions blog a HR Blogon.

Mivel mind az álláskeresőket, mind a munkavállalókat folyamatos impulzusok érik az online felületeken, médiacsatornákon, ezért az a cég, amelyik kimarad a digitális világból vagy épp a modern HR stratégiákból könnyen alulmaradhat a szakemberekért folytatott harcban.

Gondoljunk csak bele. Van egy jó minőségű internetet, telefont, applikációkat használó álláskereső, aki ébredés után minden reggel átpörgeti a híreket, megnéz egy-két videót, reggeli közben webshopon rendeli a kedvenc cipőmárkája legújabb darabját, applikáción keresztül ismerkedik, majd szintén applikáció segítségével autójával a legrövidebb úton a dugókat kikerülve jut el a kedvenc kávézójába, ahol érintőképernyőn egy mozdulattal értékelheti a kiszolgálás vagy a kávé minőségét.

Majd a kávézóban elkezd állást keresni. Rákattint a szimpatikus álláshirdetésre, ami vonzó környezetet és munkafeltételeket kínál, és úgy dönt, megpályázza az állást.Az első oldal kitöltése után a tovább gombra kattint, majd lefagy az oldal, és elvesznek az információk. Sokan már itt feladják a küzdelmet, mert három másik állásra tudnak jelentkezni az idő alatt, amíg egy folyamatosan lefagyós oldalon egyszer sikerül. Ha a pályázó kitartó, egy idő után sikerül a teljes jelentkezést regisztrálnia, ám a szokásos visszajelző e-mail már nem érkezik meg. Ilyenkor érezheti úgy is a pályázó, hogy adatai elvesztek vagy épp egy nagy Fekete lyukban landoltak, ahonnan semmi nem áramlik visszafelé.

Aztán hamarosan kiderül, nem veszett oda a jelentkezés, megérkezett és behívják jelöltünket interjúra. Az irodaház szép, a környezet barátságos, de a recruiter egy láthatóan sok százszor fénymásolt papír-ceruza tesztet rak a jelölt elé, az interjú-jegyzeteket pedig a kinyomtatott önéletrajz üres helyeire írja. A kérdés adott, ezek a jegyzetek hova kerülnek, kinek a kezébe, egyáltalán regisztrálva lesznek valahol vagy egy irattartó mappában végzik?

Folytatás a HR Blogon.

  • 2021.11.03A transzformatív tanulás-fejlesztés mestere – november 3-10-17. Építse fel korszerű L&D folyamatát és generáljon valódi változásokat a szervezete életében, képzésünk segítségével! Részletek Jegyek
  • 2021.11.23Folyamatmenedzsment képzés A képzés célja a folyamatfejlesztés lépéseinek és módszereinek áttekintése, az alapvető folyamatelemzési és folyamatfejlesztési technikák megismerése és konkrét feladatokon, esettanulmányokon keresztül történő begyakorlása. A folyamatmenedzsment képzési program 3 modulból áll: Folyamatmenedzsment alapképzés (Business Process Management), Folyamat teljesítménymérés, folyamatcontrolling (Business Process Control) és Folyamatfejlesztés (Business Process Improvement). A képzések egymásra épülnek, a képzések alapját a BPM képzés adja meg, erre épül rá a BPC, majd végül a BPI képzés. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter