Megjelent: 4 hónapja

Egyműszakos munka

Az egy műszakos munkák sajátossága, hogy a munkavégzés egyetlen fix időintervallumban történik.

Végezhető az egy műszakos munka teljes munkaidőben, de akár részmunkaidőben is. Munkák egyműszakban könnyen találhatóak az Állásportál.hu-n.

Az egyműszakos munka jó pár ember számára nagyszerű lehetőséget biztosít. Akik szeretik a kiszámíthatóságot és a napukat e szerint rendezik nekik opcionális lehet. Aki nyugdíjasként vállal munkát valószínűleg a kevésbé változatos, fix egy munkaidős állások híve. Fiatal pályakezdőként az előbbi érvek miatt szintén több embernek lehet ez a fajta időbeosztás kedvezőbb.

Az egy műszakban végezhető munkák előnyei a több műszakban végezhetőkkel szemben:
- stabilabb és kiszámíthatóbb, mivel a munkavégzés mindig ugyanakkor történik
- könnyebben tudja az egy műszakban dolgozó illető szervezni a napi rutinját

Egy-két hátránya is lehet:
- egyesek szemében mindig ugyanakkor dolgozni monoton lehet
- a fix időpont felvethet egyeseknél némi problémákat (például: a gyerekért nem tud elmenni az illető az iskolába, mert mindig ugyanakkor van a munkaidő és a két időpont ütközik)

Az egyműszakos munkák nagyon különfélék lehetnek, ezért fizetés és a különféle juttatások mérték is szintén nagy skálán mozog.
Az állás jellege befolyásolhatja a munka betöltéséhez szükséges elvárásokat, kritériumokat, melyek között nagy lehet a differencia. Mindennek okáért ajánlott áttanulmányozni az állással kapcsolatos leírást, ha egyműszakos munkát keres az ember.

Az esetek túlnyomó részében egy műszakban végzett munkák:
- pedagógus
- rendszergazda
- fodrász
  • 2023.02.08Az MT. új szabályai - munkajogi aktualitások, változások 2023. Az Országgyűlés 2022. decemberében módosította a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt, mely több pontban is módosult a korábbiakhoz képest. On-line programunk keretében szeretnénk bemutatni résztvevőinknek a módosításban érintett részeket, aktualitásokat gyakorlati megközelítésben. Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár