kapubanner for mobile
Gyimóthy Éva
Szerző: Gyimóthy Éva
Megjelent: 15 éve

Életeket menthet a menedzserszűrés

A Budai Egészségközpont tavalyi statisztikái szerint a feszített munkatempó, a pszichés terhelés, valamint a mozgásszegény életmód miatt olyan betegségek alakulhatnak ki, amelyekre gyakran csak a rendszeres szűrővizsgálatok derítenek fényt. A tavaly elvégzett több mint 4000 menedzserszűrés alkalmával a vizsgált páciensek közel 90 százalékánál diagnosztizáltak valamilyen megbetegedést. Menedzserszűrésen járt a HR Portal is: megnéztük, milyen is egy ilyen vizsgálat.

Hazánkban egyre több vállalat ismeri fel, hogy a vezetők egészségi állapota jelentősen befolyásolja az üzleti eredményeket, és a versenyképesség egyik kulcsa a vállalat munkatársainak egészsége és motivációja. Ennek fényében a szervezetek egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a munkahelyi egészségmegőrzésre a vezetők körében is.

A Budai Egészségközpont, Budapest egyik vezető magán egészségügyi szolgáltatója, 2000 decemberében alakult. Jelenleg több mint 160 hazai és multinacionális szerződött partner és mintegy 40.000 páciens számára kínálja az egészségügyi szolgáltatások széles palettáját. Az intézményben több mint száz elismert szakorvos, mintegy harminc szakterületen várja pácienseit, mindezt családias és elegáns környezetben. Az Egészségközpont ügyfelei között szerepel többek között a MOL, a General Motors, a Ford, a Magyar Fejlesztési Bank, az SAP és az Unilever.


"A szűrések alkalmával időben felfedezett betegségek a diagnosztizálást követően nagy arányban sikeresen gyógyíthatók. Konkrét esetekkel bizonyítható, hogy a korai stádiumú, de súlyos betegségek esetében életeket is menthet a menedzserszűrés" - mondta Kiss András, a Budai Egészségközpont marketing és értékesítési igazgatója.

A leggyakoribb menedzserbetegségek: elhízás, rövidlátás, fogszuvasodás

A menedzserszűrések során diagnosztizált, leggyakoribb betegségek közé tartozik többek között az elhízás, a rövidlátás, a fogszuvasodás, valamint a magas vérnyomás és koleszterinszint. Ezek mellett jellemző még a gyomorfekély, a szívtáji fájdalom, és az emésztési zavarok, de előfordulhatnak alvási és potenciazavarok is. Az összes diagnózis mindössze 12 százaléka volt a "Sine morbo", azaz betegség nélkül. A vizsgált páciensek 11 százalékánál diagnosztizáltak daganatos megbetegedést, ám ezek több mint 95 százaléka jóindulatú elváltozás. A csupán 2 százalékot elérő rosszindulatú daganatok 19 százaléka a bőrt, szintén 19 százaléka a nyirok és vérképző szerveket és egyenlő arányban 14-14 százaléka az emlőt, az emésztőszerveket, valamint a prosztatát érinti. Kisebb arányban diagnosztizáltak rosszindulatú elváltozást a vesében (5 százalék), valamint a légzőszervekben (5 százalék).

A szervrendszereket tekintve a leggyakrabban érintett területek az endokrin, táplálkozási és anyagcsere betegségek (25,8 százalék), a szem (20,3 százalék), valamint a keringési rendszer (11 százalék). Ritkábban fordulnak elő a légzőrendszer és légutak (1,9 százalék), valamint például a fül betegségei (kevesebb, mint 1 százalék). A felgyorsult munkavégzéssel járó fokozott stresszre utalhat, hogy a vizsgálatok során 6 százalékban diagnosztizáltak emésztőrendszeri betegségeket.

Érdekesség, hogy a legnagyobb számban - a vizsgált páciensek több mint 9 százalékánál - előforduló betegség a lúdtalp, ezzel szemben idegrendszeri megbetegedéseket például csak kis számban diagnosztizáltak. A mozgásszegény életmód miatti elhízás pedig a páciensek közel 8 százalékát érinti. Emellett a magas vérnyomás (7,1 százalék), a rövidlátás (5,3 százalék), valamint a fogszuvasodás (4,4 százalék) a legjellemzőbb betegségek a vezetők körében.

Menedzserszűrésen járt a HR Portal

A HR Portal dolgozói saját bőrükön tapasztalhatták meg milyen a Budai Egészségközpont menedzserszűrése, ahol alap és teljes körű kivizsgálásra is lehetőség van. A vizsgálatok egy időben és helyen zajlanak, vagyis a betegnek nem kell kóvályognia egy hatalmas kórházban, mivel a megfelelő vizsgálóba irányítják az egészségközpont munkatársai. Portálunk egyöntetű véleménye alapján kijelenthető, hogy az előzetes időpont egyeztetést követően hihetetlen gyorsan "lezongorázható" egy minden szervre kiterjedő menedzserszűrés. Nincs egész napos kiesés a munkából, stresszt keltő sorban állás, fásult és közönyös egészségügyi alkalmazottak, rossz, lehangoló környezet.

Ehelyett szerkesztőségünk munkatársai megállapították, hogy semmiféle kényelmetlenséggel nem jár egy ilyen szűrés, mégis olyan vizsgálatokon vehetünk részt, amelyek megmenthetik az életünket (ultrahangos vizsgálat, teljes körű belgyógyászati kivizsgálás), az eredményeket pedig rövid időn belül kézhez kapjuk. A vizsgálatok alapján ugyanis egy minden részletre kiterjedő, személyre szabott összefoglaló vélemény és egészségterv készül, az egészség megőrzésére tett javaslatokkal, valamint a teendők ütemezésével. Garantált a teljes diszkréció, és a szakemberek további egészségmegőrző programok kidolgozásában is segítséget nyújtanak. Emellett mindenki előzékeny, és ami nagyon lényeges: tényleg odafigyelnek az emberre, hogy semmi ne kerülhesse el a figyelmüket.

A páciensek részéről felmerülő kérdésekről - igény esetén - egyéni leletkonzultáció keretében történik egyeztetés. A központ nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a feltárt betegségek további kivizsgálására is lehetőséget biztosítson, minden esetben az adott terület specialistája által. Valós példákkal bizonyítható, hogy számos esetben a menedzserszűrés segített egy betegség korai stádiumú felismerésében. Ez lehetővé tette, hogy a páciensek időben orvosi segítséget kapjanak, és időben elkezdődjön a kezelés vagy akár egy életmentő beavatkozás.

A Budai Egészségközpont átalánydíjas szolgáltatását olyan vállalatok számára ajánlják, melyeknél a betegállományban töltött idő igen jelentős bevételkiesést jelent. Céges partnerek ugyanis bármilyen megbetegedés esetén a Budai Egészségközpont teljes körű szakellátásának korlátlan igénybevételére jogosultak. Diszpécser szolgálat 24 órán keresztül áll a partnerek rendelkezésére, így biztosítva az állandó elérhetőséget. A program része a rendszeres foglalkozás-egészségügyi vizsgálatok mellett a sürgősségi betegellátás, illetve a háziorvosi szolgáltatás is.


Maximálisan elégedettek a menedzserek

Egy tavaly készített felmérés a szűrésen részt vett ügyfelek elégedettségét vizslatta, amelyből kitűnt, hogy maximálisan elégedetten távoznak az egészségközpontból. A kérdésekre adott válaszok átlaga 4, 71 lett az 5-ös skálán. Érdekes, hogy az ügyfelek az intézmény tisztaságával voltak leginkább megelégedve (4, 9), ezt követte az orvosok és a menedzserek szakmai felkészültsége, valamint az intézmény technikai felszereltsége. A már említett várakozás időtartama 4, 38-es értéket kapott, ami jól bizonyítja, hogy az egészségközpont mennyire törekszik a várakozási idő lecsökkentésére. A szakrendelések pontosan ezért történnek előzetes időpont-egyeztetéssel, a számítógépes előjegyzés figyelembevételével.

A munkáltatónak és a munkavállalónak is megéri

Ha a munkáltató biztosítja dolgozóinak a szűrővizsgálatokat, akkor csökken a betegállományban töltött idő, hatékonyabbá válik a HR politika, nő a munkavállalók lojalitása, csökken a fluktuáció, az egészséges ember munkerő-piaci pozíciója pedig javul. Végül, de nem utolsó sorban kiegyensúlyozottá, motiválttá válnak a munkatársak, ami a gördülékeny munka alapfeltétele. "Azáltal, hogy kiszűrjük a kockázati tényezőket, csökken a betegállományban töltött idő. A vezetők kiegyensúlyozottá és motiválttá válnak, így teljes mértékben munkájukra koncentrálhatnak. Ez a munkaadó és a beosztottak számára is jelentős előnyöket eredményezhet" - tette hozzá Kiss András.
  • 2024.05.23Külföldiek foglalkoztatása Magyarországon – Dr. Fehér Dániel Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismeretiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Komáromi akkumulátorgyár: nem volt veszélyes anyag, nem tudják, miért fájt a fejük a kórházba került dolgozóknak

Nem volt veszélyes anyag a levegőben a komáromi akkumulátorgyár területén. Március 31-én fejfájásos panaszok miatt nyolc alkalmazottat kórházba... Teljes cikk

Megújult honlapról érhető el a munkavédelmi szakemberek adatbázisa

Új struktúrával, modernebb megjelenéssel érhető el a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatás-felügyeleti és munkavédelmi... Teljes cikk

Jelentősen emelkednek a munkavédelmi és munkaügyi bírságok márciustól

A kormány megvédi a magyar munkahelyeket, ezért kiemelten kezeli a foglalkoztatáshoz kapcsolódó szabálytalanságok megelőzését is - hangsúlyozta... Teljes cikk