Megjelent: 3 hete

Ezek a munkahelyi stressz legfőbb jelei, amikre a vezetőknek oda kell figyelnie

Számos jele van, ha egy dolgozó stressztől szenved a munkahelyén. De vajon mik ezek a tünetek és hogyan veheti észre a vezető, hogy alkalmazottja nehéz időszakon megy keresztül?

zek a munkahelyi stressz legfőbb jelei, amikre a vezetőknek oda kell figyelnie-

A stressz jeleinek felismerése a hatékony munkavállalói menedzsment egyik kritikus eleme – írja a hrnews cikke. A Health and Safety Executive (HSE) legfrissebb éves jelentése szerint az elmúlt évben körülbelül 875 000 brit munkavállaló tapasztalt munkahelyi stresszt, depressziót vagy szorongást.

A jelek felismerése és kezelése enyhítheti az egyénekre gyakorolt negatív hatásokat. Emellett a munkahelyi morált is növelheti.

Simon Walter, a Rhino Safety egészségügyi és biztonsági tanácsadó cég munkatársa szerint: "A munkával kapcsolatos stressz a munkavállalóknak a vezetőkkel, a kollégákkal és a munkahely egészével való interakcióiból eredhet. Ezeknek a stresszoroknak a korai felismerése nagy lépés abban, hogy segítsünk az adott kollégának megbirkózni a problémával." Simon felvázolja azt a hét tünetet, amelyekre figyelni kell, és amelyek a munkavállalók körében stresszre utalhatnak:

Fokozott érzelmi reakciók

Az érzékenyebbé válás és a hirtelen vagy szélsőséges érzelmi reakciók jelezhetik, hogy valaki stresszes. Ezek a reakciók fokozott stressz esetén hangsúlyosabbá és kevésbé kiszámíthatóvá válnak. A megemelkedett stresszszintek konfliktusokhoz vezethetnek a csapatokon belül. A gyakori viták olyan mögöttes stresszfaktorok jelei lehetnek, amelyekkel azonnal foglalkozni kell.

Magasabb fluktuáció

A fluktuáció jelentős növekedése a csapat elégedetlenségére és stresszre utalhat. A nyitott és barátságos munkakörnyezet megteremtése alapvető fontosságú a dolgozók boldogságának biztosításához és a fluktuáció csökkentéséhez.

Több szabadidő

A munkahelyi stressz súlyosbíthatja mind a fizikai, mind a mentális egészségügyi problémákat, ami gyakoribb és hosszabb távolléteket eredményezhet. Azok az egyének, akik az összeférhetetlen környezet miatt nehezen jönnek be a munkahelyükre, gyakrabban dönthetnek úgy, hogy távolról dolgoznak, vagy több időt vesznek ki a munkából.

Változás a munkarendben

A viselkedésbeli változások, mint például az állandó késések vagy az állandó túlórázás jelezhetik, hogy a munkavállaló stresszes. A munka és a magánélet egészséges egyensúlyának fenntartása kulcsfontosságú. Ezért a munkarendjükben bekövetkező drasztikus változások azt jelezhetik, hogy nem tudnak megbirkózni valamivel a munkahelyen vagy azon kívül. Ha ez a viselkedés tartósan fennáll, akkor érdemes lehet beszélgetni az adott munkavállalóval.

Hangulatváltozások

A hangulati ingadozások a stressz könnyen észrevehető jelei. Azok a munkavállalók, akik a szélsőségesen nyugodt és ingerlékeny állapotok között ingadoznak, gyakran nem dolgozzák fel megfelelően a stressz forrását. Ez hatással lehet az interperszonális kapcsolatokra és az általános munkahelyi dinamikára.

Visszahúzódás

A munkával kapcsolatos stresszt átélő alkalmazottak visszahúzódhatnak a munkával kapcsolatos és társadalmi tevékenységektől. Ha a dolgozó egyébként sem élvezi a társas tevékenységeket, akkor ez a pont nem biztos, hogy áll. Ha azonban észrevehető különbség van a viselkedésükben, akkor cselekedni kell.

Kimerültség

A stressz mind a szellemi, mind a fizikai jólét romlásaként jelentkezhet. Az olyan jelek, mint az állandó letargia és a csökkent motiváció, a munkával való elégedettséget és teljesítményt befolyásoló stresszorokra utalhatnak. Ez fizikailag is hatással lehet a munkavállalóra. Ha a fáradtság nem külső tényezőkre vezethető vissza, például egy nehéz hétvégére, akkor az, hogy egy munkavállaló állandóan láthatóan fáradt, a stressz jele lehet. Ha ez a munkavállaló számára állandó állapot, akkor a stressz-szintjének kezeléséhez támogatásra lehet szüksége.

 

hrnews

fotó: unsplash

 

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Mit akar a Z generációs munkavállaló?

A Z-generációra elterjedt jelző feletteseik körében a legproblémásabb generáció kifejezés, amiért nem erőltetik meg magukat, nem motiváltak vagy... Teljes cikk

A kismamaműszak is válasz lehet a munkaerőhiányra

Munkaerőhiányos időkben, ami különösen igaz a termelő cégek egy részére, megoldás lehet, ha egy cég kifejezetten egyes nehezebben aktivizálható... Teljes cikk

A COVID-19 jelentős veszteségeket okozhat a cégeknek, amelyek azonban elkerülhetőek vagy csökkenthetőek lehetnek

Egy ezer főt foglalkoztató magyar vállalkozás éves szinten átlagosan 370 millió forintot meghaladó kárt szenvedhet el a COVID-19 következményei miatt. Teljes cikk