kapubanner for mobile
Megjelent: 9 éve

Feladat: a lift-beszélgetések erősítése

A közös szókincs megtalálása, célirányos kommunikáció, a vállalati utak rendjének megértése, a civil szempontok megfelelő érvényesítése – csak néhány nehézség a civil és vállalati együttműködések rendszeréből. Idén 7. alkalommal kerül megrendezésre a Civil Licit.

Az elmúlt hat évben több mint hatvan üzlet született a civil és vállalati szektor között a Civil Licit fenntarthatósági árverés keretében, s noha az együttműködésre való szándék közös, a szektorok működéséből eredő különbségek nehezíthetik a közös munkát. Vállalati szakértőink szerint az út rögös, de megéri, hiszen a várt eredmény és a siker a legtöbb esetben nem marad el. Tapasztalatok, lehetőségek és nehézségek üzleti szemmel a Civil Licit eddigi éveiből.

Az idén hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Civil Licit fenntarthatósági árverés, melynek célja, hogy együttműködésre, közös gondolkodásra és projektekre ösztönözze a non-profit és for-profit szektor képviselőit. A 2008-ban útjára indult programot a civilek megváltozott pénzügyi forráslehetőségei és az a trend ösztönözte, hogy a vállalatok egyre több figyelmet fordítanak a fenntarthatóbb működés kialakítására, az olyan programokra, melyek mind az élhetőbb környezet és a befogadóbb társadalom és ennek kicsiny mása, a befogadó vállalat kialakítását szolgálják.

„Hiszünk abban, hogy a civil szervezetek olyan tudás birtokosai, melyek ezekkel a törekvésekkel összhangban szükségesek lehetnek egy vállalat megfelelő működéséhez” – mondta el Kiss Gyöngyvér, a Civil Licit Alapítvány szóvivője. „A Civil Licit program során a civil szervezetek nem támogatást vagy adományokat kérnek az aukción résztvevő vállalatoktól, hanem olyan szolgáltatásokat kínálnak nekik, melyek képzések, tréningek, fenntarthatósági programok, családi napok keretében segítik a vállalat hatékonyabb működését, jobb légkör kialakítását” – tette hozzá a szóvivő.


Üzenet a civileknek: erősítsék a lift-beszélgetéseket



Az elmúlt hat évben több mint hatvan civil szolgáltatás talált vállalati partnerre, s ezeknek jelentős része már meg is valósult. A Magyar Telekom a Civil Licit elindulása óta résztvevője és aktív licitálója a fenntarthatósági árverésnek. A tavalyi liciten két szolgáltatást vásárolt a vállalat, melyek közül kiemelkedő sikert aratott a Paradicsom Kulturális Turisztikai és Sport Egyesület Tandem Budapest elnevezésű programja.

A program során látássérültek hívták közös tandemtúrára a vállalat vezetőit érzékenyítési céllal. „Nagyon szeretnénk vállalatunkhoz több megváltozott munkaképességű kollegát felvenni, ehhez azonban az kell, hogy döntéshozóink lássák, hogy például a látássérültek milyen értéket képviselnek és gyakorlatilag bármit tudhatnak, amit mi is” – mondta el Kiss Katalin, a Magyar Telekom HR-specialistája. „Akik részt vettek a programban jobbára műszaki beállítottságú emberek, és nagy érdeklődéssel figyelték, hogy a látássérültek hogyan tudnak internetezni, appokat használni.

A program végére tapinthatóvá vált annak a megtapasztalása, hogy nem csak a látássérült emberek rendelkeznek akadályokkal, hanem bennünk, látókban is vannak gátak. Igazi sikertörténet volt HR-esként ez a projekt” – értékelt Kiss Katalin. A Magyar Telekom az elmúlt hat évben a Civil Liciten keresztül 12 civil szervezettel dolgozott együtt. „A legfőbb tapasztalatom és üzenetem a civilek felé az elmúlt évek tapasztalataiból, hogy erősítsék a célirányos kommunikációt és a lift-beszélgetéseket, ami a vállalatok meggyőzésében igen fontos tudást jelent. El kell tudni mondani a projektedet és meggyőzni a vezetőt annyi idő alatt, amíg a lift a másodikról a tízedik emeletre ér” – tette hozzá a HR-specialista.


Friss, kreatív erő a tréningpiacon



Állami szektorból érkező vállalatként a Szerencsejáték Zrt. először vett részt licitálóként az aukción. A vállalat egy különleges önismereti és együttműködési tréninget vásárolt meg nagy licitcsatában győzedelmeskedve, mely a munkatársakat a mindennapi stresszel való szembesülésre, a testi és mentális jelek felismerésére, valamint a stressz tüneteivel és okaival való megküzdésre, azok enyhítésére tanította meg.

„Friss, kreatív erő egy hagyományosan bevett területen – így tudnám jellemezni az ArtMan Mozgásterápiás Művészeti Közhasznú Egyesülete tréningjét, mely nagy sikert aratott a munkatársak körében” – mondta el Tulik Ágnes a Szerencsejáték Zrt. szóvivője. „Az ArtMan nem egy tréninggyár és ettől volt jó a program. A civilek hitelesek, frissek és rugalmasak, igazán jó volt velük együtt dolgozni. Ami nehézséget jelentett számunkra az első alkalmakkor az a civil nyelvezet és a vállalati szókincs összehangolása, de úgy érezzük, hogy mindkét félnek sikerült megérteni a másik preferenciáit. Szeretnénk az idei Civil Liciten is sikeresen licitálni és hasonlóan jól működő kapcsolatokat kialakítani” – magyarázta a szóvivő.

A civil szervezetek pénzügyi, adózási és üzleti tervezési képzésében látja a non-profit szektor további fejlődési lehetőségét a PwC Magyarország. A cég ezeken a területeken felhalmozott tudását szeretné átadni a civil szféra képviselőinek. A szervezet a tavalyi évben először licitált sikeresen civil szolgáltatásra, azóta azonban számos non-profit szervezettel dolgozott és dolgozik együtt a legkülönbözőbb területeken.

„Az egyik fókusz terület cégünknél a vállalati önkéntesség támogatása civil programokon keresztül, az idei évben számos kezdeményezésünk erre irányul – ismertette Simon Katalin, a PwC Magyarország PR-menedzsere. „Eltérő a civil szervezetek felkészültsége egy-egy projekt végrehajtása kapcsán, illetve az is, hogy mennyire képesek a vállalati kultúrához simulva újragondolni a projektjüket. Ezek fontos sikerkritériumok lehetnek a non-profit és a for-profit oldal együttműködése során – tette hozzá a PwC munkatársa.

A Civil Licit fenntarthatósági árverésen az elmúlt két évben nem csak vállalatok, hanem állami intézmények is részt vettek licitálóként. A Miniszterelnökség a 2013-as árverésen a Salva Vita Alapítvány által felkínált szolgáltatást vásárolta meg. „Fontosnak tartottuk, hogy a pályázati lehetőségek mellett ebben a formában is segítsük az alapítvány munkáját. A támogatni kívánt szervezet kiválasztásakor döntő szempont volt, hogy olyan tréninget válasszunk a kollegák számára, amely segítségével nem csak a munkánk során, hanem a civil életünkben is hozzájárulhatunk a társadalmi összetartozás elősegítéséhez” – mondta el Földi Anna, a Fejlesztéspolitikai kommunikációs főosztály vezetője.

A Salva Vita Alapítvány munkatársai a hátrányos helyzetű emberek munkaerő-piaci és társadalmi esélyeinek javításán dolgoznak. Az aukcióra felkínált szolgáltatás keretében, az alapítvány munkatársainak közreműködésével a kollégáknak lehetőségük volt fogyatékos emberekkel a mindennapjaikról, a munkájukról, a mindennapi élet nehézségiről beszélgetni egy úgynevezett érzékenyítő tréning keretében. „Egészen különleges alkalom volt ez számunkra, melyet ezúton is szeretnénk megköszönni az alapítványnak” – tette hozzá a főosztályvezető.

Az idei évben támogatóként és szakmai partnerként segíti a Civil Licit csapatát az ERSTE Alapítvány, Közép és Kelet-Európa egy legmeghatározóbb non-profit szervezeteként. Az ERSTE Alapítvány úgy véli, hogy a Civil Licit egy olyan utat mutathat a Kárpát-medencében működő civil szervezetek számára, mely markánsan elindíthatja fundraising-rendszerük, működésük újragondolását.

Az idei, 7. Civil Licit 2014. november 12-én 11 órai kezdettel kerül megrendezésre, melyen ez alkalommal 12 civil szervezet 12 szolgáltatása kerül kalapács alá. Az üzleti esemény házigazdái Winkler Nóra és Novák Péter lesznek.
A Civil Licit szakmai támogatója az ERSTE Alapítvány és Magyarország Kormánya.
A Civil Licit szakmai partnere a Magyar Adományozói Fórum, a KÖVET Egyesület és a Civil Információs Centrum.
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Az empatikus munkahelyi vezetés sokkal hasznosabb, mint egy szál nőnapi virág!

Március 8-án ünnepeljük a nemzetközi nőnapot. Azonban az egynapos ünneplésnél sokkal fontosabb, hogy a nők minden nap komfortosan és biztonságosan... Teljes cikk

Nincs több email áradat szabadság után - így segít az AI felvenni újra a fonalat

Egy mesterséges intelligencia (AI) alapú alkalmazásnak köszönhetően többé nem kell órákat töltenie a munkavállalónak a hosszabb szabadság alatt... Teljes cikk

Álláskeresés és szórakozás egy csomagban: az idei első nagy állásbörzén jártunk

Helyben akarnak interjúzni vagy legalább a szakmai vezetővel beszélni, élményt szeretnének gyűjteni munkakörökről, inspirációt meríteni a... Teljes cikk