Megjelent: 3 éve

Foglalkozás alapján megjósolható ki lesz a párja

Jó eséllyel meg lehet mondani, hogy mely foglalkozásokhoz tartozó emberek találnak párra egymásban. Az amerikai statisztikai hivatal adataiból készített kutatást a Bloomberg Business, amiről a Business Insider számol be.

Lesznek meglepő és kevésbé "furcsa" párok a listában. Az például nem meglepő, hogy sok esetben az azonos munkakör, foglalkozás, alighanem a sok együtt töltött idő, azonos érdeklődés miatt is gyakori, hogy a kollégákból párok alakulnak. Vannak praktikus párosítások, felfelé és lefelé házasodók, de leggyakoribb az azonos szinten kötött frigy.

Így például a pedagógusok is gyakran egymásban találnak párra, akár általános-, akár középiskolai tanár, férfiak és nők egyaránt. Ahogy a séfek és szakácsok is leggyakrabban kollégáikban találják meg partnerüket. A jogászok, színészek, orvosok (sőt a legtöbb szakma) is hasonló cipőben járnak.

De hogy néhány meglepőbb párosítást is megemlítsünk: a férfi vezérigazgatók leggyakrabban általános vagy középiskolai tanárnőket vesznek el, vagy férfi cégvezetőkkel házasodnak. Férfi kamionosok leggyakrabban titkárnőket vagy adminisztratív asszisztenseket vesznek el, vagy férfi menedzserekben találják meg partnerüket. A női kamionsofőrök, pedig leggyakrabban kamionos nőkben. A férfi rendőrök is leggyakrabban tanítókkal, tanárokkal házasodnak, míg a rendőrnők férfi kollégáikban találják meg leggyakrabban párjukat.

A mérnöknők leggyakrabban fodrásznőkkel kötik össze az életük, míg férfi kollégáik pedagógusokban találják meg párjukat, ahogy a pilóták és fedélzeti mérnökök is, vagy éppen egy férfi HR-esben találnak partnerre.

Női táncosok gyakran házasodnak hegesztő, fémmegmunkálással foglalkozó férfiakkal vagy ügyvédnőkkel, bírónőkkel. Míg az építőipari szakmunkások leginkább szobaasszonyokban, takarítónőkben találják meg házastársukat.

Ha további párokat szeretne megnézni ITT megteheti vagy megkeresheti magát az interaktív táblán ITT.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter