Megjelent: 6 éve

Frissdiplomásokat toboroz a Tesco - ez számít a kiválasztásnál

Május 3-áig lehet jelentkezni a Tesco frissdiplomásokat megcélzó programjára. Hat területre várják a jelentkezőket: működésfejlesztés, minőségbiztosítás, logisztika, pénzügy, beszerzés és marketing. Az angol nyelvtudás alapkövetelmény - tájékoztatott a cég.

A cég közleményéből kiderül, a felvételt nyert frissdiplomások egy 12 hónapos programon vesznek részt, melynek során betekintést nyernek a Tesco három alapterületének működésébe. A fiatalok beilleszkedését is több módon segíti a cég. Folyamatos képzéseket, készségfejlesztő tréningeket biztosít új kollégáinak. Ezen túl mentorok segítik a beilleszkedést.

Mint írják, a program 2015 szeptemberében indul, s a résztvevőknek kezdettől fogva versenyképes fizetést kínál az áruházlánc.

A program célja, hogy a frissdiplomás fiataloknak cégen belül hosszú távon biztos munkahelyet biztosítson, és néhány év távlatában már középvezetői státuszt kínáljon nekik.

Ilyen a kiválasztás

A kiválasztási kritériumok minden területen egy kicsit különbözőek. A pozíció határozza meg, hogy gazdasági, pénzügyi, logisztikai, marketing vagy élelmiszermérnöki diplomára van-e szüksége a jelentkezőnek, azonban a középfokú angol nyelvtudás, szóban és írásban, alapkövetelmény - derül ki a sajtóanyagból.

A kiválasztási folyamat elemei, pozíciótól függetlenül, a következők: online angol nyelvi teszt, pszichometriai tesztek (numerikus, verbális és logikai), személyes interjú a vezetőkkel és végül egy napot töltenek el a jelentkezők az Értékelő vagy Kiválasztási Központ készségeket vizsgáló programján.

A jelentkezés határideje 2015. május 3, jelentkezni a www.tesco-frissdiplomas.hu oldalon lehet, ahol további hasznos információk találhatók a programról.
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
  • 2021.10.05Tréning Kerekasztal 2021 Komoly kihívások érték és érik a szervezeteket az utóbbi időszakban. Először a járvány okozta sokk, a vele érkező gazdasági megtorpanás, a home office, hogy szinte minden átkerült a digitális térbe. A helyzet továbbra is konstans változásban van, így szükség van folyamatos, rugalmas alkalmazkodásra. A szervezetek VUCA-környezethez való illeszkedésére, a mostanában egyre inkább teret nyerő hibrid működés kialakítására. Mindehhez a képzéseknek, a tréningpiacnak is alkalmazkodnia kell. Ezért is ül össze újra, egy év kihagyás után a Tréning Kerekasztal Konferencia 2021. október 5-én, a New York Palotában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter