kapubanner for mobile
Megjelent: 3 hónapja

Google Ads és a hirdetői személyazonosság

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a marketingünk akkor fog igazán jól és hatékonyan működni, ha tudatos tervezés áll mögötte. Akár online, akár offline területről van szó, fontos, hogy legyen egy stratégia, ami mentén haladhatsz. Az nem vezet eredményekhez, ha hirtelen, koncepció nélkül elkezdesz posztolni a social média platformokon, vagy gyorsan elindítasz google hirdetéseket.

google Ads és a hirdetői személyazonosság
 

Indulj el az alapoktól, próbáld kideríteni a hiba forrását! Sokszor egy-egy kis apróságnak tűnő részlet miatt nem működik valami hatékonyan. Még az is előfordulhat, hogy felfüggesztik a hirdetési fiókodat, mert nem erősítetted meg a személyazonosságodat. Jó ezeket inkább elkerülni!

A marketing audit fontossága

Ha egyedül nem megy, vagy nem találod a probléma okát, akkor egy marketing audit segíthet. Hogyan? Külsős szakemberek alaposan megvizsgálják a márkád kommunikációját, és ennek megfelelően személyre szabott tanácsokat tudnak adni. Ilyen támogatást nyújthat például a Prioris online marketing ügynökség. A vizsgálat része többek között a felhasználói élmény és az értékesítési tölcsér elemzése, de a Google Ads beállításai is felülvizsgálatra kerülnek.

Miért lényeges a hirdetői személyazonosság ellenőrzése?

Ha van Google Ads fiókod, előbb-utóbb kapsz egy e-mailt, hogy erősítsd meg a személyazonosságod. Ezt ne vedd félvállról, nem spam! 30 napon belül igazolnod kell magad, illetve a vállalkozást, másképp szünetelni fog a fiókod. Ezzel a folyamattal a Google a hirdetési folyamatok biztonságát szeretné erősíteni. Jobban átlátható lesz, hogy ki a hirdető, és megszűnnek az esetleges visszaélések.

Hogyan néz ki az azonosítási folyamat?

Ha megkaptad a “felszólítást”, néhány kattintással gyorsan el is végezheted az azonosítást. Amit érdemes tudnod:

  • a Google Ads-fiók, illetve a hirdetésekért fizető profil adminisztrátora hitelesítheti a személyazonosságot.
  • A cég hivatalos nevét és tartózkodási helyét kell megadni, amit ellenőrizni fog a Google.
  • “A vállalkozással kapcsolatos részletek” szakaszt ki kell tölteni - minden felkínált lépésen végig kell haladni.
  • Lehet kérnek cégbejegyzési okiratot, cégkivonatot, áfa regisztrációs vagy DUNS-tanúsítványt. Ha erre szükség van, az értesítőben jelezni fogják.
  • Nem általánosítható az igazolási folyamat, vagyis nem ugyanaz érvényes mindenkire. Függ attól, hogy ki hirdet: magánszemély vagy vállalkozás, de meghatározza még a fiók szerkezete és a számlázás módja is.

Jóváhagyás után a hirdetéseid mellett meg is fognak jelenni az általad megadott, hiteles cégadatok. Az is előfordulhat, hogy egyszer már igazoltad magad, mégis kapsz egy újabb értesítést. Ez nem véletlen, nem is rendszerhiba. Ilyenkor általában az fordulhat elő, hogy fiók-módosítások miatt újra kérni fogják az állásfoglalásod. Ha így alakul, haladj ismét végig a lépéseken! Az átláthatóság miatt nagyon fontos.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek