Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Halálos munkahelyi balesetek Magyarországon 2007-ben

2007. január 12. - A helyszínen meghalt az a 42 éves rakodómunkás, akire rátolatott a szemétszállító autó vezetője a Győr-Moson-Sopron megyei Fertőszentmiklós szeméttelepén.

2007. február 26. - Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Újfehértó egyik vállalati telephelyén egy szabálytanul használt gázkazán miatt szén-monoxid-mérgezésben meghalt egy 41 éves lengyel munkás.

2007. április 2. - Pakolás közben az egyik farönk megcsúszott és agyonütötte azt a férfit, aki hivatalosan engedélyezett fakitermelést végzett társával egy Borsodszentgyörgy melletti erdőben.

2007. április 16.- Egy miskolci cég telephelyén a munkások új, becsomagolt munkagépeket pakoltak, amikor az emelő meghibásodása miatt egy több mint egymázsás alkatrész a földre esett, s rábillent az egyik dolgozóra. A sérült két nappal később a kórházban meghalt.

2007. április 20. - Életét vesztette egy fiatal férfi, amikor az általa vezetett targonca felborult, és ő a jármű alá szorult a főváros X. kerületében.

2007. május 22. - Egy 58 éves férfi a helyszínen meghalt, 39 éves munkatársa pedig életveszélyesen megsérült, amikor munkavégzés közben egy alumínium állványt egy nagyfeszültségű vezetéknek toltak a Bács-Kiskun megyei Fajsz külterületén egy gazdasági társaság telephelyén.

2007. május 31. - Egy ember életét vesztette, egy másik pedig súlyosan megsérült, amikor az általuk mozgatott fém szerelőállvány egy nagyfeszültségű vezetéknek ütközött egy békéscsabai cég telephelyén.

2007. június 20. - Mustgáz áldozata lett egy férfi, aki mustaknát takarított a Bács-Kiskun megyei Csátalján.

2007. július 4. - Életét vesztette egy munkás Budapesten, a XIII. kerületi Marina parki építkezésen.

2007. július 19. - Meghalt egy 57 éves férfi, akit nyíregyházi munkahelyén a gépsor javítása közben agyonnyomott a présgép.

2007. szeptember 6. - Halálos áramütés ért egy férfit a Zala megyei Bagodon. A középkorú férfi egy vállalkozónál végzett szabadtéri munkát, az esős időben egy hosszabbítót tekert fel, amikor a halálos áramütés érte.

2007. szeptember 1. - Nyírbátorban a tetőszerkezet tisztítása közben lezuhant és két nappal később belehalt sérüléseibe egy munkás, aki biztonsági felszerelés nélkül dolgozott.

  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Letölthető munkabaleseti jegyzőkönyv minta és pótlap

A munkáltatónak minden bejelentett, illetve tudomására jutott balesetről meg kell állapítania, hogy munkabalesetnek tekinti-e. Cikkünkben letölthető... Teljes cikk

A foglalkoztatottság miatt nő a munkabalestek száma is

A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya napokkal ezelőtt tette közzé az idei első félévben történt munkabalesetek alakulásáról szóló... Teljes cikk

Munkavédelmi szótár - Munkavédelmi koordinátor

Aki tervezésnél, munka során és a kritikus helyzetekben is napra kész szeretne lenni, tudnia kell, hol találja a munkavédelem szakkifejezéseinek... Teljes cikk