Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Halálos munkahelyi balesetek Magyarországon 2007-ben

2007. január 12. - A helyszínen meghalt az a 42 éves rakodómunkás, akire rátolatott a szemétszállító autó vezetője a Győr-Moson-Sopron megyei Fertőszentmiklós szeméttelepén.

2007. február 26. - Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Újfehértó egyik vállalati telephelyén egy szabálytanul használt gázkazán miatt szén-monoxid-mérgezésben meghalt egy 41 éves lengyel munkás.

2007. április 2. - Pakolás közben az egyik farönk megcsúszott és agyonütötte azt a férfit, aki hivatalosan engedélyezett fakitermelést végzett társával egy Borsodszentgyörgy melletti erdőben.

2007. április 16.- Egy miskolci cég telephelyén a munkások új, becsomagolt munkagépeket pakoltak, amikor az emelő meghibásodása miatt egy több mint egymázsás alkatrész a földre esett, s rábillent az egyik dolgozóra. A sérült két nappal később a kórházban meghalt.

2007. április 20. - Életét vesztette egy fiatal férfi, amikor az általa vezetett targonca felborult, és ő a jármű alá szorult a főváros X. kerületében.

2007. május 22. - Egy 58 éves férfi a helyszínen meghalt, 39 éves munkatársa pedig életveszélyesen megsérült, amikor munkavégzés közben egy alumínium állványt egy nagyfeszültségű vezetéknek toltak a Bács-Kiskun megyei Fajsz külterületén egy gazdasági társaság telephelyén.

2007. május 31. - Egy ember életét vesztette, egy másik pedig súlyosan megsérült, amikor az általuk mozgatott fém szerelőállvány egy nagyfeszültségű vezetéknek ütközött egy békéscsabai cég telephelyén.

2007. június 20. - Mustgáz áldozata lett egy férfi, aki mustaknát takarított a Bács-Kiskun megyei Csátalján.

2007. július 4. - Életét vesztette egy munkás Budapesten, a XIII. kerületi Marina parki építkezésen.

2007. július 19. - Meghalt egy 57 éves férfi, akit nyíregyházi munkahelyén a gépsor javítása közben agyonnyomott a présgép.

2007. szeptember 6. - Halálos áramütés ért egy férfit a Zala megyei Bagodon. A középkorú férfi egy vállalkozónál végzett szabadtéri munkát, az esős időben egy hosszabbítót tekert fel, amikor a halálos áramütés érte.

2007. szeptember 1. - Nyírbátorban a tetőszerkezet tisztítása közben lezuhant és két nappal később belehalt sérüléseibe egy munkás, aki biztonsági felszerelés nélkül dolgozott.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Változások a munkavédelmi törvényben - nem csak munkavédelmiseknek

2020. január 1-ével a munkavédelmi törvényben több jelentős módosítás történt, különösen a nyilvántartási és adminisztratív feladatok... Teljes cikk

Munkavédelmi szótár - Munkavédelem Nemzeti Politikája

Aki tervezésnél, munka során és a kritikus helyzetekben is napra kész szeretne lenni, tudnia kell, hol találja a munkavédelem szakkifejezéseinek... Teljes cikk

Munkavédelmi szótár - Szervezett munkavégzés

Aki tervezésnél, munka során és a kritikus helyzetekben is napra kész szeretne lenni, tudnia kell, hol találja a munkavédelem szakkifejezéseinek... Teljes cikk