Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Halálos munkahelyi balesetek Magyarországon 2007-ben

2007. január 12. - A helyszínen meghalt az a 42 éves rakodómunkás, akire rátolatott a szemétszállító autó vezetője a Győr-Moson-Sopron megyei Fertőszentmiklós szeméttelepén.

2007. február 26. - Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Újfehértó egyik vállalati telephelyén egy szabálytanul használt gázkazán miatt szén-monoxid-mérgezésben meghalt egy 41 éves lengyel munkás.

2007. április 2. - Pakolás közben az egyik farönk megcsúszott és agyonütötte azt a férfit, aki hivatalosan engedélyezett fakitermelést végzett társával egy Borsodszentgyörgy melletti erdőben.

2007. április 16.- Egy miskolci cég telephelyén a munkások új, becsomagolt munkagépeket pakoltak, amikor az emelő meghibásodása miatt egy több mint egymázsás alkatrész a földre esett, s rábillent az egyik dolgozóra. A sérült két nappal később a kórházban meghalt.

2007. április 20. - Életét vesztette egy fiatal férfi, amikor az általa vezetett targonca felborult, és ő a jármű alá szorult a főváros X. kerületében.

2007. május 22. - Egy 58 éves férfi a helyszínen meghalt, 39 éves munkatársa pedig életveszélyesen megsérült, amikor munkavégzés közben egy alumínium állványt egy nagyfeszültségű vezetéknek toltak a Bács-Kiskun megyei Fajsz külterületén egy gazdasági társaság telephelyén.

2007. május 31. - Egy ember életét vesztette, egy másik pedig súlyosan megsérült, amikor az általuk mozgatott fém szerelőállvány egy nagyfeszültségű vezetéknek ütközött egy békéscsabai cég telephelyén.

2007. június 20. - Mustgáz áldozata lett egy férfi, aki mustaknát takarított a Bács-Kiskun megyei Csátalján.

2007. július 4. - Életét vesztette egy munkás Budapesten, a XIII. kerületi Marina parki építkezésen.

2007. július 19. - Meghalt egy 57 éves férfi, akit nyíregyházi munkahelyén a gépsor javítása közben agyonnyomott a présgép.

2007. szeptember 6. - Halálos áramütés ért egy férfit a Zala megyei Bagodon. A középkorú férfi egy vállalkozónál végzett szabadtéri munkát, az esős időben egy hosszabbítót tekert fel, amikor a halálos áramütés érte.

2007. szeptember 1. - Nyírbátorban a tetőszerkezet tisztítása közben lezuhant és két nappal később belehalt sérüléseibe egy munkás, aki biztonsági felszerelés nélkül dolgozott.

Follow hrportal_hu on Twitter

A foglalkoztatottság miatt nő a munkabalestek száma is

A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya napokkal ezelőtt tette közzé az idei első félévben történt munkabalesetek alakulásáról szóló jelentés. Az elmúlt évek statisztikai adatait szemügyre véve egyértelműen kijelenthető: a 3 napon túl gyógyuló munkabalesetek száma Magyarországon folyamatosan növekvő tendenciát mutat. A mögöttünk hagyott évek adatai azért valósak, mert a cégek számára a baleset bejelentését törvény írja elő az adott munkabaleset helyszíne szerint illetékes munkavédelmi hatóság felé.

További cikkek
A foglalkoztatottság miatt nő a munkabalestek száma is

A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya napokkal ezelőtt tette közzé az idei első félévben történt munkabalesetek alakulásáról szóló... Teljes cikk

Munkavédelmi szótár - Munkavédelmi koordinátor

Aki tervezésnél, munka során és a kritikus helyzetekben is napra kész szeretne lenni, tudnia kell, hol találja a munkavédelem szakkifejezéseinek... Teljes cikk

A hőségről, munkahelyekről másképpen

Az időjárás, illetve annak változásai folyamatosan befolyásolják szervezetünk működését, próbára teszik alkalmazkodóképességét, időnként... Teljes cikk