Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Halálos munkahelyi balesetek Magyarországon 2007-ben

2007. január 12. - A helyszínen meghalt az a 42 éves rakodómunkás, akire rátolatott a szemétszállító autó vezetője a Győr-Moson-Sopron megyei Fertőszentmiklós szeméttelepén.

2007. február 26. - Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Újfehértó egyik vállalati telephelyén egy szabálytanul használt gázkazán miatt szén-monoxid-mérgezésben meghalt egy 41 éves lengyel munkás.

2007. április 2. - Pakolás közben az egyik farönk megcsúszott és agyonütötte azt a férfit, aki hivatalosan engedélyezett fakitermelést végzett társával egy Borsodszentgyörgy melletti erdőben.

2007. április 16.- Egy miskolci cég telephelyén a munkások új, becsomagolt munkagépeket pakoltak, amikor az emelő meghibásodása miatt egy több mint egymázsás alkatrész a földre esett, s rábillent az egyik dolgozóra. A sérült két nappal később a kórházban meghalt.

2007. április 20. - Életét vesztette egy fiatal férfi, amikor az általa vezetett targonca felborult, és ő a jármű alá szorult a főváros X. kerületében.

2007. május 22. - Egy 58 éves férfi a helyszínen meghalt, 39 éves munkatársa pedig életveszélyesen megsérült, amikor munkavégzés közben egy alumínium állványt egy nagyfeszültségű vezetéknek toltak a Bács-Kiskun megyei Fajsz külterületén egy gazdasági társaság telephelyén.

2007. május 31. - Egy ember életét vesztette, egy másik pedig súlyosan megsérült, amikor az általuk mozgatott fém szerelőállvány egy nagyfeszültségű vezetéknek ütközött egy békéscsabai cég telephelyén.

2007. június 20. - Mustgáz áldozata lett egy férfi, aki mustaknát takarított a Bács-Kiskun megyei Csátalján.

2007. július 4. - Életét vesztette egy munkás Budapesten, a XIII. kerületi Marina parki építkezésen.

2007. július 19. - Meghalt egy 57 éves férfi, akit nyíregyházi munkahelyén a gépsor javítása közben agyonnyomott a présgép.

2007. szeptember 6. - Halálos áramütés ért egy férfit a Zala megyei Bagodon. A középkorú férfi egy vállalkozónál végzett szabadtéri munkát, az esős időben egy hosszabbítót tekert fel, amikor a halálos áramütés érte.

2007. szeptember 1. - Nyírbátorban a tetőszerkezet tisztítása közben lezuhant és két nappal később belehalt sérüléseibe egy munkás, aki biztonsági felszerelés nélkül dolgozott.

Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Országos munkavédelmi kampány indul az építőiparban

Az építőipari cégek, illetve az ágazatban dolgozók munkavédelmi tudatosságának fokozása érdekében kétéves, országos tájékoztató kampányt... Teljes cikk

Országos munkavédelmi kampány indul az építőiparban

Az építőipari cégek, illetve az ágazatban dolgozók munkavédelmi tudatosságának fokozása érdekében két éves, országos tájékoztató kampányt... Teljes cikk

Névre szóló termosz az Audinál

Két hete kezdte felvenni a kapcsolatot az autopro.hu a hazai autógyárakkal, hogy megtudják, hogyan védik munkavállalóikat a nagy hőségtől. Teljes cikk