kapubanner for mobile
Megjelent: 12 hónapja

Hogyan írjunk tökéletes álláshirdetést?

Az álláshirdetés jelenti az első fontos kapcsolódási pontot a cégünk és a potenciális jelöltek között, ami miatt egyáltalán nem mindegy, hogy mit és hogyan fogalmazunk meg benne a betöltendő pozícióval kapcsolatban.

images

Hogyan írjunk tökéletes álláshirdetést?
Amennyiben ugyanis erre nem fordítunk kellő figyelmet, akkor nem csak, hogy beleolvadunk a balmazujvarosallas.hu és az egyéb álláportálokon hirdető versenytársak végeláthatatlan tengerébe, hanem az szituáció is előfordulhat, hogy túl sok vagy túl kevés jelentkezés érkezik be.

Úgy kell tekinteni rá, mint egy reklámra

Ahhoz, hogy kellő mértékben felkeltsük figyelmet, el kell adnunk magunkat a potenciális jelentkezők számára. Ezért úgy tekinteni az álláshirdetésre, mint egy reklámra, amely egyszerű, hiteles, egzakt, de mégis tele van váratlan fordulatokkal.

Hogy egy konkrét példát is említsünk, az interneten néhány éve keringett egy kép egy, a Szilícium-völgyben kihelyezett óriásplakátról, amelyben a Google egy matematikai feladvány mögé rejtette a meghirdetett pozíció leírását és a jelentkezési lehetőséget tartalmazó honlap címét.

Emellett fontos még, hogy az álláshirdetés ne csupán száraz leírásból álljon, hanem különböző érzelmeket, történeteket is közvetítsen. Legyen például az adott jelentkező a főhős, és írjuk le, hogy ha felvételt nyer hozzánk, akkor néhány éven belül hova tud majd fejlődni.

Szükség lesz egy olyan ütős, figyelemfelkeltő címre, amely magát a vállalkozást is tükrözi

Az álláshirdetés címe lesz első dolog, amit a jelentkezők meglátnak, így fontos, hogy ez ütős és figyelemfelkeltő legyen, de mégis tükrözze magát a vállalkozást, illetve összhangban legyen a hirdetés tartalmával.

Összpontosítsunk a termékelőnyökre a feladatok felsorolásánál!

A szövegírás során a termékelőnyökre való összpontosítást leginkább a marketing területén szokták alkalmazni, de ez az alapvetés tökéletesen megállja a helyét az álláshirdetés megírása során is.

Vagyis ahelyett, hogy sablonos szófordulatokkal sorolnánk fel a pozícióhoz tartozó teendőket, próbáljunk meg ezeknek az előnyeire is rávilágítani. Például, ha az utazás is hozzátartozik a munkakörhöz, akkor leírhatjuk, hogy a jelölt az üzleti utak során számtalan új élménnyel gazdagodik majd, és nagyon sok embert ismerhet meg.

Emellett még érdemes részletesebben is kitérni arra, hogy a jelentkezők mit valósíthatnak meg pontosan az adott pozícióban, és hogyan járulhatnak hozzá a cég sikeréhez. Az emberek ugyanis szeretnek olyan munkát végezni, amellyel valamilyen értéket teremthetnek.

Végül az álláshirdetés mindenképpen tartalmazza a bért!

A statisztikák azt mutatják, hogy 30%-al nagyobb figyelmet kapnak azok az álláshirdetések, amelyek a juttatásról is tartalmaznak némi információt.

De a nagyobb elérés emellett még azért is fontos a bér megjelölése, mert így elkerülhetővé válnak a későbbi félreértések, és azok a kellemetlen szituációk, amikor az ideális jelölt csak azért mondja vissza felkínált pozíciót, mert nem megfelelő számára a fizetés.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Évi 70 millió forintos fizetésért keresnek háziorvost

Évi 150 ezer fontért, azaz mintegy 70 millió forintért keresnek az Egyesült Királyság legtávolabbi, legeldugottabb szigeteinek háziorvosi... Teljes cikk

Ittasan dolgozó buszsofőr ellen mondták ki az ítéletet

Nem jogerősen egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt az Egri Járásbíróság egy ittasan dolgozó buszsofőrt Egerben - közölte a Heves... Teljes cikk

Autószerelő drogdíler ellen emeltek vádat, aki műhelyében árulta a kábítószert

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal... Teljes cikk