kapubanner for mobile
Megjelent: 9 hónapja

Hogyan kell összecsomagolni egy költözéshez?

Annak érdekében, hogy a költözés során ne szóródjanak szét a holmijaink, ne sérüljenek meg a bútorok és a műszaki cikkek, gyorsan és könnyen menjen a pakolás, be kell tartanunk néhány alapvető szabályt. Ezek mellőzése ugyanis problémákhoz vezethet, de akár el is húzódhat a költözés, ami anyagilag sem kedvező a számunkra. Cikkünkben ezért olyan csomagolástippeket osztunk meg, melyek betartásával gond nélkül fog lezajlani ez a folyamat.

A dobozolás technikája-

A legfontosabb feladat a megfelelő költöztetők megtalálása

A költözés lebonyolításához a Promove, mint profi költöztető cég azt ajánlja, hogy nagyon alaposan nézzük meg, kit bízunk meg a művelettel. Ha ugyanis gyakorlattal nem rendelkező, a munkát elnagyoló vállalkozás végzi ezt a tevékenységet, akkor előfordulhat, hogy a bútorok az autón elmozdulnak, eltörnek, a dobozok kiborulnak egy élesebb kanyarban, de akár a ki- és bepakolás során is érhetik sérülések az értékeinket.

A dobozolás technikája

Először is szögezzük le, hogy nem lehet bármilyen dobozt használni. Fontos a mérete, a vastagsága és az, hogy le lehessen zárni. Vannak speciális költöztetődobozok, melyeket a megbízott vállalkozástól is beszerezhetünk, így biztosak lehetünk benne, hogy ezek nem fognak kiszakadni vagy kiborulni.

A dobozokba vegyesen kell pakolni. Minden dobozban legyen nehéz tárgy, amit tegyünk körbe könnyű dolgokkal, így minden doboz körülbelül azonos súlyú lesz. Ezután zárjuk le, rögzítsük és írjuk rá azt, hogy mi van benne és melyik helyiségben kell lepakolni.

A bútorok előkészítése

A szekrényekből ki kell venni az összes ruhát, ezeket tehetjük dobozokba vagy erős, vastag zsákokba. Ezután távolítsuk el a mozgó részeket, mint a polcok és a fiókok, majd a szekrényajtókat ragasszuk le, hogy ne nyíljanak ki szállítás közben. Ne használjon barna ragasztót, az ugyanis nyomot hagy a bútoron. Ideális a maszkolószalag, ez ugyanis nyom nélkül eltávolítható.

Ha a szekrény lapra szerelten lett vásárolva, akkor azt újra lapra kell szerelni, ezt sajnos nem lehet megspórolni. Ezek a bútorok ugyanis az autón való rázkódás során könnyen széteshetnek, ezért ezt mindenképpen meg kell előzni.

A kanapékból ki kell venni az ágyneműtartót és a kihúzható részt, valamint ha lehetséges, akkor csavarozzuk le a karfákat is.

A védőfóliázás

Minden műszaki cikket, háztartási gépet, bútort, matracot, ágykeretet le kell fóliázni, ezzel megelőzzük azt, hogy karcok keletkezzenek rajtuk és a szennyeződéstől is megvédjük őket. Ha esik az eső vagy a hó, akkor ez a fólia a nedvesség ellen is védelmet nyújt.

A növények előkészítése

A költözés előtti napokban már ne locsoljuk meg a növényeket, hiszen a nedves, sáros föld összepiszkolhatja az autón lévő dolgainkat. Nyugodtan befóliázhatjuk őket, de akár egy dobozba is beleállíthatjuk, így könnyebb lesz felpakolni az autóra.

A költözés előtti csomagolástippek segítenek abban, hogy az értékeink védelmet kapjanak, a szállítók pedig a lehető legrövidebb idő alatt ki tudják vinni őket az autóba és ott szabályos rakományként tudják rögzíteni.

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek