Megjelent: 3 éve

Egy költöztetés hat hibája és azok megoldásai

Egy költöztetés tele lehet buktatókkal, ezért is félnek tőle olyan sokan. Mindenki szeretné ezeket elkerülni, de ehhez kellünk mi is, és egy megfelelő, megbízható, profi partnercég is. Ebben a cikkben rávilágítunk hat olyan hibára, mely előjöhet egy költözés során, és mindegyikre hozunk megoldási javaslatot is.

1. Ha nem találunk megfelelő költöztető céget

Nincs is annál rosszabb, mint amikor egy költöztetés nem megfelelő partnerrel kezdődik meg. Ez azt jelentheti, hogy egy hozzá nem értő, sőt hiéna csapat kezei közé kerültünk. Ők azok a résztvevői a piacnak, akiket messziről el kell kerülni, ugyanis csak a pénzünkre hajtanak.

Viszont van megoldás az ilyenek elkerülésére. Például minden esetben írásban kérjünk árajánlatot a költöztetésre, és írásos visszaigazolást is kapjunk a megállapodásunkról. Ha ezekre nem hajlandó a másik fél, akkor az már rég rossz.

A profi cégek akár egy-két hónapra előre is be lehetnek táblázva. Ezért kell időben foglaljunk időpontot a nagy napra, ahogy például a Servitius és Partnerei költöztetés is.

2. Csomagolás az utolsó pillanatban

Sokan alábecsülik, hogy mennyi időre van szükségük az összes holmi bepakolásához. Az utolsó pillanatban kapkodnak, és össze-vissza pakolnak mindent. A megoldás az, hogy egy ütemtervet készítünk magunknak, amivel napi egy-két óra alatt pár héten belül végzünk mindenünk elcsomagolásával.

3. Ha túl sok a törékeny holmi

Szinte észre sem vesszük, de az évek során számos törékeny holmink lesz. Képek, tükrök, TV-k, monitorok, lámpák, csillárok és egyes bútorok is ide sorolhatóak. Ezek sok időráfordítást igényelnek költözéskor.

Ha van köztük olyan, amire nincs szükségünk, akkor azt adjuk el, vagy ajándékozzuk el! De a többire gondosan ügyeljünk, megfelelően csomagoljuk be, még mielőtt eltörnének! Használjunk erős dobozt, buborékfóliát, ragasztószalagot, de akár kartonokat, rongyokat, ruhákat is. A lényeg, hogy minél jobban tompítsuk a külső behatásokat.

Azokat a dobozokat pedig, amikbe törékeny tárgyak kerülnek, mindenképp címkézzük fel egyértelműen (lehetőleg minden oldalán), nehogy gond legyen belőle később.

4. Ha csomagolóanyag hiányban szenvedünk

Ha elszámoltuk magunkat, és kevés lesz a csomagolóanyag, akkor se essünk kétségbe, szerezzünk be továbbiakat! Ismerősöktől, közeli boltokból is könnyen beszerezhetünk, de sok esetben maguk a költöztető cégek is visznek magukkal mindent, amire szükségünk lehet. Ilyenkor akár tőlük is könnyen (és olykor beszerzési áron) hozzájuthatunk a megfelelő csomagolóanyagokhoz.

5. Sok a lépcső

Ha sok nehéz holmink van, akkor érdemes mindenképp egy költöztető céget megbízni. Ők megfelelő rutinnal és eszközökkel rendelkeznek az ilyen feladatok megoldásához.

6. Ha sérültek a bútoraink

Előzetesen érdemes mindent lefotózni, hogy legyen bizonyíték arra, hogy milyen állapotban adtuk át a holminkat. De egy kiváló költöztető cég a szerződésében vagy az ÁSZF-jében a saját hibáiért vállalja a felelősséget.

Érdemes hát ilyen partnert keresni, és emellett a fenti további tippeket is megfogadni, hogy valóban gondtalan lehessen az egész folyamat!

  • 2023.03.30euChance KLUB Elindult az euChance program, melynek egyik kulcs eleme a networking lehetőséget biztosító euChance KLUB. Szeretettel meghívjuk a 2023-as év első eseményére. 2023. március 30. 9:00-11:00 Nem Adom Fel Kávézó 1086 Budapest, Magdolna utca 1. Részletek Jegyek
  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.10Foglalkoztatás 3.0 Nyissunk együtt a munkaerőpiac új lehetőségei felé! Hogyan lehet sikeres a 3. országból történő toborzás? Milyen munkaerőpiaci problémákat orvosolhatunk vele? Mekkora erőforrást és pénzt igényel a folyamat? Hogyan érdemes belevágni? A HR Portal és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által közösen szervezett Foglalkoztatás 3.0 konferenciának fókuszában az Mt. 2022, év végi EU-s jogharmonizációja, valamint a 3. országbeli munkavállalók foglalkoztatása áll. Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek