Megjelent: 4 éve

Egy költöztetés hat hibája és azok megoldásai

Egy költöztetés tele lehet buktatókkal, ezért is félnek tőle olyan sokan. Mindenki szeretné ezeket elkerülni, de ehhez kellünk mi is, és egy megfelelő, megbízható, profi partnercég is. Ebben a cikkben rávilágítunk hat olyan hibára, mely előjöhet egy költözés során, és mindegyikre hozunk megoldási javaslatot is.

költöztetés-

1. Ha nem találunk megfelelő költöztető céget

Nincs is annál rosszabb, mint amikor egy költöztetés nem megfelelő partnerrel kezdődik meg. Ez azt jelentheti, hogy egy hozzá nem értő, sőt hiéna csapat kezei közé kerültünk. Ők azok a résztvevői a piacnak, akiket messziről el kell kerülni, ugyanis csak a pénzünkre hajtanak.

Viszont van megoldás az ilyenek elkerülésére. Például minden esetben írásban kérjünk árajánlatot a költöztetésre, és írásos visszaigazolást is kapjunk a megállapodásunkról. Ha ezekre nem hajlandó a másik fél, akkor az már rég rossz.

A profi cégek akár egy-két hónapra előre is be lehetnek táblázva. Ezért kell időben foglaljunk időpontot a nagy napra, ahogy például a Servitius és Partnerei költöztetés is.

2. Csomagolás az utolsó pillanatban

Sokan alábecsülik, hogy mennyi időre van szükségük az összes holmi bepakolásához. Az utolsó pillanatban kapkodnak, és össze-vissza pakolnak mindent. A megoldás az, hogy egy ütemtervet készítünk magunknak, amivel napi egy-két óra alatt pár héten belül végzünk mindenünk elcsomagolásával.

3. Ha túl sok a törékeny holmi

Szinte észre sem vesszük, de az évek során számos törékeny holmink lesz. Képek, tükrök, TV-k, monitorok, lámpák, csillárok és egyes bútorok is ide sorolhatóak. Ezek sok időráfordítást igényelnek költözéskor.

Ha van köztük olyan, amire nincs szükségünk, akkor azt adjuk el, vagy ajándékozzuk el! De a többire gondosan ügyeljünk, megfelelően csomagoljuk be, még mielőtt eltörnének! Használjunk erős dobozt, buborékfóliát, ragasztószalagot, de akár kartonokat, rongyokat, ruhákat is. A lényeg, hogy minél jobban tompítsuk a külső behatásokat.

Azokat a dobozokat pedig, amikbe törékeny tárgyak kerülnek, mindenképp címkézzük fel egyértelműen (lehetőleg minden oldalán), nehogy gond legyen belőle később.

4. Ha csomagolóanyag hiányban szenvedünk

Ha elszámoltuk magunkat, és kevés lesz a csomagolóanyag, akkor se essünk kétségbe, szerezzünk be továbbiakat! Ismerősöktől, közeli boltokból is könnyen beszerezhetünk, de sok esetben maguk a költöztető cégek is visznek magukkal mindent, amire szükségünk lehet. Ilyenkor akár tőlük is könnyen (és olykor beszerzési áron) hozzájuthatunk a megfelelő csomagolóanyagokhoz.

5. Sok a lépcső

Ha sok nehéz holmink van, akkor érdemes mindenképp egy költöztető céget megbízni. Ők megfelelő rutinnal és eszközökkel rendelkeznek az ilyen feladatok megoldásához.

6. Ha sérültek a bútoraink

Előzetesen érdemes mindent lefotózni, hogy legyen bizonyíték arra, hogy milyen állapotban adtuk át a holminkat. De egy kiváló költöztető cég a szerződésében vagy az ÁSZF-jében a saját hibáiért vállalja a felelősséget.

Érdemes hát ilyen partnert keresni, és emellett a fenti további tippeket is megfogadni, hogy valóban gondtalan lehessen az egész folyamat!

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Czomba Sándor: a cél az aktivitás növelése

A kormány szeretné elérni, hogy a 15-64 éves korosztály aktivitási rátája a jelenlegi 78 százalékról 85 százalékra emelkedjen. Teljes cikk

Ennyi közútkezelő halt meg munka közben az elmúlt években

2000 óta huszonegy közútkezelő hunyt el munkavégzés közben, többnyire az autósok miatt. A Magyar Közút Zrt. fokozott figyelmet kér a közlekedőktől. Teljes cikk

"Magyarország nem összeszerelő üzem" - növekedett az innovatív munkakörökben dolgozók száma

Magyarország nem összeszerelő üzem, az újraiparosítás révén a magyar iparban magas a hight-tech aránya - hangsúlyozta György László... Teljes cikk