kapubanner for mobile
Megjelent: 2 hónapja

Így lesz 2024 a fejlesztések éve a szakképzésben

2024 a fejlesztések éve a szakképzésben - jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára a Székesfehérvári Szakképzési Centrum komplex fejlesztési projektjének hétfői nyitórendezvényén.

Hankó Balázs kiemelte, hogy minden magyar fiatalnak megéri február 21-éig a megújult, "Európa-bajnok szakképzésbe" jelentkezni, amelynek a klasszikus szakmák mellett a modern szakmákban is kiváló versenyeredményei vannak. Úgy vélte, e két pillérre támaszkodva - a felsőoktatással és felnőttképzéssel megtámogatva - kell a magyar gazdaságot tovább erősíteni, a kitűzött foglalkoztatási célt elérni.

Az államtitkár leszögezte, hogy Székesfehérvárnak kiemelt szerepe van a megújuló szakképzésben, amit jól bizonyít, hogy hat helyszínen 6,4 milliárd forintnyi fejlesztés valósul meg a jövőben. Hozzátette: az infrastrukturális és digitalizációs beruházások révén olyan szakmákat tanulhatnak a fiatalok, amely jövőt, versenyképes jövedelmet és azonnali elhelyezkedést garantál számukra. Hankó Balázs kiemelte, hogy országosan 96 milliárd forint áll rendelkezésre a szakképzés modernizációjára. Ebből 53 milliárd forint jut 110 ezer négyzetméternyi épület építésére vagy felújítására, a többit eszközbeszerzésre fordítják.

Vargha Tamás a város fideszes országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy régóta várt fejlesztések kezdődnek meg a fehérvári szakképzésben, ezzel a helyi gazdaság tovább erősödhet a jövőben.

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester arról beszélt, hogy a város általános- és középiskolái mellett a szakképző helyek is végre megújulnak, miközben a fejlesztések az egész agglomerációt érintik, mivel a tanulók egy része onnan jár a megyeszékhely iskoláiba.

Tanárki Gábor főispán örömét fejezte ki, hogy Székesfehérvár mellett Mór és Bicske sem marad ki az okos technológiák térhódításából.

Kulcsár Szilvia a Székesfehérvári Szakképzési Centrum kancellárja elmondta, hogy a fejlesztések a munkaerőpiaci igények és adottságok figyelembevételével valósulnak meg.

Wetzl Viktor projektmenedzser közölte, hogy Székesfehérváron a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskolában 2,645 milliárd forintból 1500 négyzetméteres új épületszárny létesül, amelyben tankonyha, tanétterem, tancukrászda, tanszálloda, tanrecepció, kereskedelmi szaktanterem és kereskedelmi informatikai szaktanterem kap helyet. A Bugát Pál Technikum épületének földszintje 361 millió forintból újul meg energetikailag, ebből tanóvodát és tanbölcsődét, illetve egészségügyi szaktantermet  alakítanak ki.

A Széchenyi István Műszaki Technikumban és a Váci Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban a gépészeti tanműhelyek energetikai korszerűsítése és belső tereinek felújítása valósul meg 290 és 227 millióból, ezen felül gépbeszerzésekre további 127 és 525 millió forintot fordítanak.

Móron a Perczel Mór Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium gépészeti eszközparkja 128 millió forintból újul meg.

Bicskén a Vajda János Technikum esetében 562 millió forintból kívül-belül megújul az iskolaépület, valamint egy 30 éve elhagyott tanműhely teljes rekonstrukciója is megvalósul, utóbbival a gépészeti szak visszavezetése is megkezdődik az intézményben. A szükséges eszközöket 246 millió forintból szerzik be.

Mindezeken felül valamennyi helyszínen lecserélik az összes bútort 828 millió forintból. A projekt tervezett befejezése 2026. március vége.

MTI 

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Megütötte és fellökte a 12 éves diákot a budapesti tanár

Az 50 éves pedagógust azonnal elbocsátották, miután kiderült az eset. Teljes cikk

Lázár János: megépítjük a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusát

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusának megépítését jelentette be az építési és közlekedési miniszter a Facebook-oldalán. Teljes cikk

Több mint ötven vállalati partner vesz részt a BGE állásbörzéjén

A három napig tartó eseményt csütörtökön a pénzügyi és számviteli karon zárják. Teljes cikk