Megjelent: 8 éve

Ilyen az USA-ban autót vezetni és autóvezetést tanulni

A LikeDrive autósiskola egyik korábbi tanulója, Viktória számolt be azokról az érdekességekről, amelyeket az Amerikai Egyesült Államokban tapasztalt az autóvezetésről, illetve a vezetésoktatásról. A cikkben az általa megosztott információkat szedtük össze. Egyaránt megmutatjuk tehát, hogy milyen az USA-ban jogsit szerezni, közlekedni, illetve jelen lenni a forgalomban.

Hogyha várhatóan Amerikában fogsz autót vezetni, nem árt előre felkészülnöd a helyi sajátosságokra

Egy-egy költözés, nyaralás vagy munka miatti kiküldetés miatt bizony előfordulhat, hogy a tengerentúlon kell majd autót vezetned. Akár gyakorlott sofőrnek számítasz, akár most készülsz jogosítványt szerezni, nem árt majd előre felkészülnöd a helyi sajátosságokra.

Merthogy az USA-ban autót vezetni sok tekintetben különbözik attól, amit az itthoni körülmények között megszokhattál. Ha előre tisztában vagy ezekkel a tényezőkkel, kevésbé érnek majd váratlanul.

Ilyen élményekkel jár, ha az USA-ban szeretnél jogosítványt szerezni

Amerikában államonként változhat a közlekedési szabályzat, ezért a lokációd hosszabb távon történő megváltoztatásával új jogosítványra lesz szükséged. Ez néha újbóli vizsgázással is jár, sokszor viszont elegendő a puszta adminisztráció.

A vizsga elméleti része egyébként nem kötött tanfolyamhoz, ezt bárki megtanulhatja autodidakta módon is. A sikeres elméleti vizsgát letéve egy évre szóló engedélyt kapsz kézhez, ami tapasztalt vezető jelenlétében akár autóvezetéshez is használható.

A gyakorlati vizsga nem túl bonyolult, és jellemzően a saját autóddal hajtod végre. A vizsgabiztos helyet foglal melletted az anyósülésen, és a releváns iroda környékén hajtod végre a jogosítvány megszerzéséhez szükséges manővereket.

Ez sokszor kimerül abban, hogy legfeljebb néhány kört tesztek az iroda közvetlen közelében.

Amerikában is létezik az a hely, ahol a sofőrök toleránsak egymással

Viktória elmondása szerint Seattle környékén kifejezetten kellemes és könnyű dolog elkezdeni az autóvezetést, köszönhetően a helyi autósok toleráns hozzáállásának, illetve az okosan kialakított körülményeknek.

A közlekedési táblák utasításait betartják az emberek, az intézmények pedig saját parkolóhellyel rendelkeznek. Ennek köszönhetően nem kell a környéken autózni hosszú perceken keresztül, amíg végre akad egy szabad hely.

Az autósok nyugodt és türelmes vérmérséklete egyébként a gyalogosok irányába is megmutatkozik. A zebrához közelítő gyalogost rendre elengedik az autósok, és a kellemetlen dudálástól sem kell tartani.

Összességében elmondható tehát, hogy az Amerikai Egyesült Államokban autót vezetni és vezetni tanulni más, mint itthon, ugyanakkor számos körülmény kifejezetten kedvezőnek tűnik. Kiutazás előtt célszerű tehát informálódni, hogy ne érhessenek váratlan meglepetések.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Több mint 13 millió forintos kártérítést kapott egy férfi, mert unalmas volt a munkája

A francia férfi depressziós lett, miután lefokozták menedzseri pozíciójából. Teljes cikk

Mennyit kereshet egy képzett barista?

Sorra nyílnak a specialty kávézók, de mellettük az olyan helyek is, ahol a minőségi kávé készítésére különös gondot fordítanak. Ennek... Teljes cikk

Így búcsúztatták kollégái a nyugdíjba vonuló buszsofőrt

A nyugdíjba vonuló buszvezető 17 évet dolgozott a BKV-nál. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek