Megjelent: 7 éve

Ilyen szakmát válassz, ha utálod az embereket, de sokat keresnél

Vannak, akik kifejezetten olyan munkahelyet keresnek, ahol nem kell napi szinten emberekkel foglalkozniuk. Sok olyan munkakör van, ahol nagyon jól lehet keresni és alig kell emberekkel kapcsolatot kialakítani - írja a Portfolio.

A Portfolio a Business Insider cikkéből összegyűjtötte a 10 legjobban kereső foglalkozás listáját:


10. Molekula- és sejtbiológusÉvente 75 ezer dolláros fizetést vihetnek haza, napi szinten elemzik a molekulákat, hogy megértsék, vizsgálják a sejtek felépítését, működését.

9. Statisztikus

Matematikai, statisztikai elméleteket vizsgálnak meg, hogy helytállóak-e, használható adatokat gyűjtenek össze. Mindezt évente átlagosan 80 ezer dollárért.


8. Web adminisztrátorÉvi több mint 86,5 ezer dollárt keresnek, akik a a webes felületek dizájnját, karbantartását, fejlesztését végzik, továbbá tesztelik is a weboldalak és webes applikációk működését.


7. GeológusA föld összetételét, struktúráját és más fizikai aspektusait kutatja, átlagosan évi 90 ezer dollárért.

6. Környezetgazdász


Gazdasági elemzéseket készít a környezetvédelemhez kapcsolódóan, illetve a víz, a föld vagy éppen a megújuló energiaforrások felhasználását elemzi, évente 101 ezer dollárért.

5. Közgazdász

Elemzéseket, riportokat készítenek, gazdasági és pénzügyi területen egyaránt, évente átlagosan 100 ezer dollárért.


4. CsillagászÉvente 105 ezer dollárt is megkereshetnek a csillagászok, akik az asztronómiai jelenségeket figyelik, kutatják, ezeket a megállapításokkal igyekeznek gyakorlati problémákra is rávetíteni.


3. MatematikusAz biztos, hogy ezen a területen rendkívüli módon kell érteni a számokhoz, de akár évi 106 ezer dollár is kereshető vele.


2. PolitikatudósÉvente átlagosan 114 ezer dollárt keresnek, azok akik elemzik a politikai rendszerek eredetét, történetét, fejlődését és működését.


1. Számítógép vagy hardvermérnökÉvente évente átlagosan több mint 115 ezer dollárt is meg lehet keresni ezen a területen.

Fotó Pixabay
Portfolio
  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Ismét nőni fog az infláció 2024-ben - mutatjuk, mi lesz a reálbérekkel!

Az infláció átmenetileg újra növekedni fog 2024-ben, a bérek vásárlóereje pedig 7,1 százalékkal fog növekedni. A GDP idén 2,4 százalékkal... Teljes cikk

A munkavállalók elégedettsége nem csak az anyagiakon múlik: friss kutatás

Nem a pénzügyi korlátok, hanem a tehetségek megtalálása a legnagyobb kihívás a cégek toborzásában. A megtartásban sem a fizetés az első számú... Teljes cikk

Megszüntetné a nemek közötti bérszakadékot az EU

A bérek átláthatóságáról szóló európai uniós irányelv hamarosan részletes jelentésre kötelezi a közép- és nagyvállalatokat a női és a... Teljes cikk