Megjelent: 3 éve

Ilyen szakmát válassz, ha utálod az embereket, de sokat keresnél

Vannak, akik kifejezetten olyan munkahelyet keresnek, ahol nem kell napi szinten emberekkel foglalkozniuk. Sok olyan munkakör van, ahol nagyon jól lehet keresni és alig kell emberekkel kapcsolatot kialakítani - írja a Portfolio.

A Portfolio a Business Insider cikkéből összegyűjtötte a 10 legjobban kereső foglalkozás listáját:


10. Molekula- és sejtbiológusÉvente 75 ezer dolláros fizetést vihetnek haza, napi szinten elemzik a molekulákat, hogy megértsék, vizsgálják a sejtek felépítését, működését.

9. Statisztikus

Matematikai, statisztikai elméleteket vizsgálnak meg, hogy helytállóak-e, használható adatokat gyűjtenek össze. Mindezt évente átlagosan 80 ezer dollárért.


8. Web adminisztrátorÉvi több mint 86,5 ezer dollárt keresnek, akik a a webes felületek dizájnját, karbantartását, fejlesztését végzik, továbbá tesztelik is a weboldalak és webes applikációk működését.


7. GeológusA föld összetételét, struktúráját és más fizikai aspektusait kutatja, átlagosan évi 90 ezer dollárért.

6. Környezetgazdász


Gazdasági elemzéseket készít a környezetvédelemhez kapcsolódóan, illetve a víz, a föld vagy éppen a megújuló energiaforrások felhasználását elemzi, évente 101 ezer dollárért.

5. Közgazdász

Elemzéseket, riportokat készítenek, gazdasági és pénzügyi területen egyaránt, évente átlagosan 100 ezer dollárért.


4. CsillagászÉvente 105 ezer dollárt is megkereshetnek a csillagászok, akik az asztronómiai jelenségeket figyelik, kutatják, ezeket a megállapításokkal igyekeznek gyakorlati problémákra is rávetíteni.


3. MatematikusAz biztos, hogy ezen a területen rendkívüli módon kell érteni a számokhoz, de akár évi 106 ezer dollár is kereshető vele.


2. PolitikatudósÉvente átlagosan 114 ezer dollárt keresnek, azok akik elemzik a politikai rendszerek eredetét, történetét, fejlődését és működését.


1. Számítógép vagy hardvermérnökÉvente évente átlagosan több mint 115 ezer dollárt is meg lehet keresni ezen a területen.

Fotó Pixabay
Portfolio
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ennyit kereshet önkéntes tartalékos katonaként

Az önkéntes tartalékos rendszerben a tartalékosok a szolgálatot civil foglalkozásuk vagy tanulmányaik mellett látják el, évente maximum 60 napot,... Teljes cikk

Valójában pályázni kell a pedagógusoknak az egyszeri juttatásként bejelentett félmillióra

Nem egyszeri juttatás a pedagógusoknak szánt, Kásler Miklós által bejelentett bruttó 500 ezer forint, hanem feladathoz kötött - európai uniós... Teljes cikk

Emelkedik a csecsemőgondozási díj összege 2021-ben

Összességében több mint egyhavi fizetésnek megfelelő összeggel emelkedik 2021 júliusától a hat hónapon át járó csecsemőgondozási díj (csed) -... Teljes cikk