Megjelent: 7 éve

Íme, 16 pontban a sikeres vezető hitvallása

Nem könnyű tömören megfogalmazni, mitől is jó egy vezető. Ez a 16 pontból álló vezetői kódex követése megerősít egy vezetőt abban, hogyan legyen sikeres. A kódexet 1951-ben írták, de bátran ajánlható minden gyakorló vezető figyelmébe.

1. A lehető legteljesebb mértékben meg kell értenie annak a csoportnak a céljait és szándékait, amelyet irányít. Képesnek kell lennie arra, hogy lássa és magáévá tegye a cél ideális elérését, ahogy azt a célalkotó megálmodta. Tudnia kell tolerálni és javítani azokat a gyakorlati teljesítményeket és haladást, amelyre csoportja és annak tagjai képesek lehetnek. Mindig törekednie kell arra, hogy csökkentse az ideális és a gyakorlati között tátongó örök szakadékot.


2

. Fel kell ismernie, hogy elsődlegesen arra hivatott, hogy beosztottjai és az egész csoport számára teljes mértékben és őszintén értelmezze az ideált és az etikát, valamint céljaikat és szándékaikat. Kreatívan és meggyőzően e célok felé kell vezetnie beosztottait, magát a csoportot és a benne lévő egyéneket.


3.

Átfogó képpel kell rendelkeznie a szervezetről, kizárólag az egész szervezet érdekében szabad cselekednie, és soha nem szabad klikkeket kialakítania vagy előnyben részesítenie. A csoportban lévő egyéneket kizárólag annak fényében ítélje meg, hogy milyen értékesek az egész csoport számára.


4.

Soha nem szabad haboznia abban, hogy egyéneket áldozzon fel a csoport érdekében, akár a tervezés, a végrehajtás, akár az általa gyakorolt igazságszolgáltatás során.


5.

Meg kell óvnia az összes kiépített kommunikációs vonalat, és ahol szükséges, ki kell egészítenie őket.


6.

Meg kell óvnia minden affinitást* a saját felelősségi körén belül, és neki magának is affinitása kell, hogy legyen a csoport iránt. (*affinitás: érzelmi viszonyulás valamihez, úgy is mondhatjuk érzelmi távolság)


7.

Mindig a legmagasabb szintű kreatív realitást* kell elérnie. (*realitás: a valóság, azaz, amiben egyetértünk, hogy van)


8.

Tervezésének - a célokat és szándékokat tekintetbe véve - meg kell valósítania az egész csoport tevékenységét. Soha nem szabad hagynia, hogy a szervezetek úgy nőjenek, hogy csak elterpeszkednek, hanem a próbaprojektek során szerzett információk segítségével friss és rugalmas állapotban kell tartania a szervezeti tervezést.


9.

Fel kell ismernie magában a csoport alapeszméjét, és az adatokat, amelyekből létrehozza megoldásait, úgy kell fogadnia és kiértékelnie, hogy a lehető legnagyobb figyelmet fordítja az adatok igaz voltára.


10.

A csoport szolgálatának kell szentelnie magát.


11.

Meg kell engednie magának, hogy egyéni szükségleteit illetően jól kiszolgálják, ily módon takarékoskodva saját erőfeszítéseivel, és bizonyos kényelmet élvezve, hogy alapeszméjét magas szinten tartsa.


12.

Meg kell követelnie az alárendeltjeitől, hogy valódi érzéseit, valamint döntéseinek okait teljes egészükben olyan világosan adják tovább az általuk vezetett területekre, amennyire csak átadhatóak, és csak az alárendeltek által irányított egyének jobb megértése érdekében bővítsék ki és értelmezzék őket.


13.

Soha nem szabad megengednie magának, hogy elferdítse vagy elfedje azon ideál vagy etika bármely részét, amely alapján a csoport működik, és azt sem, hogy az ideál és az etika elöregedjen, divatjamúlttá és működésképtelenné váljon. Soha nem szabad megengednie, hogy a tervezését a beosztottak elferdítsék vagy cenzúrázzák. Soha nem szabad megengednie, hogy a csoport egyedi tagjainak ideálja és etikája leromoljon; használjon mindig érvelést az ilyen leromlás megállítására.


14.

Hinnie kell a célokban, hinnie kell önmagában, és hinnie kell a csoportban.


15.

Mindig kreatív és konstruktív alcélok felmutatásával kell vezetnie. Nem szabad fenyegetést és félelmet használnia ösztönzésre.


16.

Rá kell ébrednie, hogy a csoportban valamilyen mértékben minden egyén foglalkozik más emberek, az élet és a fizikai univerzum irányításával, és hogy az irányítás e kódex keretein belüli szabadságát minden ilyen beosztott vezetőnek is biztosítania kell.
Ha így viselkedik a vezető, akkor hatalmat szerezhet a csoportjának, bármi is legyen az a hatalom.

Érdemes végigfutni a 16 pontot azzal a szemmel, hogy "hány pontot tudnék kipipálni?". Ha meg van mind a 16 pipa, biztos vagyok benne, hogy egyetértően bólint - "ez így működik, valóban!"

Nagy Béla
Comline Budapest Kft.


  • 2021.05.25HBLF Nemzetközi XMentor Program 4. Kick-off esemény 2021. májusában a HBLF szervezésében negyedszerre indul el díjnyertes Nemzetközi XMentor Programunk, a legbefolyásosabb magyar üzleti vezető nők és nemzetközi mentorok támogatásával. A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti programot a női vezetők támogatására hoztuk létre és immár angol és magyar nyelven is elérhető! Open Spotlight Award díjat nyert programunk az út elején járó és már úton lévő női vezetők személyes és szakmai fejlődését támogatja. Nemzetközi, befolyásos és elismert mentor hálózatunkon keresztül a mentoráltak számára vállalatok és szervezetek közötti tudás- és tapasztalatmegosztást biztosítunk, emellett önismereti és szakmai fejlődést, valamint a kapcsolatrendszer bővülését. Részletek Jegyek
  • 2021.05.28Vegyen részt Ön is az EU Sokszínűségi Hónapján! Az Európai Sokszínűségi Hónap az Európai Unió egészében felhívja a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Elismeri a szervezetek arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki. Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az EU Sokszínűségi Karta Magyarország - az EU kizárólagos partnerszervezeteként Magyarországon - szeretettel invitál meg mindenkit az EU Sokszínűségi Hónap ingyenes eseményeire. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter