Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 15 éve

Irodai hőmérséklet - 21-24 fokot ír elő a miniszteri rendelet

Hány fok számít szabályosnak az irodában? Milyen intézkedéseket kell tennie a munkaadónak, ha ennél melegebb vagy hidegebb van? Mit tehet a munkavállaló, ha a munkahelyi hőmérséklet elviselhetetlen számára? Ezeknek a kérdéseknek jártunk utána egy miniszteri rendelet alapján. Néhány előírás a munkahelyi gyakorlatot figyelembe véve megmosolyogtató, de nem árt tudni róla.

Az irodai helyiségek, terek hőmérsékletét a szociális és családügyi valamint az egészségügyi miniszter 3/2002-es, a munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről szóló, együttes rendelete - szabályozza. Néhány érdekesebb kitétel:
Szellemi munka esetén 21-24 Celsius fok közötti irodai hőmérsékletet kell a munkáltatónak biztosítania. Ülő munka esetén a padlótól fél méter, álló munka esetén 1 méter magasságban lehet ennyi a hőmérséklet.

24 fok felett óránként 5-10 perc pihenő

Ha az iroda hőmérséklete 24 foknál magasabb, óránként legalább 5, legfeljebb 10 perces pihenőidőt kell közbeiktatni. Ugyanez vonatkozik a 10 Celsius fok alatti, hidegnek minősülő munkahelyekre.
Az a munkavállalót, aki legalább három hetes szabadságról érkezik vissza, vagy első napját tölti olyan cégnél, ahol az iroda hőmérséklete 24 fok feletti, fokozatosan kell hozzászoktatni a hőmérséklethez.
Munkaszervezéssel biztosítani kell, hogy az első napon csak 2 órát legyen a meleg irodában, majd két hét alatt kell elérni a teljes "terhelést".

24 fok felett félóránként 14-16 fokos védőital

A 24 fok feletti hőmérsékletű irodákban legalább félóránként védőitalt kell biztosítani a munkavállalónak. A rendeletben mindennél alaposabb leírás szerepel, mit lehet itatni a dolgozóval. Idézet: "A folyadékveszteséget általában 14-16 C hőmérsékletű ivóvízzel kell pótolni. E célra alkalmas azonos hőmérsékletű ízesített, alkoholmentes ital is, amelynek cukortartalma az ital 4 súlyszázalékát nem haladja meg, vagy amely mesterséges édesítőszerrel ízesített.
A hidegnek minősülő munkahelyen a munkavállalók részére +50 C hőmérsékletű teát kell kiszolgáltatni. A tea ízesítéséhez cukrot, illetve édesítőszert kell biztosítani."
Szintén kitétel, a védőital és a tea elfogyasztásához legalább a dolgozók létszámát elérő mennyiségben, személyenként és egyéni használatra kiadott ivópoharakról kell gondoskodni.

Megtagadható a munka, ha nem teljesülnek a feltételek

Az a munkavállaló, aki úgy érzi, nem teljesülnek munkahelyén a hőmérsékleti feltételek, ezt a cégnél a munkavédelmi felelősnél teheti szóvá. Meg is tagadhatja a munkát és az állami szervek közül az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőséghez fordulhat (internetes elérhetőség: www.ommf.hu). Ha szabálytalanságokat talál a vizsgálat, a munkavállalónak jár a "megtagadott" időszakra a munkabér. A munkát pedig akkor lehet az irodában folytatni, ha megfelelnek a miniszteri rendeletben foglaltaknak - tudtuk meg dr. Sipos Márta munkajogásztól.

Karácsony Zoltán
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Országos munkavédelmi kampány indul az építőiparban

Az építőipari cégek, illetve az ágazatban dolgozók munkavédelmi tudatosságának fokozása érdekében kétéves, országos tájékoztató kampányt... Teljes cikk

Országos munkavédelmi kampány indul az építőiparban

Az építőipari cégek, illetve az ágazatban dolgozók munkavédelmi tudatosságának fokozása érdekében két éves, országos tájékoztató kampányt... Teljes cikk

Névre szóló termosz az Audinál

Két hete kezdte felvenni a kapcsolatot az autopro.hu a hazai autógyárakkal, hogy megtudják, hogyan védik munkavállalóikat a nagy hőségtől. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek

    Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár