kapubanner for mobile
Megjelent: 3 éve

IT tréning professzionális szinten, egyszerű nyelven

Az IT toborzásban az egyik legfontosabb tényező, hogy meglegyen a közös nyelv a kiválasztást végző vezetőkkel és a jelöltekkel. Hiszen a szakemberek értékelik, ha egy Recruiter ténylegesen ért az adott területhez.

De mégis hogyan lehet professzionális szinten, valamint érthető nyelven megtanulni az informatika területén fontos kifejezéseket? Ezt követően pedig ezen ismereteket kamatoztatni a toborzás területén? A szakmai tudás megszerzése mellett a közös kapcsolódási pontok kiépítésében segít a solidCode online IT tréning.

Az IT recruitment területén kitűnni és fennmaradni, mint toborzási munkatárs nem egy egyszerűen teljesíthető feladat. Még nagyobb hangsúlyt kapott, hogy az informatikai szakemberek mit gondolnak egy toborzóról, hiszen mélyebb kapcsolat alakul ki egy kiválasztási folyamat során, ha egy Recruiter valóban rendelkezik egy bizonyos szintű szakmai ismerettel. Hiszen, ha közös háttérrel rendelkeznek a beszélgető partnerek, akkor a közöttük létrejövő kapcsolat erősebbé válik.

Milyen szakmai háttérrel rendelkezik a tréning?

Egy új tudásanyag elsajátításában fontos szerepe van annak, hogy ne csak egyfajta aspektusból legyen megvilágítva egy adott témakör. Ez az IT tréningen teljes mértékben megvalósul. A résztvevők megbízható és hiteles forrásból szerezhetik meg a szoftverfejlesztés világának megértéséhez szükséges ismereteket. A képzés trénere többféle feladatkörben szerzett tapasztalatával színesíti a tananyag átadását. Karrierjének 19 éve alatt dolgozott Angol Tanárként, majd az IT világában Fejlesztőként, Technical Interviewer-ként, Technical Lead-ként, Hiring Manager-ként, Development Manager-ként és Development Center Manager-ként is. Így stabil informatikai háttérrel, több irányból tudja bemutatni az informatikai toborzásban szükséges tudásanyagot. Elmondható tehát, hogy a teljes tananyag ennek a közel 20 évnek a sokrétű tapasztalata alapján készült el.

tréning

Miért érdemes részt venni?

A résztvevők olyan tudást kapnak, mely segíti őket a professzionális IT világ mélyebb megismerésében. A képzés arra kínál lehetőséget, hogy mindenki - azoktól kezdve, akik még soha nem dolgoztak az IT szektorban, egészen azokig, akik meglévő IT ismereteiket szeretnék elmélyíteni - közös IT nyelvet beszélve kapcsolatot tudjon teremteni az informatika területén dolgozó szakemberekkel. Átfogó és gyakorlatias ismeretek birtokába juthatnak, mellyel még könnyebb lesz például egy szakmai beszélgetést folytatni egy fejlesztővel vagy egy fejlesztési vezetővel.

Korábbi résztvevők között megfordult már Recruiter, Toborzási vezető, Scrum Master és Senior HRBP Manager is. Azon felül, hogy az ismereteiket bővíthették, az informatika világról alkotott képüket is egységes képpé formálta a tréning. Egy 20 éve toborzásban dolgozó résztvevői szavaival élve: ,,Sándor magyarázata érthető volt és a megfelelő kontextusban mutatta be. Fontos volt számára, hogy az előadás könnyen követhető legyen. A korábbi ismereteim elmélyítése mellett áttekintést kaptam az informatikai trendekről és hasznos tippeket kaptam, hogy kitűnjek az IT toborzási területen.”

Emellett a tréning előnyeként emelhető ki, hogy ,,Sándor jól felkészült a személyre szabott képzési anyagokkal, interaktív játékokkal, rendszeres ellenőrző pontokkal, összefoglalókkal, vizuális eszközökkel, videóanyagokkal és informatikai szótárral”.

Mit tartalmaz a tréning?

A solidCode online IT tréning magyar és angol nyelven is megtartásra kerül, így az érdeklődők ezek közül választhatnak. Ezen felül az oktatási csomag tartalmaz egy ingyenes IT szótárt, kurzust lezáró online tesztet és ennek kiértékelését, illetve részvételt igazoló digitális bizonyítványt.


A képzés összesen 8 modulból áll, melyek egymásra épülnek. Egészen a bináris gépi kód előállításától a tesztelésen át az emberi tényezők fontosságáig ismerkedhetnek meg a résztvevők a legfontosabb fogalmakkal, melybe a képzés trénere az alábbi videón keresztül áttekintést ad:

 

Kinek szól a képzés? 

A solidCode IT tréning röviden összefoglalva mindenkinek szól. Mindenkinek, aki IT-s emberekkel dolgozik vagy szeretne együtt dolgozni és megérteni őket. Lehet akár Scrum Master, HR Manager, IT Recruiter, Sourcer vagy bárki, aki ezekben a munkakörökben szeretne dolgozni a jövőben.

Ha úgy érzed, hogy fejlődni szeretnél és tovább képezni magad az IT területén, akkor jelentkezz a solidCode.eu weboldalán az októberben induló képzésre. További kérdés esetén írj a [email protected] email címre.

A következő solidCode online IT tréning időpontja 2021.október 25-29., 5 napon keresztül 13:00 órától 15:00 óráig a Zoom felületén.

tréning

 

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Munkaerőpiaci fordulatok: Innováció és alkalmazkodás a HR-ben

A vállalatoknak 2024-ben is nagy kihívásokkal kell szembenézniük a munkaerőtoborzás, valamint munkaerőmegtartás tekintetében, hiszen a... Teljes cikk

A legdrágább munkakör a betöltetlen munkakör. De mennyi az annyi?

Minden betöltetlen kulcspozíció veszteségforrás, mert jelentős termeléskieséssel jár, a meglévő állományra nehezedő többletterhelés okozta... Teljes cikk

Hatályos a kollektív szerződésünk? - Egy probléma, amire kevés figyelem vetül

A kollektív szerződés kötése nagyon hasznos lehet abban az esetben, ha a munkáltatónál már működik egy kollektív szerződés kötésére jogosult... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek