Megjelent: 2 hete

IT tréning professzionális szinten, egyszerű nyelven

Az IT toborzásban az egyik legfontosabb tényező, hogy meglegyen a közös nyelv a kiválasztást végző vezetőkkel és a jelöltekkel. Hiszen a szakemberek értékelik, ha egy Recruiter ténylegesen ért az adott területhez.

De mégis hogyan lehet professzionális szinten, valamint érthető nyelven megtanulni az informatika területén fontos kifejezéseket? Ezt követően pedig ezen ismereteket kamatoztatni a toborzás területén? A szakmai tudás megszerzése mellett a közös kapcsolódási pontok kiépítésében segít a solidCode online IT tréning.

Az IT recruitment területén kitűnni és fennmaradni, mint toborzási munkatárs nem egy egyszerűen teljesíthető feladat. Még nagyobb hangsúlyt kapott, hogy az informatikai szakemberek mit gondolnak egy toborzóról, hiszen mélyebb kapcsolat alakul ki egy kiválasztási folyamat során, ha egy Recruiter valóban rendelkezik egy bizonyos szintű szakmai ismerettel. Hiszen, ha közös háttérrel rendelkeznek a beszélgető partnerek, akkor a közöttük létrejövő kapcsolat erősebbé válik.

Milyen szakmai háttérrel rendelkezik a tréning?

Egy új tudásanyag elsajátításában fontos szerepe van annak, hogy ne csak egyfajta aspektusból legyen megvilágítva egy adott témakör. Ez az IT tréningen teljes mértékben megvalósul. A résztvevők megbízható és hiteles forrásból szerezhetik meg a szoftverfejlesztés világának megértéséhez szükséges ismereteket. A képzés trénere többféle feladatkörben szerzett tapasztalatával színesíti a tananyag átadását. Karrierjének 19 éve alatt dolgozott Angol Tanárként, majd az IT világában Fejlesztőként, Technical Interviewer-ként, Technical Lead-ként, Hiring Manager-ként, Development Manager-ként és Development Center Manager-ként is. Így stabil informatikai háttérrel, több irányból tudja bemutatni az informatikai toborzásban szükséges tudásanyagot. Elmondható tehát, hogy a teljes tananyag ennek a közel 20 évnek a sokrétű tapasztalata alapján készült el.

tréning

Miért érdemes részt venni?

A résztvevők olyan tudást kapnak, mely segíti őket a professzionális IT világ mélyebb megismerésében. A képzés arra kínál lehetőséget, hogy mindenki - azoktól kezdve, akik még soha nem dolgoztak az IT szektorban, egészen azokig, akik meglévő IT ismereteiket szeretnék elmélyíteni - közös IT nyelvet beszélve kapcsolatot tudjon teremteni az informatika területén dolgozó szakemberekkel. Átfogó és gyakorlatias ismeretek birtokába juthatnak, mellyel még könnyebb lesz például egy szakmai beszélgetést folytatni egy fejlesztővel vagy egy fejlesztési vezetővel.

Korábbi résztvevők között megfordult már Recruiter, Toborzási vezető, Scrum Master és Senior HRBP Manager is. Azon felül, hogy az ismereteiket bővíthették, az informatika világról alkotott képüket is egységes képpé formálta a tréning. Egy 20 éve toborzásban dolgozó résztvevői szavaival élve: ,,Sándor magyarázata érthető volt és a megfelelő kontextusban mutatta be. Fontos volt számára, hogy az előadás könnyen követhető legyen. A korábbi ismereteim elmélyítése mellett áttekintést kaptam az informatikai trendekről és hasznos tippeket kaptam, hogy kitűnjek az IT toborzási területen.”

Emellett a tréning előnyeként emelhető ki, hogy ,,Sándor jól felkészült a személyre szabott képzési anyagokkal, interaktív játékokkal, rendszeres ellenőrző pontokkal, összefoglalókkal, vizuális eszközökkel, videóanyagokkal és informatikai szótárral”.

Mit tartalmaz a tréning?

A solidCode online IT tréning magyar és angol nyelven is megtartásra kerül, így az érdeklődők ezek közül választhatnak. Ezen felül az oktatási csomag tartalmaz egy ingyenes IT szótárt, kurzust lezáró online tesztet és ennek kiértékelését, illetve részvételt igazoló digitális bizonyítványt.


A képzés összesen 8 modulból áll, melyek egymásra épülnek. Egészen a bináris gépi kód előállításától a tesztelésen át az emberi tényezők fontosságáig ismerkedhetnek meg a résztvevők a legfontosabb fogalmakkal, melybe a képzés trénere az alábbi videón keresztül áttekintést ad:

 

Kinek szól a képzés? 

A solidCode IT tréning röviden összefoglalva mindenkinek szól. Mindenkinek, aki IT-s emberekkel dolgozik vagy szeretne együtt dolgozni és megérteni őket. Lehet akár Scrum Master, HR Manager, IT Recruiter, Sourcer vagy bárki, aki ezekben a munkakörökben szeretne dolgozni a jövőben.

Ha úgy érzed, hogy fejlődni szeretnél és tovább képezni magad az IT területén, akkor jelentkezz a solidCode.eu weboldalán az októberben induló képzésre. További kérdés esetén írj a info@solidcode.eu email címre.

A következő solidCode online IT tréning időpontja 2021.október 25-29., 5 napon keresztül 13:00 órától 15:00 óráig a Zoom felületén.

tréning

 

  • 2021.10.05Tréning Kerekasztal 2021 Komoly kihívások érték és érik a szervezeteket az utóbbi időszakban. Először a járvány okozta sokk, a vele érkező gazdasági megtorpanás, a home office, hogy szinte minden átkerült a digitális térbe. A helyzet továbbra is konstans változásban van, így szükség van folyamatos, rugalmas alkalmazkodásra. A szervezetek VUCA-környezethez való illeszkedésére, a mostanában egyre inkább teret nyerő hibrid működés kialakítására. Mindehhez a képzéseknek, a tréningpiacnak is alkalmazkodnia kell. Ezért is ül össze újra, egy év kihagyás után a Tréning Kerekasztal Konferencia 2021. október 5-én, a New York Palotában. Részletek Jegyek
  • 2021.10.07Jólét és hatékonyság? Mentálhigiénés nagykövet program! Képzést minden olyan vezetőnek, vezetői csapatnak, akik szeretnének tudatosan, hatékonyságot, jólétet növelni a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.10.12XVIII. Magyar Munkajogi Konferencia – 9 kreditpont A Wolters Kluwer Hungary legnagyobb éves rendezvénye idén válik nagykorúvá. Ezúttal is a megszokott, színvonalas szakmai programokkal és felejthetetlen közösségi élményt ígérve várjuk a munkajoggal foglalkozókat a Dunakanyar szívében. A rendezvényen az ügyvédek és jogtanácsosok 9 kreditpontot szerezhetnek! Részletek Jegyek
  • 2021.10.20Hibrid munkavégzés, távmunka, munkaidő, pihenőidő és egyéb aktuális kérdések a munkajogban Jöjjön el, és tájékozódjon élőben dr. Fodor T. Gábortól a terület egyik jeles szakértőjétől. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Bérrendszer leváltása gyorsan, hatékonyan – lehetséges ez?

Ha a bérrendszer leváltása kerül kilátásba, sokszor hajlamos a vezetőség az utolsókig halogatni a döntést. Hiába nyűgös a régi, már nem... Teljes cikk

Hibrid munka, hibrid nyelvtanulás – lehetséges?

Hogyan támogassuk a munkavállalókat a nyelvtanulásban, ha a hét egyik felében otthonról dolgoznak? Teljes cikk

IT tréning professzionális szinten, egyszerű nyelven

Az IT toborzásban az egyik legfontosabb tényező, hogy meglegyen a közös nyelv a kiválasztást végző vezetőkkel és a jelöltekkel. Hiszen a... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek