Megjelent: 1 éve

IT tréning professzionális szinten, egyszerű nyelven

Az IT toborzásban az egyik legfontosabb tényező, hogy meglegyen a közös nyelv a kiválasztást végző vezetőkkel és a jelöltekkel. Hiszen a szakemberek értékelik, ha egy Recruiter ténylegesen ért az adott területhez.

De mégis hogyan lehet professzionális szinten, valamint érthető nyelven megtanulni az informatika területén fontos kifejezéseket? Ezt követően pedig ezen ismereteket kamatoztatni a toborzás területén? A szakmai tudás megszerzése mellett a közös kapcsolódási pontok kiépítésében segít a solidCode online IT tréning.

Az IT recruitment területén kitűnni és fennmaradni, mint toborzási munkatárs nem egy egyszerűen teljesíthető feladat. Még nagyobb hangsúlyt kapott, hogy az informatikai szakemberek mit gondolnak egy toborzóról, hiszen mélyebb kapcsolat alakul ki egy kiválasztási folyamat során, ha egy Recruiter valóban rendelkezik egy bizonyos szintű szakmai ismerettel. Hiszen, ha közös háttérrel rendelkeznek a beszélgető partnerek, akkor a közöttük létrejövő kapcsolat erősebbé válik.

Milyen szakmai háttérrel rendelkezik a tréning?

Egy új tudásanyag elsajátításában fontos szerepe van annak, hogy ne csak egyfajta aspektusból legyen megvilágítva egy adott témakör. Ez az IT tréningen teljes mértékben megvalósul. A résztvevők megbízható és hiteles forrásból szerezhetik meg a szoftverfejlesztés világának megértéséhez szükséges ismereteket. A képzés trénere többféle feladatkörben szerzett tapasztalatával színesíti a tananyag átadását. Karrierjének 19 éve alatt dolgozott Angol Tanárként, majd az IT világában Fejlesztőként, Technical Interviewer-ként, Technical Lead-ként, Hiring Manager-ként, Development Manager-ként és Development Center Manager-ként is. Így stabil informatikai háttérrel, több irányból tudja bemutatni az informatikai toborzásban szükséges tudásanyagot. Elmondható tehát, hogy a teljes tananyag ennek a közel 20 évnek a sokrétű tapasztalata alapján készült el.

tréning

Miért érdemes részt venni?

A résztvevők olyan tudást kapnak, mely segíti őket a professzionális IT világ mélyebb megismerésében. A képzés arra kínál lehetőséget, hogy mindenki - azoktól kezdve, akik még soha nem dolgoztak az IT szektorban, egészen azokig, akik meglévő IT ismereteiket szeretnék elmélyíteni - közös IT nyelvet beszélve kapcsolatot tudjon teremteni az informatika területén dolgozó szakemberekkel. Átfogó és gyakorlatias ismeretek birtokába juthatnak, mellyel még könnyebb lesz például egy szakmai beszélgetést folytatni egy fejlesztővel vagy egy fejlesztési vezetővel.

Korábbi résztvevők között megfordult már Recruiter, Toborzási vezető, Scrum Master és Senior HRBP Manager is. Azon felül, hogy az ismereteiket bővíthették, az informatika világról alkotott képüket is egységes képpé formálta a tréning. Egy 20 éve toborzásban dolgozó résztvevői szavaival élve: ,,Sándor magyarázata érthető volt és a megfelelő kontextusban mutatta be. Fontos volt számára, hogy az előadás könnyen követhető legyen. A korábbi ismereteim elmélyítése mellett áttekintést kaptam az informatikai trendekről és hasznos tippeket kaptam, hogy kitűnjek az IT toborzási területen.”

Emellett a tréning előnyeként emelhető ki, hogy ,,Sándor jól felkészült a személyre szabott képzési anyagokkal, interaktív játékokkal, rendszeres ellenőrző pontokkal, összefoglalókkal, vizuális eszközökkel, videóanyagokkal és informatikai szótárral”.

Mit tartalmaz a tréning?

A solidCode online IT tréning magyar és angol nyelven is megtartásra kerül, így az érdeklődők ezek közül választhatnak. Ezen felül az oktatási csomag tartalmaz egy ingyenes IT szótárt, kurzust lezáró online tesztet és ennek kiértékelését, illetve részvételt igazoló digitális bizonyítványt.


A képzés összesen 8 modulból áll, melyek egymásra épülnek. Egészen a bináris gépi kód előállításától a tesztelésen át az emberi tényezők fontosságáig ismerkedhetnek meg a résztvevők a legfontosabb fogalmakkal, melybe a képzés trénere az alábbi videón keresztül áttekintést ad:

 

Kinek szól a képzés? 

A solidCode IT tréning röviden összefoglalva mindenkinek szól. Mindenkinek, aki IT-s emberekkel dolgozik vagy szeretne együtt dolgozni és megérteni őket. Lehet akár Scrum Master, HR Manager, IT Recruiter, Sourcer vagy bárki, aki ezekben a munkakörökben szeretne dolgozni a jövőben.

Ha úgy érzed, hogy fejlődni szeretnél és tovább képezni magad az IT területén, akkor jelentkezz a solidCode.eu weboldalán az októberben induló képzésre. További kérdés esetén írj a [email protected] email címre.

A következő solidCode online IT tréning időpontja 2021.október 25-29., 5 napon keresztül 13:00 órától 15:00 óráig a Zoom felületén.

tréning

 

  • 2022.10.11HR Fest 22 - Forgatókönyvek sűrűjében Újra jön a HR-világ legmeghatározóbb szakmai eseménye. Ősszel újra vár a HR Fest az Akvárium Klubban, ahol ezúttal a gyors változásokra és a közeledő sötét felhőkre fókuszálunk. Neked van már forgatókönyved? Részletek Jegyek
  • 2022.10.11XIX. Magyar Munkajogi Konferencia Atipikus munkajogviszonyok, munkaszerződés és munkajogviszony tartalma, határozott idejű jogviszony sajátosságai. Milyen kihívásokkal kell a cégeknek jelenleg szembenézniük munkaügyi kérdésekben? Nem érdemes hiányoznia a XIX. Munkajogi Konferenciáról. Részletek Jegyek
  • 2022.11.09Új EU-s irányelvek a Munka Törvénykönyvében Jelentős munkaügyi adminisztratív feladat ősz elején - két irányelv átültetésével módosul a munka törvénykönyve. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Mi történik a diákfoglalkoztatással ősszel?

Az őszi időszak a diákmunkásokat foglalkoztató iskolaszövetkezetek számára „csúcsidőt” jelent, de nem feltétlenül pozitív értelemben.... Teljes cikk

Dr. Varga Zoltán: A Magyar Suzukinál jelenleg egy generációváltás zajlik

A Magyar Suzuki Zrt. Magyarország egyik legnagyobb munkáltatója, 2900-an dolgoznak az esztergomi gyárban. Másfél éve a vállalat jogi- és... Teljes cikk

Családi napok, mint a sikeres employer branding eszköze

Manapság, mikor a social médiának, internetes fórumoknak, Facebook csoportoknak köszönhetően másodpercek alatt jut el százakhoz, ezrekhez egy... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek