Megjelent: 2 éve

Jó fizetéssel kellene ösztönözni a munkavállalókat

Egy elektronikai-, világítástechnikai eszközöket gyártó cég győri üzemében 12 százalékos termelési pótlékot vezettek be, ezzel akarják ösztönözni őket a túlórák elvállalására. Kismamákat is foglalkoztatnak, egy- vagy kétműszakban - írja az autopro.hu oldal.

A Melecs győri üzemének személyügyi vezetője, Kiss Gabriella szerint az elvándorlást, a fluktuációt tényleges programokkal lehetne megállítani pl. olyan bérlakásokat adni, amit a fizetésükből fent is tudnak tartani a munkavállalók. Szerinte a dolgozókat alapvetően piacképes fizetéssel lehetne motiválni - írja a lap.

A győri gyár novemberében bevezetett egy 12%-os béremelésnek beillő termelési pótlékot, amivel ösztönözni szeretnék a dolgozókat a túlóra vállalására, olyankor amikor több a megrendelés. Emellett negyedéves bónuszt is adnak.

"2018 januárjától, ugyanúgy, mint a tavalyi évben, a járulékcsökkentésből származó engedményt továbbadtuk minden egyes dolgozónk részére" - nyilatkozta a vezető.

A dolgozók 70 százaléka nő, így bevezették a két műszakos munkarendet, hogy kisgyermekes anyukák is tudjanak munkát vállalni.

A cég szellemi dolgozókat is alkalmaz, nekik lehetőségük van home office napokra is. Kiss Gabriella szerint nem elég évente egyszer teljesítményt értékelni, az Y generáció sűrűbb visszajelzést igényel. "Bízom benne, hogy a HR-t is eléri a digitalizáció, a prediktív analitika pedig előre jelzi majd a tennivalókat, így a felszabadult erőforrást karriertervezésre, employer brandingre, toborzásra, coachingra, tehetséggondozásra tudjuk használni" - mondja.

A közeljövőben ők is robotokat kezdenek majd használni, egyre több dolgozó munkáját szeretnék így kiváltani.

Fotó Pixabay
autopro.hu
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
2 millió új munkahely jöhet létre 2020-ban

A PwC várakozásai szerint a G7 országok körülbelül 2 millió új munkahelyet hoznak létre, amelyen belül öt új munkahelyből négy az Egyesült... Teljes cikk

Szakmunkásokból van a legnagyobb hiány a kkv-szektorban

A cégek csaknem 50 százaléka küzd kisebb vagy nagyobb mértékű munkaerőhiánnyal; ezek a kkv-k elsősorban fizikai és szakmunkásokat keresnek - derül... Teljes cikk

Ez kell a magyar programozóknak - Kutatás

Egy friss kutatás szerint a magyar fejlesztőket leginkább az érdekli, hogy technológiákkal fognak dolgozni. Teljes cikk