Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 1 éve

Jó fizetéssel kellene ösztönözni a munkavállalókat

Egy elektronikai-, világítástechnikai eszközöket gyártó cég győri üzemében 12 százalékos termelési pótlékot vezettek be, ezzel akarják ösztönözni őket a túlórák elvállalására. Kismamákat is foglalkoztatnak, egy- vagy kétműszakban - írja az autopro.hu oldal.

A Melecs győri üzemének személyügyi vezetője, Kiss Gabriella szerint az elvándorlást, a fluktuációt tényleges programokkal lehetne megállítani pl. olyan bérlakásokat adni, amit a fizetésükből fent is tudnak tartani a munkavállalók. Szerinte a dolgozókat alapvetően piacképes fizetéssel lehetne motiválni - írja a lap.

A győri gyár novemberében bevezetett egy 12%-os béremelésnek beillő termelési pótlékot, amivel ösztönözni szeretnék a dolgozókat a túlóra vállalására, olyankor amikor több a megrendelés. Emellett negyedéves bónuszt is adnak.

"2018 januárjától, ugyanúgy, mint a tavalyi évben, a járulékcsökkentésből származó engedményt továbbadtuk minden egyes dolgozónk részére" - nyilatkozta a vezető.

A dolgozók 70 százaléka nő, így bevezették a két műszakos munkarendet, hogy kisgyermekes anyukák is tudjanak munkát vállalni.

A cég szellemi dolgozókat is alkalmaz, nekik lehetőségük van home office napokra is. Kiss Gabriella szerint nem elég évente egyszer teljesítményt értékelni, az Y generáció sűrűbb visszajelzést igényel. "Bízom benne, hogy a HR-t is eléri a digitalizáció, a prediktív analitika pedig előre jelzi majd a tennivalókat, így a felszabadult erőforrást karriertervezésre, employer brandingre, toborzásra, coachingra, tehetséggondozásra tudjuk használni" - mondja.

A közeljövőben ők is robotokat kezdenek majd használni, egyre több dolgozó munkáját szeretnék így kiváltani.

Fotó Pixabay
autopro.hu
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A hazai vállalkozásokra nem jellemző az időszakos leállás

Ha mégis beiktatnak egy kis szünetet, az jellemzően maximum egy hétig tart, és többnyire az egész céget érinti. A leállás időszaka összefügghet a... Teljes cikk

Munkaerő-piaci alternatívák kistelepülésen élőknek

Kistelepülésen élni vagy egy választás következménye, vagy oda születtünk. Nagyvárosból sokan költöznek vidékre teljes életmódváltással, de... Teljes cikk

Évi 358 milliárd eurójába kerül a közép- és kelet-európai vállalkozásoknak a munkaerőhiány

A megkérdezett cégek negyedének a szakképzett munkaerő hiánya évente több mint 5%-os bevételkiesést jelent. Teljes cikk