Megjelent: 3 éve

Ki lehet karrier-tanácsadó?

Pályaválasztás előtt álló fiataloknak, karrierváltáson gondolkodó szakembereknek adnak tanácsot. Képességeket mérnek fel, karrierutat terveznek, önéletrajzot, motivációs levelet véleményeznek. Hogy kik ők? A karrier-tanácsadók. Nehéz álláspiaci helyzetben még nagyobb igény van rájuk. Összeállításunkból kiderül, miként lehet kitanulni ezt az utóbbi években felfutott szakmát.

Emellett egyre gyakrabban fordulnak meg tanácsadáson a tudatos, egzisztenciálisan kiegyensúlyozott, diplomás értelmiségiek és pályaválasztás előtt álló gyermekeik. "Ez a réteg - a felesleges mellékvágányok és vargabetűk elkerülése céljából, még érettségi előtt szeretné alaposan felmérni, mennyire látja reálisan gyermeke pályaválasztási érdeklődését, képességeit. és vajon valóban a gyermek, a szülő vagy a fiatallal foglalkozó pedagógus szerinti szakma lesz számára a legmegfelelőbb. Igaz, a tanácsadó elsőként a szülőkkel egyeztet, ám a fiatalnak, egyik első komolyabb felnőtt döntése meghozatalakor célszerű magának felkeresnie a tanácsadót"- fűzi hozzá.


Szakirányon lehet tanulni a felsőoktatásban


Kérdés, ki alkalmas igazán erre a pályára és hol, hogyan szerezhetnek az érdeklődők a tanácsadói munkához szükséges végzettséget, diplomát? Jó hír a pályára készülőknek: igaz, hivatalosan karrier-tanácsadó néven nincsen felsőoktatási képzés, mégis számos hazai felsőoktatási intézmény andragógia (felnőttképzés, a felnőttek oktatásának tudománya) szakán megtalálható az úgynevezett munkavállalói tanácsadó szakirány. Amely - igaz, kicsit más néven - jól fedi a tanácsadói munka során végzendő feladatokat.
A szakmai alapképzés rendszerint hat féléves. A mesterképzések időtartama 4 félév. Már a szakmában dolgozóknak - így az egyetemeken felkereshető karrier-tanácsadásra szakosodott irodáknak - is vannak célzott tréningjei és nagyobb lélegzetvételű képzéssorozatai. A HÖOK például idén szeptemberben startol hasonlóval. Igaz, ennek gyümölcsét egyelőre csak a már karrier irodákban dolgozók élvezhetik. De ki tudja, mit hoz a jövő.
HR-esek, pszichológusok nyergelnek át


A leggyakoribb azonban, amikor pszichológiai vagy HR-diplomával a tarsolyban, több éves szakmai tapasztalattal csap fel valaki karrier-tanácsadónak. "Általában azokból válhat jó tanácsadó, akik személyiségükben érettek, empatikusak, emellett pluszban kiváló emberismerők. Meggyőződésem, hogy legalább 5-10 év, komplex szakmai területen megszerzett szakmai rutinra is szükség van ahhoz, hogy valakiből hiteles és jó tanácsadó váljon" - fűzte hozzá Pálfay Erzsébet. Sok esetben jellemző egyébként az is, hogy a tanácsadó egymaga félkarú óriás. A nem pszichológiai végzettséggel rendelkező szakemberek többnyire pszichológussal együttműködve végzik a tanácsadói munkát. A szakmai érdeklődést, a tehetséget és az irányultságot feltérképező tesztek megfelelő összeállításánál, alkalmazásánál és kiértékelésénél ugyanis megkerülhetetlen a szakértelme.


A hiteles tanácsadó elismeri, nem tud mindent


A pályán érvényesüléshez egyebek mellett-hasonlóan a lakossági szolgáltató szektorban munkát végzőkhöz hasonlóan-a személyes benyomáson is rengeteg múlik. "Bár meghökkentőnek tűnhet, rengetegen a karrier-tanácsadót is éppúgy személyes ajánlás útján, mások pozitív tapasztalatain felbuzdulva keresik fel, mint a fodrászt, a kozmetikust vagy a vízvezeték-szerelőt. A karrier-tanácsadótól is éppúgy árajánlatot és előzetes, személyes találkozót kérnek a továbbiak egyeztetéséhez " - fűzi hozzá Radics Edit, a STIL - Konzult Imázs és Karrier Tanácsadó vezetője.


Radics Edit hosszú évek szakmai tapasztalattal a háta mögött úgy látja: a hiteles tanácsadó szakmai ismeretei, szaktudása ellenére is tisztában van a korlátaival. "Nem túl szimpatikus, ha a tanácsadó minden helyzetben igyekszik mindent tudónak mutatkozni a tanácsát kérők előtt. Egy hiteles szakemberben kell annyi alázatnak lenni, hogy tudja azt mondani: ennek azért utána kell néznem. Az omnipotens viselkedés ezzel szemben gyanút kelthet az ügyfelekben"- ad útravalót a pályára készülőknek. Végezetül hozzáteszi: nem kell kétségbeesnie annak sem, aki a pályája elején tart vagy még nem nőtte ki magát nagy névvé a tanácsadásban. "Igaz ugyan, hogy számos ügyfél van, aki a szakma krémjére kíváncsi. Náluk azonban a túlterheltség miatt könnyen fennáll annak a veszélye, hogy épp a számtalan megkeresés miatt nem lesznek majd képesek a leghatékonyabban teljesíteni a tanácsadás során " - fűzte hozzá.


Alkalmanként 6-15 ezer forintért tartanak tanácsadást


A főállású, státuszban lévő karrier-tanácsadó - a közigazgatást, az állami szférát leszámítva - egyelőre ritkaságnak számít. Már ha egyáltalán van ilyen. A szakemberek többsége egyelőre a versenyszférát korábban megjárt, ott tapasztalatot szerzett egyéni vállalkozó, cégtulajdonos. Bejáratott és folyamatosan bővülő ügyfélkörrel már a kereseti lehetőségek sem rosszak. Bár a megkérdezett szakemberek nem kívántak pénzről beszélni, a kínálatot átfésülve azért kiderül: a tanácsadást igénylők alkalmanként átlagosan 6-15 ezer forintért kérhetik ki karrier-tanácsadó véleményét.


Takács Gabriella

  • 2021.08.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter