kapubanner for mobile
Megjelent: 1 éve

Minisztériumi állás

A minisztériumi állások betöltői közigazgatásban dolgozó állami alkalmazottak. A munkavállaláshoz szükséges feltételek eltérhetnek az egyes minisztériumok esetében, de általában a következőket kell figyelembe venni.

Magyar állampolgárság: Az állami szférában csak Magyarország állampolgárai dolgozhatnak
Szakirányú végzettség: A minisztériumokban dolgozni általában szakirányú végzettséget igényel, például jogász, közgazdász, politológus, stb.

Nyelvtudás: A minisztériumokban bizonyos munkakörök betöltéséhez magas szintű nyelvtudásra van szükség, főként angol és német nyelven.

Állami alkalmazottként: Az állami alkalmazotti jogviszony feltétele a sikeres állásinterjú, valamint a minisztériumi alkalmazotti jogviszonyhoz szükséges képzés elvégzése.
Vizsga: A közigazgatásban munkát vállalni kívánók számára eltérő lehet a vizsgák szükségessége attól függően, hogy melyik szervnél, melyik pozícióban szeretnének dolgozni.
Tapasztalat: Minisztériumi állásoknál gyakran elvárás, hogy a jelentkezőnek legyen tapasztalata a közigazgatásban, vagy a kapcsolódó területen.
Általános jellemzők: A jelentkezőnek tisztességesnek, megfelelő erkölcsi értékrendűnek, egészségnek kell lennie, valamint rendelkeznie kell a minisztériumokhoz szükséges képességekkel és ismeretekkel.

A közszférában dolgozók fizetését bértáblában határozzák meg. A közigazgatási bértábla azokat a bérekkel kapcsolatos elveket és szabályokat tartalmazza, amelyeket a közigazgatási szervezeteknek alkalmazniuk kell a munkavállalóiknak fizetendő bérek kiszámításakor. A közigazgatási bértáblák általában a kormányzati szervezetek számára készülnek, és a közszféra munkavállalóinak bérezését szabályozzák. A bértáblák tartalmazzák a különböző munkakörökre és munkakörökre vonatkozó bérszinteket, valamint azokat a feltételeket, amelyek alapján a bérek emelkedhetnek vagy csökkenhetnek. A közigazgatási bértáblák általában évente frissülnek.

Magyarország minisztériumai a következők 2023. január 1-től:
Agrárminisztérium,
Belügyminisztérium,
Energiaügyi Minisztérium,
Építési és Közlekedési Minisztérium,
Gazdaságfejlesztési Minisztérium,
Honvédelmi Minisztérium,
Igazságügyi Minisztérium,
Kulturális és Innovációs Minisztérium,
Külgazdasági és Külügyminisztérium,
Miniszterelnöki Kabinetiroda,
Miniszterelnökség és
Pénzügyminisztérium

A minisztériumok közül Budapest központtal, a Belügyminisztérium (BM) az egyik legnagyobb kormányzati szervezet Magyarországon, amely számos különböző munkakörrel rendelkezik. A BM felelős a biztonsági és rendfenntartási feladatokért, valamint a közbiztonságért. A BM munkatársai a következő munkakörökben dolgozhatnak:
Rendőrök: A BM rendőrei felelősek a közbiztonságért, valamint a bűncselekmények és rendbontások megelőzéséért és felderítéséért.
Tűzoltók: A BM tűzoltói felelősek a tűzesetek megelőzéséért, valamint a tűz oltásáért és a károk minimalizálásáért.
Biztonsági őrök: A BM biztonsági őrei felelősek a kormányzati épületek, valamint az állami események biztonságáért.
Közigazgatási ügyintézők: A BM közigazgatási ügyintézői felelősek az ügyfelekkel való kapcsolattartásért, valamint az ügyek adminisztratív kezeléséért.
Közlekedési rendőrök: A BM közlekedési rendőrei felelősek a közlekedés biztonságáért, valamint a közlekedési szabályok betartásának ellenőrzéséért.
Technikusok: A BM technikusai felelősek a különböző technikai eszközök, rendszerek és járművek üzemeltetéséért, karbantartásáért.
Munkák a minisztériumokban könnyen találhatóak a Közigallas.hu-n.

 

  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02JOBVERSE Állásbörze Állásbörze nem csupán egy esemény, hanem egy lehetőség, ahol céged kiemelkedhet a tömegből és személyesen találkozhatsz a legígéretesebb jelentkezőkkel. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Sofőrállás

Sokféle sofőr állás létezik, nézzünk, milyen lehetőségek kínálkoznak a különböző közlekedési eszközök vezetőinek. Teljes cikk

Minisztériumi állás

A minisztériumi állások betöltői közigazgatásban dolgozó állami alkalmazottak. A munkavállaláshoz szükséges feltételek eltérhetnek az egyes... Teljes cikk

Home office munka

A home office (otthoni munka) lehetővé teszi, hogy a dolgozók a saját otthonukból végezzék el a munkájukat, anélkül, hogy a vállalat székhelyén... Teljes cikk