Megjelent: 1 hónapja

Kihirdették az év legsikeresebb vállalkozónőjét és női vezetőjét

Idén harmadszor írták ki a legsikeresebb női vállalkozót, női vezetőt, és a leginkább inspiráló női vállalkozói sikertörténetet kereső pályázatot. A SEED Alapítvány és a Sikeres Nők Egyesülete olyan történeteket várt, amelyek arról szóltak, hogy a női vállalkozók, női vezetők hogyan képzelik el a „COVID utáni időket”, milyen új irányt / stratégiát találtak a különleges helyzetek szülte sokk kezelésére, a hozzáállásuk változtatására.

Az idei pályázati kiírásban a kiírók szakítani szerettek volna a COVID-központúsággal, ezért főleg olyan pályamunkákat vártak, amelyek a pandémia utáni stratégiára, feladatokra helyezik a súlyt. A pályázatra számos inspiráló vállalkozónő jelentkezett, akik közül az idén négyen kaptak díjat. 

A legsikeresebb női vezető, 2022

Az idei év legsikeresebb női vezetője Váczi Rozália lett, a Matyodesign Nonprofit Kft. ügyvezetője, aki Kézzel, szívvel, szeretettel címmel adta be a pályázatát. „Sosem terveztem vállalkozóvá válni, csak egy belső hang után mentem, mikor megszületett bennem a matyodesign ötlete. Az volt a vágyam, hogy a Tardon eltöltött csodás gyerekkori évek után, valamit visszaadjak azoknak az asszonyoknak, akik körülvettek kislánykoromban. Így hímzést adtam a kezükbe, amiért pedig pénzt tudtam fizetni: ez volt a mozgató rugó, hogy segítsem az ő szerény életüket.”

A legsikeresebb női vállalkozás, 2022

A 2022 legsikeresebb női vállalkozói díjat a Nők a Neten nyerte el, Dr. Illés Nóra, Utasi Melinda és Nagy Ágnes. A történetük címe: Versengés helyett együttműködés.

2021 áprilisában alakult meg a Nők a Neten, amely három vállalkozó nő üzleti együttműködése. Az induláskor az volt a szándékunk, hogy közösen támogassuk a vállalkozó nőket. Dr. Illés Nóra időmenedzsmenttel, Utasi Melinda vállalkozásfejlesztéssel, Nagy Ágnes online vállalkozói tudással foglalkozik. Megtapasztaltuk, hogyan lehet üzleti együtt+működésben vállalkozni, létezni, női szerepeinket megélni. Jelenleg három központ létrehozásán dolgozunk: Tudás, Szolgáltatási és Együttműködési Központ, ahová folyamatos a jelentkezés.”

A leginspirálóbb női sikertörténet, 2022

A leginspirálóbb női sikertörténet díjat a szakmai zsűri Pataki-Szomolányi Tímeának ítélte oda, aki a TündérPakk Közhasznú Alapítvány ügyvezetője.

Tímeát egy munkatársa jelölte a díjra, aki a következőket írta a pályázatban.

Pataki-Szomolányi Timi Alapítványa akkor vert gyökeret, mikor második gyermekével várandósan egy kismamának segített babaruhákhoz jutni. Ismerősök, ismeretlenek keresték, hogy hozzanak-vigyenek ruhákat. Az már biztos volt, hogy számára ez a segítségnyújtás az életcélja. 2017-ben hivatalos formát öltött munkássága és létrejött a TündérPakk Alapítvány.”

Különdíj, 2022

A 2022-es Különdíjat az „Utam álomból a valóságba” című pályázat írója, Szász Enikő egyéni vállalkozó kapta, aki fiatalon az önmegvalósítás útjára lépett, és az önmegvalósításba vetet hitéért nyerte el a díjat.

Már régóta az volt az álmom, hogy legyen egy saját vállalkozásom. 23 évesen indítottam el. Előtte többféle diákmunkát kipróbáltam és megfogalmazódott bennem, hogy már fiatalon szeretném elkerülni az alkalmazotti lét mókuskerekét és egy másik úton elindulni. A családban nem volt minta erre előtte, de anyukám támogató hozzáállása rengeteget jelentett és segített. Vállalkozásom tevékenysége karkötőkészítés és kézműves tevékenységek végzése, különböző helyszíneken, rendezvényeken.”

 

fotó: unsplash

  • 2023.02.08Az MT. új szabályai - munkajogi aktualitások, változások 2023. Az Országgyűlés 2022. decemberében módosította a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt, mely több pontban is módosult a korábbiakhoz képest. On-line programunk keretében szeretnénk bemutatni résztvevőinknek a módosításban érintett részeket, aktualitásokat gyakorlati megközelítésben. Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
További cikkek
Így ösztönözhetik a vezetők a dolgozókat az év végén

Az infláció emelkedésével a fizetések reálértéke egyre csökken – ennek ellensúlyozására pedig kevés eszköze van a cégeknek akkor, amikor... Teljes cikk

Tizedik alkalommal adták át Az Év Családbarát Vállalata díjat

Az Év Családbarát Vállalat fődíj nyertese nagyvállalat kategóriában a Criterion Csoport készpénzlogisztikai vállalat, középvállalati... Teljes cikk

Szaunamesterek versenyeznek Zalakaroson

A hétvégén Zalakaroson rendezik meg a Sauna Herbal Cup nemzetközi szaunamester-verseny magyarországi fordulóját - közölte a Magyar Fürdőszövetség. Teljes cikk