Megjelent: 3 éve

Korkedvezményes nyugdíjazásomnál mire figyeljek?

A jövő évben - korábbi, Nyugdíjintézet által is, egészségre ártalmas munkakörben végzett munkavégzés miatt, már elismert módon - 3 év korkedvezménnyel, 62 évesen. Kérdéseim: 1.Milyen módon és a tényleges dátum előtt mikor kell/célszerű bejelenteni a nyugdíjba vonulási szándékomat bejelenteni: kell a munkáltatóm, illetve, a Nyugdíjintézet felé? 2.Ilyenkor van-e felmondási idő, s ha igen 44 év munkaviszony után az mennyi idő? Ha van, akkor annak valamennyied része alól fel kell-e mentenie, (esetleg kérésemre), a munkavégzés alól. 3.Ha tovább dolgozom, a nyugdíjjogosultsági időpont után, járna-e részemre a 0,5% nyugdíjemelés? Vagy az csak öregségi nyugdíj esetén jár, korengedményes esetben, pedig nem? 4.Javasolná-e esetleg a nyugdíjas szövetkezetben történő belépés melletti további munkavégzést?

mdr

Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?


Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

Mindenekelőtt olvassa el a korkedvezményről írt összefoglalómat:

A korkedvezmény éveinek számát a nyugdíjkorhatárból lehet levonni, s az így kapott életkorban lehet igényelni a korhatár előtti ellátást.

A korhatár előtti ellátás igénylésére a nyugdíjigénylés szabályai vonatkoznak.

Ha Ön 3 év korkedvezményt szerzett és a nyugdíjkorhatára 65 év (vagyis 1957-ben vagy azt követően született), akkor 65-3=62 éves korában igényelheti a korhatár előtti ellátást. A 62 éves életkora betöltését egy hónappal megelőzően adhatja be legkorábban az igényét a nyugdíjmegállapító hatóságnak, a következő nyomtatványon.
A munkáltatójának természetesen jelezze időben, hogy korhatár előtti ellátást fog igénybe venni és ezért meg akarja szüntetni a munkaviszonyát. Ha a munkáltatója hajlandó munkáltatói felmondással megszüntetni a jogviszonyát, akkor 44 év munkaviszony után a felmondási idő 90 nap lesz, de legfeljebb hathavi felmondási időben is megállapodhatnak. A felmondási idő felére kell mentesíteni Önt a munkavégzési kötelezettség alól is. A munkáltatója azonban nem köteles arra, hogy ő szüntesse meg felmondással az Ön munkaviszonyát, ha erre nem lenne hajlandó, törekedjék közös megegyezésre, ha az sem menne, akkor Önnek kell felmondani (30 napos felmondási idővel).

Ha a korhatár előtti ellátása mellett dolgozik majd, akkor azzal nem nyugdíjemelésre szerez jogosultságot, hanem plusz szolgálati időt szerez. Ez azért fontos, mert a nyugdíjkorhatára betöltését követő 6 hónapon belül kérheti majd a nyugdíja összegének újraszámítását (az öregségi nyugdíja egyébként ugyanolyan összegű lesz, mint a korhatár előtti ellátása), ha legalább 365 nap plusz szolgálati időt szerez a korhatár előtti ellátás mellett végzett munkájával. Az éves összeghatárra is figyelnie kell: az éves bruttó keresete legfeljebb a minimálbér 18-szorosát érheti el (2018-ban: 2.484.000 Ft), mert ha valamelyik hónapban a keresete meghaladná ezt az összeget, akkor a következő hónaptól az év végéig felfüggesztenék az ellátása folyósítását. Ha a közszférában közalkalmazotti vagy hasonló jogviszonyban dolgozna, akkor e jogviszonya fennállásának egész idejére felfüggesztenék az ellátása folyósítását. A közérdekű nyugdíjas szövetkezetbe egyelőre nem léphet be nyugdíjas tagként, de már benyújtották a korhatár előtti ellátottak tagsáságáról szóló törvénymódosítási javaslatot.

Aki válaszol:

Nyugdíjszakértő - Dr. Farkas András

Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Dr.Farkas András, a NyugdíjGuru News alapító-főszerkesztője válaszolja meg. A budapesti ELTE jogi karán summa cum laude végzett jogász. Az elmúlt 22 évben több nagy biztosítótársaság és közvetítő cég felsővezetésének tagja, az élet- és nyugdíjbiztosítások szakértője. 2013 óta a Facebook NyugdíjGuruja több, mint 60 ezer követővel, 2015 óta a NyugdíjGuru News alapítója és szerzője.

Tisztelt Kérdezők!

Köszönjük, hogy megtisztelik portálunkat kérdéseikkel, viszont felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mielőtt feltenné kérdését, nézze át eddig megjelent cikkeinket és a leggyakoribb kérdéseket a témával kapcsolatban, ehhez használják az oldalon található kereső funkciót, mert számos kérdést többször is megválaszoltunk. A jövőben szerkesztőségünk az azonos témában született kérdésekre a válaszadást szűri.

Kérdezze Ön is szakértőinket, írjon nekünk a kerdes@hrportal.hu címre!

Kérjük tömören fogalmazza meg kérdését, (max. 500-600 karakterben), mert kapacitáshiány miatt hosszabb kérdésekre nem tudunk válaszolni. A tanácsadás általános jellegű, bért, szabadságot, nyugdíjat nem számítunk ki. Az információk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi tanácsnak.

Privát emailben nem áll módunkban tanácsot adni, válaszadásra csak cikk formájában kerülhet sor. A kérdezők személyes adatait, nevét, emailcímét nem jelentetjük meg, és a szerkesztés jogát fenntartjuk.

Szakértőink szabadidejükben válaszolnak a feltett kérdésekre, így a válaszadás időbe telhet. Kérjük türelmüket!

Cafeteriával, béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban a szakértőnk Fata László.
Munkajogi kérdésekre Dr.Olajos-Kiss Rita és Dr. Antalóczy Adrienn válaszol.
Adózási, bérszámfejtési kérdésekben a PWC Magyarország ad választ.
A megváltozott munkaképességgel kapcsolatos kérdésekben Kappel Katalin munka-és szervezetpszichológus és a Saldo Zrt segít.
HR-esek szakmai kérdésekben Sipos Sándortól kapnak tanácsot.
Coachinggal kapcsolatos szakmai kérdésekben, motivációs, munkahelyi,karrierproblémákkal kapcsolatban Ábri Judit válaszol.
Elbocsátással, outplacementtel kapcsolatos kérdéseiket Hadas Hajdu Helgának tehetik fel
Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Saldo Zrt válaszolja meg.
Társadalombiztosítással kapcsolatos kérdéseiket Mányi Julianna válaszolja meg.
Employer brandinggel kapcsolatban Kádár Balázstól kérdezhet.
Közszolgálati kérdésekkel kapcsolatban Dr. Hódosi Anikótól kérdezhet.
Diákmunka kérdésekre Szerepi Bálint válaszol.
HR Szoftverekkel, felhővel kapcsolatban Beck Zsolt ad választ.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter