kapubanner for mobile
Megjelent: 6 hónapja

Közeleg a tél - te vettél már hótolót?

A fehér karácsony bizony egy kellemetlenséggel is jár: a hó eltakarítása a mi feladatunk lesz. Minden egyes évszakban másféle tevékenység elvégzéséről kell gondoskodnunk, és télen a ház körüli közlekedési útvonalak tisztán tartása kerül előtérbe. A fagyos, jeges járda ugyanis balesetveszélyes lehet.

Közeleg a tél – te vettél már hótolót?
-

Mivel benne van a pakliban, hogy hamarosan munkába kell állnunk, ezért a következő cikkben a hótoló eszközökről és módszerekről lesz szó.

Hóeltakarítás – Foglalkozzunk vele rendszeresen!

A hófödte táj csak távolról szemlélve olyan szép, de nem tudnánk elképzelni, hogy a ház körül bokáig érő hóban mászkáljunk. Így képtelenség rendesen közlekedni, ráadásul veszélyes is lenne ilyen terepen sétálni, hiszen a járdára lehulló hó jeges felületté alakul. A feladat tehát adott: szabaddá kell tenni az utat! A Kések Ollók Webáruház kültéri szerszámai között szerencsére erre a célra is találunk megfelelő eszközöket.

Hóesés után gyorsan el kell távolítani a havat, hogy biztonságosan megközelíthessük az autót, a bejáratot, stb. A hóeltakarítás sokféleképpen történhet; mechanikus, kézi, termikus és vegyszerkibocsátó módszereket is alkalmazhatunk. Lássuk az egyes technikákhoz társítható előnyöket és hátrányokat!

Mechanikus módszerek, kézi hótolók

A mechanikus módszerek közé sorolható az “ipari jellegű” eszközök bevetése, mint amilyen a seprőgép, a seprőadapter, a hóeke vagy a hómaró. Ezeket akkor érdemes használni, ha túl nagy területen kellene eltakarítani a havat, és nincs meg hozzá az erőnk. A hóeltakarító gépek számos dologban különböznek a hólapátoktól. Ezekben késekkel törik fel a jeges havat, ráadásul a vizes, latyakos terepen is jól boldogulnak.

Az viszont szinte biztos, hogy a legtöbben az egyszerűbb megoldásokat választják. A ház körül bőven elég, ha hótolókat használunk. A járdák, a buszmegállók, a közlépcsők körül is inkább ezekkel érdemes végezni a munkát, mivel kisebb helyen is elférnek. Ezzel az eszközzel a napi mozgás is letudható.

Fiskars termékek, amelyek télen is bírják a strapát

A kültéri eszközök világában sokat emlegetik a Fiskars termékeket, mivel akár évtizedeken át is hasznosíthatjuk azokat. De milyen téli darabok közül válogathatunk?

Az olyan produktumok esetében, mint amilyenek a hótoló vagy a hólapát, rendkívül fontos, hogy minőségi darabokat szerezzünk be, ugyanis a silány eszközök hamar megadhatják magukat és ezt biztosan nem szeretnénk.

A Fiskars hozza a tőle elvárt minőséget; alumínium nyéllel, edzett alumínium fejjel és műanyag borítással rendelkezik, emellé jön még az ergonomikus markolat is. A munka egyszerre biztonságos és kényelmes, ráadásul szabaddá tehetünk minden utat.

Készülj fel te is a télre és szerezz be mondjuk egy Fiskars eszközt, így neked sem kell botladoznod és végigcsúsznod az úton!

  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek